"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bu bilinç altı mıdır ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan HYUNDAI
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

HYUNDAI

Kayıtlı Üye
Öncelikle herkese Selamun Aleyküm

Bu 10 yaşımda olan bir şey o zamanlar bisiklet kullanmayı bilmiyordum amcamın oğlunda vardı bisiklet bir gün gidiyim dedim öğretsin bana bisiklet kullanmayı 2 saat denedim 1 pedal atamadım sonra eve gittim ve 2 hafta boyunca rüyamda yaşlı bir adam bana bisiklet kullanmayı öğretiyordu 2 hafta geçince gidiyim dedim gittiğimde bisikleti çok iyi sürüyordum ben bile şaşırmıştım
1.sizce bu bilinç altında olan bir şey miydi ?
2.bilinç altı ise başka şeyleri böyle öğrenebiliyormuyuz ?

Evet aynen yasadiginiz tecrübe gibi. Bisiklet kullanmasi ve ögrenmesi kolay oldugu icin, birde cocuksu bir tutgu oldugu icin sizde cabuk gelismis.
Cocuklar yetiskinlerden daha sansli, cunki sartlanma yoktur onlarda en azindan yetiskinlerdeki gibi degildir.

Zaten bilincaltinda gerekli teknik olmasa bisiklet kulanamazsinizki, yada araba.
Siz rüyanizda yapmisiniz, süper bir sey :)

Bir insan düsünün simulasyon da ucak kulanabiliyor, ayni insan bunu pratige geciremiyor olmasinin tek sebebi ondaki sartlanmanin verdiki blokajdir.Mümkün degil ,aynisi degil ,yapamam der ve yapamaz .Ve bu blokaji ortadan kaldiran sey pratik egitimdir yillar alir, oysa ilk pratik dersini düsünün, ilk defa orjinal bir ucagi kulanmistir, ve basarilidir. Cünki gereken egitim var suurda.

Matrix filminde bir sahne var bilmiyorum gördünüzmü,orada bilinac altina program yüklenir ve sabaha kisi o programi pratige döker, bu bir hayal ürünü degil, mümkün yani, mümkün olana mümkün degildir önyargisini koyan ve bununla kendimizi sinirlayan biziz..

Matrix filminde bir sahne var bilmiyorum gördünüzmü,orada bilinac altina program yüklenir ve sabaha kisi o programi pratige döker, bu bir hayal ürünü degil, mümkün yani, mümkün olana mümkün degildir önyargisini koyan ve bununla kendimizi sinirlayan biziz..

benim bu konuda kesinlikle önyargım yok ama merak ediyorum : bu anlattığınız bilinçaltına program yükleme nasıl yapılıyor ???

Evet aynen yasadiginiz tecrübe gibi. Bisiklet kullanmasi ve ögrenmesi kolay oldugu icin, birde cocuksu bir tutgu oldugu icin sizde cabuk gelismis.
Cocuklar yetiskinlerden daha sansli, cunki sartlanma yoktur onlarda en azindan yetiskinlerdeki gibi degildir.

Zaten bilincaltinda gerekli teknik olmasa bisiklet kulanamazsinizki, yada araba.
Siz rüyanizda yapmisiniz, süper bir sey :)

Bir insan düsünün simulasyon da ucak kulanabiliyor, ayni insan bunu pratige geciremiyor olmasinin tek sebebi ondaki sartlanmanin verdiki blokajdir.Mümkün degil ,aynisi degil ,yapamam der ve yapamaz .Ve bu blokaji ortadan kaldiran sey pratik egitimdir yillar alir, oysa ilk pratik dersini düsünün, ilk defa orjinal bir ucagi kulanmistir, ve basarilidir. Cünki gereken egitim var suurda.

Yazdıkların için saol bir sorum olucaktı sana ben böyle araba veya motorsiklet kullanmayı da öğrenebilirmiyim ?

Önyarginiz konu ile alakali degil sevgili exotic,

Her insanda önyargi vardir, o önyargilar ile dogmuyoruz yasadikca bir takim seyler basimiza geldikce önyargilarimiz olur, ve bu yargilar mümkünü mümkünsüz hale getirir.
Mesela bir insan düsünün böcek yiyenlere iggg böög nasil olur diyor, bu bile bir önyargidir oysa bir cocuk bahcede topragin ustunde oynarken yerde buldugu bir böcegi yiyebilir, onun önyargisi yoktur cünki.Sonra annesi gelir eline vurur ve dunyanin en igrenc seyi yapmiscasina cocuga bakar, buda ondaki önyarginin olusmasini saglar, artik cocuk buyudugunde böcekten tiksinir..

Kur'an da Allah'in söyledigi bir sey var ;Atalarinizin dinine uymak, ve bunu yanlis ve zararli oldugunu bildirmistir, oysa Kuran bir hayat kitabidir hayati daha verimli yasma kitabidir.
Ve atalarinizin dininden bahsettigi olay önyargidir, babam öyle yapardi demekki dogrudur, ama eskilerde böyle düsünmüstür ve icrat etmilerdir dogrudur.
Hocam /ögretmenim/ cok sevdigim arkadasim böyle dedi, bunlar tecrübe edilmeden baskalarinin ilmini kendisine yol edinmektir Önyargidir.Böyle yaptikca baskalarinin inanclarini yasiyoruz, sürü mantigi.

Ve Rasulullah icin O ümmi bir resul du denilmistir, ümmi demek bilgisi olmayan tabiri caiz ise karacahil dünya bilgisi yüklenmemis,saf temiz bilgikirliligi olmayan.
Rasulullah bu yüzden bu dende olagan üstü seylere imza atmistir mirac gibi, mirac günümüzde maddeyi terk etmek diye adlandirilir ve daha neler neler, cünki miracda meleklerle görüsmek peygamberlerle görüsmek semalari asmak boyutlari asmak vardir Allah ile görüsmek vardir.

Allah ile görüsmek, HASA ! mi dediniz? buyrun size önyargi :)
Yukarida bahsettigim olayi okurken; Yok canim daha neler ben pegambermiyim ki dediniz, buyun önyargi..
Insan ne bilirse odur, bilgilerin hepsinden siyrilmak ile yeniden bilincli bilgi yuklenebilirsiniz yepyeni bir insan ve yepyeni imkanlar edinirsiniz.

Siz ne isterseniz osunuz, siz neysesniz osunuz, bir doktor doktor olmak istedigi icin doktordur, anasindan doktor olarak dogmuyor..
Önyargilar ve bilgi kirliligi insani engellleyen yegane seydir her konuda.

Insan bilinci temizse yeni seyleri kabul eder, temiz olmayana yeni bilgi yüklendiginde eskilerden yine etkilenir sonuc alamz.

Koma dan cikan insanlarda görülür, yepyeni bir lisan konusurlar yada yeni yeni seyler kefs ederler kendilerinde, neden cünki koma ölüm gibidir, yenilenmek reset cekmek gibidir.

Insiye nedir bilirmisiniz ? Mental acidan yol almis bir kisinin baska bir kisiye yardim etmesidir, insiyenin tek sarti ise o egitmene kendinizden daha cok güvenmenizdir, ben yokum o var demektir, bunu yapan kisi egitmeninin haline burunur bilgisini aldir gücünü ve yetenegini, isi bittiginde O olur zaten.
Tasavvuf ögretisindeki muhtesem seyleri okumussunuzdur, dervisler garib yetenekleri olan kisilerdir.
Mevlana ne diye ben Sems'im dedi, cünki o olmustu artik onun ilmi bilgisi ona aktarilmisti.

Bu tür insanlar ile yukarida bahsettiginiz programlanma olayini yapabilirsiniz, zira kendi ilminiz yetersizdir hatta yok mesabesindedir, bu mental bir egitim, maddesel degil.

Sufilerde görlen sey budur suuru temizlemek ve yeni dogru faydali bilgi yüklemek. sofi /sophia zaten saf demektir.

Neyi ögrenmek istiyorsaniz o konudaki bütün eski bilgileri silmek en azindan tecrübesini edinmeden kolaya kacarak edindiginiz bilgileri yok etmek, ve akabinde dogru bilgiyi yüklenmekle yukarda bahsettiginiz sey mümkündür.

Sorun su ki, bilir kisiye ulasmak bir sorun, kisi ulasamiyor sonrada googleden bilgiler ediniyor. ( google bir misal :) )

Bilir kisi lazim, kendi tecrübeleri ile yol almis kisi lazim bu egitim icin, zaten biraz söylediklerimi düsünseniz anlarsiniz neden böyledir.
Tarih tekerrürden ibarettir diye bir söz vardir, Rasulullah sahabesine kendi ilmini yüklemistir ve onlar bu bilgi ile gökteki yildizlar mesabesine ulasmislardir, oysa sahabenin icinde ismini vermek istemedigim bir Zat kendi kizini ( kiz cocugu oldugu icin ) diri diri topraga gömecek kadar cahil önyargiliydi.Ama egitimden gecti ve en büyük sahebeden oldu, leduni ilim..

Cidden ilgileniyorsaniz cok azim ve dogru kisi lazim.

Ve bunun tam tersini yapanlarda var insan akabinde faydali degil canavardan daha zararli bir mahluk haline gelebilir.

Cok uzattim sanirim :) Ama konu cok denirindi, basarilar

Yazdıkların için saol bir sorum olucaktı sana ben böyle araba veya motorsiklet kullanmayı da öğrenebilirmiyim ?

Zaten öyle ögreniyorsunuz motor/araba kullnmayi, teori varsa ilk pratik dersinizdeki basariniz bunun sonucudur.
Ya siz ne zanediyorsunuzki :)
10 saat teori dersi aldim ben 11. gün araba kullandim, terori dersi olmasa ben freni depriajdan ayird edemezdimki :)

Teori nedir bilgi yüklenmektir, ee simdi bir düsünün bakalim, her teorinin getirisi pratik degilse ne yapayim ben kuru bilgiyi ?
Teori günümüzde bilir kisi ile yapilir, adamin bir belgesi lazim.

Yani anlatmakta gücleniyorum ama rica ediyorum biraz aklinizi zorlayin, fark ne ??

Yukaridaki arkadasa bisikleti kim ögretti ruyasinda ?Ve sonuc mukemmel degilmiydi ?
Bana göre mükkemmel olan o arkadasin talebinin siddeti tutkusu illa ben bu isi yapacagim diyen akliydi.Dedesinden alamadigi yardimi kendinden aldi.
Hikayesini yasli bir kadina anlatsa kadin ona oglum sana hizir ögretmis diyebilir, iyide bu "hizir" kendinde zaten .

Insan saadece madesel bir varlik degildir.

Evet, ama bu konu cok derin insanin bütün yaratilisini kapsiyor, umarim bu konuyu motor kullanmakla kisitlamaz kimse :)

Insan kendini varligini hakikatini tanimali, ben insanim zamanim var mekanim var kapasitemde sudur bu degildir , bu bile bir ön/yargi.

Insan özunde zamansiz ve mekansiz dir, bu ilmi hazm eden suur bunun getirisini kendi bedeninde yasar, baska bir caresi yok.
Ayni ben zamanli ve mekanliyim dediginde bunun getirisini yasayip tattigi gibi.

Teori saadece ilimdir, pratik ise bedene bürünmüs halidir ayni ilmin.
Insan ise her ilimden haberdardir, her ilim onda mevcuttur, pratige getiremedigi icin yasamiyor geregini, ve ilmide red ediyor cunki insan görmedigi seye inanmaktan ya sykilir yada zorlanir.Sabirsizdir zaten cokda israr etmez bir iki üc dener ve vazgecer (:

La-edri sana bir sorum daha olcak ama bu konu ile ilgili değil

Benim bu aralar elime aldığım bozulmuş elektronik şeyler tamir oluyor tabi doğal olarak bozulmuş şeyler mesela kablosu koparılmış olanlar değil televizyon - televizyon kumandası - bilgisayar faresi falan 5 dk elimi o bozulan şeylerin üzerinde gezdirsem tamir oluyor bunun nedenini biliyormusun

La-edri sana bir sorum daha olcak ama bu konu ile ilgili değil

Benim bu aralar elime aldığım bozulmuş elektronik şeyler tamir oluyor tabi doğal olarak bozulmuş şeyler mesela kablosu koparılmış olanlar değil televizyon - televizyon kumandası - bilgisayar faresi falan 5 dk elimi o bozulan şeylerin üzerinde gezdirsem tamir oluyor bunun nedenini biliyormusun

bir teori dersinden bahsettiniz yukarıda.... evet alıntısını yaptım ben ee şey.. bu ders hakkında bilgi verirmisiniz biraz...

10 saat teori dersi aldim ben 11. gün araba kullandim, terori dersi olmasa ben freni depriajdan ayird edemezdimki :)

Teori nedir bilgi yüklenmektir, ee simdi bir düsünün bakalim, her teorinin getirisi pratik degilse ne yapayim ben kuru bilgiyi ?
Teori günümüzde bilir kisi ile yapilir,

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri