böyle seyler varsa ben neden görmüyorum

Forumda bir süredir konuları okuyorum. Glifler, büyüler, ayırma ritüelleri, enerji çalışmaları gibi çok iddialı paylaşımlar var. Bunun yanında çok farklı inanç sistemleri aynı yerde savunuluyor:

– Biri Müslüman bakış açısıyla anlatıyor
– Biri karma ve reenkarnasyon diyor
– Biri çakra açmaktan bahsediyor
– Biri rün yazıyor
– Biri büyü yapıyor, diğeri büyüye karşı olduğunu söylüyor

Açıkçası burası benim kafamı karıştırıyor. Çünkü bu inançların birçoğu birbirini temelden çürüten şeyler. Hepsi aynı anda doğru olamaz ama forumda sanki hepsi aynı potadaymış gibi sunuluyor.

Ben inanmaya tamamen kapalı biri değilim. Ancak “yaptım, oldu”, “niyet ettim, sonuç geldi” gibi kişisel anlatımlar benim için yeterli olmuyor. İnsan psikolojisi, beklenti, tesadüf ya da olayları sonradan anlamlandırma gibi faktörler de bu tür sonuçları açıklayabilir.

Bu yüzden gerçekten şunu sormak istiyorum:
Büyüler, ritüeller, glifler veya enerjisel uygulamaların işe yaradığını gösteren, kişisel inancın ötesine geçen bir dayanak var mı?

Mesela:
– Aynı uygulamanın farklı kişilerde benzer sonuçlar vermesi
– Başarısız olduğunda da açıkça “olmadı” denilen örnekler
– Öncesi/sonrası net şekilde gözlemlenebilen durumlar
– “Her durumda çalışır” denmeyen, sınırları belli anlatımlar

Amacım kimseyle tartışmak ya da inançları küçümsemek değil. Sadece burada paylaşılan şeylerin gerçekten etkili olduğuna inanabilmem için daha tutarlı, daha mantıklı ve daha sağlam açıklamalara ihtiyaç duyuyorum.

Bu konuda açıklayıcı ve net cevaplar verebilecek olan varsa, dinlemek isterim.
anlayışınız ve sabrınız için şimdiden teşekkürler.

(benim gibi düşünüp burda bilgisiz ve inanmadan gezen insanlarda iştirak ederse sevinirim :))

Bu bana inandırın durumu çok Narsist bir yaklaşım geliyor. Neden böyle bir amacımız olmalı? İnanç dediğimiz şey bazı kabuller üzerine kurulu herkesin mantığına da oturmak zorunda değildir. Pozitif bilimsel bilgi değil ki bunlar. Olmak zorunda da değiller bilginin tek bir türü olamaz.

Sitede bu konu üzeriden o kadar çok konu paylaşıldı ki bu arada Demek ki çok yetersiz bir araştırma yapmışsınız Gizlimabet üzerinden.

Farklı söylemlerin olmasının sebebi hepimizin farklı insanlar olmamız. Dolayısı ile hepimiz farklı inançlara sahibiz. Bu neden kafanızı karıştırıyor ki?

Aynı uygulamanın farklı kişilerde benzer sonuçlar vermesi
dediklerinizin hepsi var. Eğer araştırma yaparsanız ya da çalışmaları denerseniz fark edersiniz.

Bu bana inandırın durumu çok Narsist bir yaklaşım geliyor. Neden böyle bir amaçımız olmalı? İnanç dediğimiz şey bazı kabuller üzerine kurulu herkesin mantığına da oturmak zorunda değildir. Pozitif bilimsel bilgi değil ki bunlar. Olmak zorunda da değiller bilginin tek bir türü olamaz.

Sitede bu konu üzeriden o kadar çok konu paylaşıldı ki bu arada Demek ki çok yetersiz bir araştırma yapmışsınız Gizlimabet üzerinden.
Evet, bu bana da Narsistçe geliyor. Çevremde de inanmayan insanlar var. Böyle durumlarda ben de diyorum ki o kadar insan var, yaşadığı bazı olaylar, deneyimler var. Sadece bizim ülkemizde de değil, yurtdışında da yüzlerce forum var, anlatılan olay var. O zaman sonuç şuraya çıkıyor bu kadar insan kafayı sıyırmış, kendi kendine bir şeyler yaşıyorlar, hallere giriyorlar, diğer kesimde akıllı olarak bunlar kafayı sıyırmış diyorlar. Biraz düşününce zaten binlerce insan benzer ve ortak paydada örtüşen deneyimler anlatıyorsa böyler şeylerin olabileceğine inanmak çok daha mantıklı bir çerçeveye oturuyor. Gerçekten egosunu, kibirini kenara koyup araştıran bir insan böyle şeylerin var olduğunu bilir. Bakın inanır demiyorum, bilir.

Bu bana inandırın durumu çok Narsist bir yaklaşım geliyor. Neden böyle bir amaçımız olmalı? İnanç dediğimiz şey bazı kabuller üzerine kurulu herkesin mantığına da oturmak zorunda değildir. Pozitif bilimsel bilgi değil ki bunlar. Olmak zorunda da değiller bilginin tek bir türü olamaz.

Uzun bir süredir sizin de şahit olduğunuz büyü olaylarını yaşamış biri olarak büyüye ve cinlere inanmayan kişileri açıkçası hiç bir şekilde ciddiye almıyorum , özellikle materyalist kişilikleri. Ayrıca doktorların çözüm üretemeyip medyumların ve hocaların çözdüğü bir çok vaka gördüm ve okudum. Buna rağmen de hala her şeyi pozitif bilimin çözeceğini iddia ediyorlar 🙂

Uzun bir süredir sizin de şahit olduğunuz büyü olaylarını yaşamış biri olarak büyüye ve cinlere inanmayan kişileri açıkçası hiç bir şekilde ciddiye almıyorum , özellikle materyalist kişilikleri. Ayrıca doktorların çözüm üretemeyip medyumların ve hocaların çözdüğü bir çok vaka gördüm ve okudum. Buna rağmen de hala her şeyi pozitif bilimin çözeceğini iddia ediyorlar 🙂
Ben internetten bulduğum bi kaç hocaya işlem yaptırdım muhtemelen yalandı çünkü hiç bi işe yaramadı. Artık gerçek mi değil mi bilemiyorum…

Her inançtan arkadaşımız olduğu için uygulamaların çeşitli olması normal bir durum...Aksi olsaydı sorgulamamız gerekirdi.
İsterseniz dünyanın bütün uygulama ya da ritüellerini yapın...Hiç bir inanç ya da kişi size %100 garanti veremez...Bakın bu işlemlerin hiç bir mantığı yok ki,siz burada mantıklı cevaplar arıyorsunuz...Adı üstünde ''Parapsikoloji,maji,mistizm''sitesinde bunlar sorgulanamaz ki...Sadece yaptıklarınızın ''olup olmadığını ya da bir işlem yapıyorsanız nasıl kuvvetlendireceğinizi''sorabilirsiniz...Sizin sıraladığınız argümanların başka bölümlerde ya da başka dallarda araştırılması gerekiyor...Siz hem bu sitede olup hem de ''ispat''arıyorsunuz...Konulara ilginiz varsa bile yaklaşımınız yanlış yolda olduğunuzu gösteriyor....Burada zaten ''inanç ve motivasyon'''üzerinden ilerliyoruz.....Siz daha ziyade mantıkla açıklanabilen konularla haşır neşir olmalısınız...Sezgi,ruhsallık ve inanç size uymuyorsa burada bu konulara da hazır değilsiniz...

Amacım sizi eleştirmek değil ,sadece size ayna tutmak istedim...

Forumda bir süredir konuları okuyorum. Glifler, büyüler, ayırma ritüelleri, enerji çalışmaları gibi çok iddialı paylaşımlar var. Bunun yanında çok farklı inanç sistemleri aynı yerde savunuluyor:

– Biri rün yazıyor

Açıkçası burası benim kafamı karıştırıyor. Çünkü bu inançların birçoğu birbirini temelden çürüten şeyler. Hepsi aynı anda doğru olamaz ama forumda sanki hepsi aynı potadaymış gibi sunuluyor.

Ben inanmaya tamamen kapalı biri değilim. Ancak “yaptım, oldu”, “niyet ettim, sonuç geldi” gibi kişisel anlatımlar benim için yeterli olmuyor. İnsan psikolojisi, beklenti, tesadüf ya da olayları sonradan anlamlandırma gibi faktörler de bu tür sonuçları açıklayabilir.

Büyüler, ritüeller, glifler veya enerjisel uygulamaların işe yaradığını gösteren, kişisel inancın ötesine geçen bir dayanak var mı?

Mesela:

Amacım kimseyle tartışmak ya da inançları küçümsemek değil. Sadece burada paylaşılan şeylerin gerçekten etkili olduğuna inanabilmem için daha tutarlı, daha mantıklı ve daha sağlam açıklamalara ihtiyaç duyuyorum.

(benim gibi düşünüp burda bilgisiz ve inanmadan gezen insanlarda iştirak ederse sevinirim :))

Merhaba dostum. Mesajını nazik ve kibar bir dil ile yazdığın için teşekkür ederim. Anlamak istediğin pek çok şey var iken aynı zamanda anlam veremediğinde pek çok şey var. Burda olanlar bilimsel bir deney ve gözlem içermiyor. Yapılan bir yöntem bir başkası üzerinde aynı etkiyi gösteriyorken bir başkası üzerinde hiçbir etki de gösteremiyorda olabilir. Aynı zamanda yapılan aynı yöntem bir başkası üzerinde çok daha farklı sonuçlarda doğurabiliyor. Tüm işlemleri veya tüm yöntemleri yapabilir misin onu bilmiyorum. O konu hakkında kesin bir bilgim olmamakla beraber, kendi şahsi düşünceme göre cevabım ; senin kendince sana en uygun olan bir yeri keşfedip o yönde ilerlemen ve o yöne odaklanmandır. En basit ve güzel şekli böyle olur. Birden fazla konu hakkında uzmanlaşmak ve onları uygulamak zordur. İnanç hakkında ise diyeceğim şudur : " birşeyi başarabilmen yolunda o başarıya ulaşmanın yarısı inanmaktır." Yani inanç burda önemli rol oynuyor. Hissetmeli ve hislerinin senin istediğin yönde gerçekleşeceğini düşünmelisin. Zihninde olumlu olacağını düşünüp, kalbinde o düşünceyi mühürleyecek ve hislerini o düşüncenin gerçekleşeceği konusunda eğeceksin. His, düşünce ve bilgi. Bu 3lü sana yetecektir.

~ Saygılarımla iyi forumlar dilerim ~
(Yay burcu olduğunu hissediyorum. Bir cevap bekliyorum.)

Ben inanmaya tamamen kapalı biri değilim. Ancak “yaptım, oldu”, “niyet ettim, sonuç geldi” gibi kişisel anlatımlar benim için yeterli olmuyor.
Benim içinde yeterli olmuyor. Dışarıdan aldığım her bilgiyi ya da yöntemi deneyimle değerlendiriyor ve büyütmeye çalışıyorum. Sizin deneyiminiz sizin doğrunuzdur, tıpkı diğerlerinin de kendi doğrusu olduğu gibi..

Böyle bir şeyin olamayacağını siz de biliyorsunuz. Keza bilim bile kendini çürütene kadar doğru algısını yürütür. Bahsettiğiniz dayanak nedir ki ? Dinlerin dayanağı Tanrı'dır, Bilimin matematik, Felsefenin mantık, Spiritüalizmin ruh, ..ve bu liste uzar gider..

Semboller için dayanak bilinçtir. Çünkü zihin tıpkı bir tiyatro sahnesi gibi yazılı metni görselleştirir. Örneğin hiç bilmediğiniz bir dilde konuşan bireyi, yüzündeki ya da bedenindeki sahne sanatıyla anlamaya çalışırsınız. Haliyle okuduğunuz kelime değil beden sembolizmi olur. Ya da daha basit bir örnekle, şirketin satışını 3 katına çıkarmak için kullandığınız reklam afişini ele alın. Siz orada fikrinizi değil, sembolü pazarlarsınız. Fikriniz ile tuttuğunuz yol her bilince ulaşmaz ( geçirgen olmadığı taktirde ) ama sembolünüz bilince direk giriş yapar.

Bilim, insan beyninin önce görseli algıladığını fark etti. Diyelim ki bir şey için niyet ediyorsunuz, sözlü bir yaratım yapmaya çalışıyorsunuz fakat niyetiniz havada asılı kalıyor. İllaki böyle bir şeyi deneyimlediniz. Asıl soru, neden olmadığını merak ettiniz mi ? olmalı. Çünkü yarattığınız form havada asılı kaldı. Bir olay örgüsü yaratmadınız. Dileğiniz soyut fakat karşılığını somut almak istiyorsunuz. Bakın istiyorsunuz, yine soyut. İşte bu noktada beyniniz ; sıradan bir düşünce hadi geri dönüşüme yollayalım moduna giriyor.

Sherlock Holmes'u dahi yapan zihin odalarıydı. Çünkü her bir odaya bir bilgi ve o bilgiyi canlı tutan bir sembol koymuştu. Einstein, soyut olan ışığı zihninden öteye projekte etmiş ve onu sembolleştirerek görselleştirmişti.. Örnekler çoğaltılabilir. Şunu anlatmaya çalışıyorum, sembolleri hayatınızın içerisinde her alanda kullanabilirsiniz. Hangi alanda nasıl deneyimlediğiniz ise sizin doğrunuz olarak hayat bulur. Çünkü sembolleriniz, kendinizi var etme mühürlerinizdir.

böyle seyler varsa ben neden görmüyorum​

Aynı zaman diliminde yaşayan 2 kişiyi düşün; Bunlardan biri köyünden hiç çıkmamış ilkel bir kabile şefi diğeri ise Antarktika'ya gitmiş ve penguenler üzerinde çalışma yapmış bir bilim insanı. Şimdi kabile şefinin çıkıp hiç görmediği için penguenlerin varlığını reddettiğini ve hayal ürünü olduğunu söylediğini düşün. Ne kadar mantıklı olurdu? Penguenler gerçekten var onlara ulaşabilen bilim adamı bu gerçeğin farkında ama kabile şefine penguenler anlatıldığında bu canlıyı aklında kurgulayamıyor ve reddediyor. Senin durumunda bundan ibaret.

böyle seyler varsa ben neden görmüyorum

Çünkü görebilmek aslında anlayabilmekle başlar. En azından kader sevk etmedikçe. Anladıkça duyarlılığın oluşur. Algıda seçicilik başlar. Derin algıda ise derin seçicilik başlar. İdrak merkezi kendini oluşturmaya başlar. Referanslarını ne kadar geniş tutarsan, paranormal aktivitelerin başladığında eve dönüş yolunu o kadar kolay bulursun.

Anlayamadığın hiç bir şeyi içinden göremezsin. Gözlerin seni öyle bir yanıltır ve yanlış yerlere baktırırlar. Yanlış yerlerde yanlış cevaplar ise tatmin edici değillerdir..

İyisi mi anlamadığın hiç bir şeyi inkar etme, aklına yatmayan hiç bir izahı peşin peşin ignore etme. Böylece kendini hiç olmazsa hem sınırlandırmamış hem de gizemli cevaplara hazırlamış olursun. Zamanla da yeni referanslar edindikçe daha iyi, daha çeşitli, daha keskin, daha iyi birleşen parçalarla, kadim zamanlardan kaldığı gibi görmeye başlarsın. Eskiler hayal görmedi. Çok ta güzel yol haritaları bıraktılar.

PErde öyle bir şey ki, bir anda bir açılır ve hiç olmadığı kadar keskin, daha üst boyuttan, çıplak, gözüne sokulurcasına görmeye başlarsın, çünkü görmeye geldik..

Son düzenleme:
Merhaba dostum. Mesajını nazik ve kibar bir dil ile yazdığın için teşekkür ederim. Anlamak istediğin pek çok şey var iken aynı zamanda anlam veremediğinde pek çok şey var. Burda olanlar bilimsel bir deney ve gözlem içermiyor. Yapılan bir yöntem bir başkası üzerinde aynı etkiyi gösteriyorken bir başkası üzerinde hiçbir etki de gösteremiyorda olabilir. Aynı zamanda yapılan aynı yöntem bir başkası üzerinde çok daha farklı sonuçlarda doğurabiliyor. Tüm işlemleri veya tüm yöntemleri yapabilir misin onu bilmiyorum. O konu hakkında kesin bir bilgim olmamakla beraber, kendi şahsi düşünceme göre cevabım ; senin kendince sana en uygun olan bir yeri keşfedip o yönde ilerlemen ve o yöne odaklanmandır. En basit ve güzel şekli böyle olur. Birden fazla konu hakkında uzmanlaşmak ve onları uygulamak zordur. İnanç hakkında ise diyeceğim şudur : " birşeyi başarabilmen yolunda o başarıya ulaşmanın yarısı inanmaktır." Yani inanç burda önemli rol oynuyor. Hissetmeli ve hislerinin senin istediğin yönde gerçekleşeceğini düşünmelisin. Zihninde olumlu olacağını düşünüp, kalbinde o düşünceyi mühürleyecek ve hislerini o düşüncenin gerçekleşeceği konusunda eğeceksin. His, düşünce ve bilgi. Bu 3lü sana yetecektir.

~ Saygılarımla iyi forumlar dilerim ~
(Yay burcu olduğunu hissediyorum. Bir cevap bekliyorum.)
Yay Burcu değilim:)
Geriye 11 olasılık kaldı tekrar denemek ister misin

– Biri rün yazıyor

Mesela:

Sadece kendinize inanın. Başkasına inanma ihtiyacı hissetmeyin, ama sadece şuna inanın; herşey sizde mevcut...

Kendi fikirlerinizi edinin, ki bunu yapmaya başlamışsınız sanırım. O fikirler çok saçma da olsa ona biraz sarılın fakat tutunmayın, sadece sorgulayın. Bunu yapmazsanız başkalarının yaptıklarını sorgular bir sonuca varamazsınız. O sorguladığınız ise hiç olmazsa bir fikri var, birşeyleri deniyor.

Geri