SAMUEL CONQUEROR LIGHTER
Kayıtlı Üye
Forumda bir süredir konuları okuyorum. Glifler, büyüler, ayırma ritüelleri, enerji çalışmaları gibi çok iddialı paylaşımlar var. Bunun yanında çok farklı inanç sistemleri aynı yerde savunuluyor:
– Biri Müslüman bakış açısıyla anlatıyor
– Biri karma ve reenkarnasyon diyor
– Biri çakra açmaktan bahsediyor
– Biri rün yazıyor
– Biri büyü yapıyor, diğeri büyüye karşı olduğunu söylüyor
Açıkçası burası benim kafamı karıştırıyor. Çünkü bu inançların birçoğu birbirini temelden çürüten şeyler. Hepsi aynı anda doğru olamaz ama forumda sanki hepsi aynı potadaymış gibi sunuluyor.
Ben inanmaya tamamen kapalı biri değilim. Ancak “yaptım, oldu”, “niyet ettim, sonuç geldi” gibi kişisel anlatımlar benim için yeterli olmuyor. İnsan psikolojisi, beklenti, tesadüf ya da olayları sonradan anlamlandırma gibi faktörler de bu tür sonuçları açıklayabilir.
Bu yüzden gerçekten şunu sormak istiyorum:
Büyüler, ritüeller, glifler veya enerjisel uygulamaların işe yaradığını gösteren, kişisel inancın ötesine geçen bir dayanak var mı?
Mesela:
– Aynı uygulamanın farklı kişilerde benzer sonuçlar vermesi
– Başarısız olduğunda da açıkça “olmadı” denilen örnekler
– Öncesi/sonrası net şekilde gözlemlenebilen durumlar
– “Her durumda çalışır” denmeyen, sınırları belli anlatımlar
Amacım kimseyle tartışmak ya da inançları küçümsemek değil. Sadece burada paylaşılan şeylerin gerçekten etkili olduğuna inanabilmem için daha tutarlı, daha mantıklı ve daha sağlam açıklamalara ihtiyaç duyuyorum.
Bu konuda açıklayıcı ve net cevaplar verebilecek olan varsa, dinlemek isterim.
anlayışınız ve sabrınız için şimdiden teşekkürler.
(benim gibi düşünüp burda bilgisiz ve inanmadan gezen insanlarda iştirak ederse sevinirim
)
– Biri Müslüman bakış açısıyla anlatıyor
– Biri karma ve reenkarnasyon diyor
– Biri çakra açmaktan bahsediyor
– Biri rün yazıyor
– Biri büyü yapıyor, diğeri büyüye karşı olduğunu söylüyor
Açıkçası burası benim kafamı karıştırıyor. Çünkü bu inançların birçoğu birbirini temelden çürüten şeyler. Hepsi aynı anda doğru olamaz ama forumda sanki hepsi aynı potadaymış gibi sunuluyor.
Ben inanmaya tamamen kapalı biri değilim. Ancak “yaptım, oldu”, “niyet ettim, sonuç geldi” gibi kişisel anlatımlar benim için yeterli olmuyor. İnsan psikolojisi, beklenti, tesadüf ya da olayları sonradan anlamlandırma gibi faktörler de bu tür sonuçları açıklayabilir.
Bu yüzden gerçekten şunu sormak istiyorum:
Büyüler, ritüeller, glifler veya enerjisel uygulamaların işe yaradığını gösteren, kişisel inancın ötesine geçen bir dayanak var mı?
Mesela:
– Aynı uygulamanın farklı kişilerde benzer sonuçlar vermesi
– Başarısız olduğunda da açıkça “olmadı” denilen örnekler
– Öncesi/sonrası net şekilde gözlemlenebilen durumlar
– “Her durumda çalışır” denmeyen, sınırları belli anlatımlar
Amacım kimseyle tartışmak ya da inançları küçümsemek değil. Sadece burada paylaşılan şeylerin gerçekten etkili olduğuna inanabilmem için daha tutarlı, daha mantıklı ve daha sağlam açıklamalara ihtiyaç duyuyorum.
Bu konuda açıklayıcı ve net cevaplar verebilecek olan varsa, dinlemek isterim.
anlayışınız ve sabrınız için şimdiden teşekkürler.
(benim gibi düşünüp burda bilgisiz ve inanmadan gezen insanlarda iştirak ederse sevinirim