"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bu başıma gelen nedir ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan btburak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

btburak

Kayıtlı Üye
Öncelikle merhabalar arkadaşlar.
3 gün önce her akşamki gibi sıradan bir uykuya daldım. Sanırım sabah ezanı okunmuştu uyandığım saatte. Saati bilmiyorum ama sabaha yakındı yani. Herneyse, uyandığım hiç anlam veremediğim bir şekilde korkuyla uyandım. Ki ben kolay korkmam. Sola dönük uyuyordum ve öylece kaldım. Kafamı kaldırmak istedim fakat elimden birşey gelmiyordu. Aniden kitlendim kaldım. Korku yüzünden mantıklı düşünemiyor ne olacağını bilmiyordum. Birden kendimi sırt üstü yatmaya zorlanıyor gibi hissettim sanki birisi beni sağa doğru çekiyordu. Sanki değil yavaşca çekiliyordum. Aklıma karabasan olabileceği geldi. Ve fatiha'yı bildiğim için fatiha okumaya çalıştım. Fakat öyle birşeydi ki tam 4. denememde okuyabildim. Korkudan ötürü olabilir düşünemiyordum duayı okuduğumda aklımı karıştırıyordu. Giderek herşey zorlaşmaya başlamıştı. Karşı koymak için çok kasıldım. Aklım kazana dönmüştü sanki artık anneme ve babama seslenmek için bağırmak istedim ve oda olmadı. Ağzımı dahi kıpırdatamadım. En son giderek kasıldım elimden geldikçe karşı koymaya çalıştım ve sonra birden herşey yavaşladı. Sanki zaman durdu ve tamamiyle kendimi saldım. Sanki onu defetmiştim. Sonrada fatihayı okuyabildim ve herşey düzeldi.
Bayağı bir uzun yazı oldu ancak okuyan herkese teker teker teşekkür ederim. Bu başıma gelen nedir sizlerden bilgi edinmek istiyorum. Herkese iyi akşamlar :)

karabasan bilimsel adıyla uyku felci psikolojik bir olay olduğunu savunanlar var bastırılmış korkuların patlamasını yaşamışsın geçmiş olsun...

Evet karabasan olayı yaşamışsın. Bende buna benzer çok şey yaşadım. Geçmiş olsun. Genelde sırtüstü yatmamaya gayret et. Bir geldimi geriside geliyor çünkü. Birde yatağına altına üstüne vs. iyice bak. Ekmek kırıntısı gibi şeyler oluncada korkabilirsin.

arkadaşlar ilgilenip yazdığınız için teşekkürler. umarım bir daha olmaz yatağada baktım tamamen silkeledim herşeyi pek olduğunuda sanmıyordum ama bakalım

aynı olayı bikere bende yaşamıştım o zaman astral seyehatle uğraşıyordum anladımda astral seyehata çıkıyorum demiştim kendi kendime ama uyku daha tatlı gelmişti çıkmak istememiştim :D bu yazdıklarından hariç seslerde duymuş olmalısınız bu yazdıklarınız astral seyehatle bire bir uygun işin garip tarafı bende sol tarafıma yatmıştım öyle olmuştu :)

Öncelikle merhabalar arkadaşlar.
3 gün önce her akşamki gibi sıradan bir uykuya daldım. Sanırım sabah ezanı okunmuştu uyandığım saatte. Saati bilmiyorum ama sabaha yakındı yani. Herneyse, uyandığım hiç anlam veremediğim bir şekilde korkuyla uyandım. Ki ben kolay korkmam. Sola dönük uyuyordum ve öylece kaldım. Kafamı kaldırmak istedim fakat elimden birşey gelmiyordu. Aniden kitlendim kaldım. Korku yüzünden mantıklı düşünemiyor ne olacağını bilmiyordum. Birden kendimi sırt üstü yatmaya zorlanıyor gibi hissettim sanki birisi beni sağa doğru çekiyordu. Sanki değil yavaşca çekiliyordum. Aklıma karabasan olabileceği geldi. Ve fatiha'yı bildiğim için fatiha okumaya çalıştım. Fakat öyle birşeydi ki tam 4. denememde okuyabildim. Korkudan ötürü olabilir düşünemiyordum duayı okuduğumda aklımı karıştırıyordu. Giderek herşey zorlaşmaya başlamıştı. Karşı koymak için çok kasıldım. Aklım kazana dönmüştü sanki artık anneme ve babama seslenmek için bağırmak istedim ve oda olmadı. Ağzımı dahi kıpırdatamadım. En son giderek kasıldım elimden geldikçe karşı koymaya çalıştım ve sonra birden herşey yavaşladı. Sanki zaman durdu ve tamamiyle kendimi saldım. Sanki onu defetmiştim. Sonrada fatihayı okuyabildim ve herşey düzeldi.
Bayağı bir uzun yazı oldu ancak okuyan herkese teker teker teşekkür ederim. Bu başıma gelen nedir sizlerden bilgi edinmek istiyorum. Herkese iyi akşamlar :)

Yazdıklarınıza göre uyku felci geçirmişsiniz

karabasan bilimsel adıyla uyku felci psikolojik bir olay olduğunu savunanlar var bastırılmış korkuların patlamasını yaşamışsın geçmiş olsun...

Doktorların bu doğaüstü olayı açıklamak için uydurduğu bir yalan :)
merak etmişimdir hep bu uyku felci neden hep sırt üstü yatarken meydana gelir :)

Bu rem olayıdır her insana olur doğaldır.Uykuyla uyanıklık arasıdır gözünüz açık ruya görürsünüz 2-3 dakka sonra geçer korkulcak birşey yok :)

Geri