Misstremotada
Banlı Kullanıcı
"Parca" demek aslinda guzel bir anlatim degil, yerini bulan bir kavram degil.Allah Ruhundan üflüyor bu bir parcalanmak degildir hakikatte, cünki Ruh kusatan kapsayan bir olgudur, akil da buna dahildir. Allah O Samed'dir Samed ise bosluk kabul etmeyen manasindadir bosluk kabul etmeyenin bir parcasi olabilirmi ? Tek olanin yaninda bir parca var ise o TEk degildir.Ama Allah Tek'tir (Ahad)
Ama elbette insan ilahi bir varliktir ufurulen ruhtan dolyi, yaratilmis her nesnenin bir hakikati vardir.Ve hersey Allah ile mevcuttur,Allah ne bir seyin icinde nede disindadir O Subhan, bir takim fikirlerden algidan yada ihatadan noksanliktan münezzeh.
Evliyalar ise cok zorlu bir yolculuktan gecerler, bu yolculugun bir takim duraklarinda bazi sözler sarf edebilirler,ama henüz yol bitmediki, algi meselesi.Ama yolu tamamlamis bir evliya kendini görmez ancak Allah'i görür, haliyle bir parcadan parcalanmaktan da bahsetmezler.Diyorki; Evvel Ahir, zahir ve Batin benim (ayet).Yani önce ve sonra ic ve dis.Yani herseyde insanin da evveli ahiri zahiri batini O ise, nasil bir parcalanmadan bahsedebilirz, bu parca degil.Parca cümlesi insanin ruhuna karsilik bir cumle degildir, cümki ruh tektir, Allah ayette diyorki;sen atmadin fakat Allah atti, kulun elinden atan Allah burda, parcasi degil. Orda kul dahi yok ancak Allah var.Ama insanda ego oldugu süre bunu kavramasini bekleyemeyiz, ve size sahdamarinizdan yakinim ayetini, cünki nefs cekilirse aradan sana kalir yaradan, ve kalan bir "parca" degildir.Insan O'nun sirri.Ruh itibariyle öyle.
Ben de bunun yanlış bir betimleme olduğunu aksettirmeye çalışıyordum. Fakat gerçek bir doğruya dayalı olan fikirlerimin tek savunucusu olmamın karşılığı cehalet ve münasebetsizlik ile itham edilmek üzere bana geri döndü.
Her neyse.

Sevgili Misstremotada;
Demissiniz ki; Saadece Muhammed (sav) Allah'in ruhundan yaratildi, bu yanlis bir bilgi, Hz. Isa Ruhullah diye anilir buda türkce karsiligi ile Allah'in ruhu demektir.Ve her Peygamber yada insan aynidir öz itibariyle.Fark gözetemeyiz peygamber arasinda bu cok yanlis bir bilgi..syg.
Evet, uyardığınız için çok teşekkür ederim! Ayet var, "Göklerin ve yerin nuru (Nur/35) olan Allah, kendi nurundan insana nur vermiş ve ruhundan ruh üflemiştir. (Hicr/29)
Sanırım Hz. Muhammed'in (s.a.v) nurunun diğerlerinden önce yaratılmış olması ile ilgili bir karışıklık yaşadım.