"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Biz zaten ‘Sonsuz Bütün’ ve ‘Mümkün olan herşey’iz.

"Parca" demek aslinda guzel bir anlatim degil, yerini bulan bir kavram degil.Allah Ruhundan üflüyor bu bir parcalanmak degildir hakikatte, cünki Ruh kusatan kapsayan bir olgudur, akil da buna dahildir. Allah O Samed'dir Samed ise bosluk kabul etmeyen manasindadir bosluk kabul etmeyenin bir parcasi olabilirmi ? Tek olanin yaninda bir parca var ise o TEk degildir.Ama Allah Tek'tir (Ahad)
Ama elbette insan ilahi bir varliktir ufurulen ruhtan dolyi, yaratilmis her nesnenin bir hakikati vardir.Ve hersey Allah ile mevcuttur,Allah ne bir seyin icinde nede disindadir O Subhan, bir takim fikirlerden algidan yada ihatadan noksanliktan münezzeh.
Evliyalar ise cok zorlu bir yolculuktan gecerler, bu yolculugun bir takim duraklarinda bazi sözler sarf edebilirler,ama henüz yol bitmediki, algi meselesi.Ama yolu tamamlamis bir evliya kendini görmez ancak Allah'i görür, haliyle bir parcadan parcalanmaktan da bahsetmezler.Diyorki; Evvel Ahir, zahir ve Batin benim (ayet).Yani önce ve sonra ic ve dis.Yani herseyde insanin da evveli ahiri zahiri batini O ise, nasil bir parcalanmadan bahsedebilirz, bu parca degil.Parca cümlesi insanin ruhuna karsilik bir cumle degildir, cümki ruh tektir, Allah ayette diyorki;sen atmadin fakat Allah atti, kulun elinden atan Allah burda, parcasi degil. Orda kul dahi yok ancak Allah var.Ama insanda ego oldugu süre bunu kavramasini bekleyemeyiz, ve size sahdamarinizdan yakinim ayetini, cünki nefs cekilirse aradan sana kalir yaradan, ve kalan bir "parca" degildir.Insan O'nun sirri.Ruh itibariyle öyle.

Ben de bunun yanlış bir betimleme olduğunu aksettirmeye çalışıyordum. Fakat gerçek bir doğruya dayalı olan fikirlerimin tek savunucusu olmamın karşılığı cehalet ve münasebetsizlik ile itham edilmek üzere bana geri döndü.
Her neyse. :) Meyve veren ağacın taşlanma olayı diye addetmek çok daha doğru olur bu vaziyette sanırım. Akıcı ve bir o kadar da edebi olan yazınız, ve olayları anlatım şekliniz gerçekten muazzamdı.

Sevgili Misstremotada;
Demissiniz ki; Saadece Muhammed (sav) Allah'in ruhundan yaratildi, bu yanlis bir bilgi, Hz. Isa Ruhullah diye anilir buda türkce karsiligi ile Allah'in ruhu demektir.Ve her Peygamber yada insan aynidir öz itibariyle.Fark gözetemeyiz peygamber arasinda bu cok yanlis bir bilgi..syg.

Evet, uyardığınız için çok teşekkür ederim! Ayet var, "Göklerin ve yerin nuru (Nur/35) olan Allah, kendi nurundan insana nur vermiş ve ruhundan ruh üflemiştir. (Hicr/29)
Sanırım Hz. Muhammed'in (s.a.v) nurunun diğerlerinden önce yaratılmış olması ile ilgili bir karışıklık yaşadım. :) Teşekkürler düzelttiğiniz için.

Sevgili Simam, sizin hic bir cümlenizi konu alarak yazmadim,size ve her üyeye saygi duyuorum.
Parca cümlesini Kur'an destekli kulanmislar bu paylasim altinda,Parca diye bir sey yoktur Kuranda, nur vardir ve nur ayni zamanda esmadir, Allah'in parca diye bir esmasi (sifati ) yok.
Allah tek ise hersey ona ait ise, yine hersey onun esmalari ile varliktadir, ve parca diye bir esma yok mesele bu (:
Hersey onun esmalari ile varlikta, onun esmalari zatinda odur her zerrede.
Bu yüzden esmaya dayali bir insan, enel hakk ,enel hayy ,diyebilir cünki kendinde o esmanin acilmasini tatmistir, ve esmada parca diye bir olay yok, enel parca derse sykinti olur. Allah sorar yani hangi esmaya dayali bunu savundun bende olmayan sende varmi? hakkaten sorar :)

Hersey onun parcasi dersek bu baska bir tanim baska bir felsefe dir, Islam da destegi yok,hersey onun nurundan dersek mantik itibariyle ayni sey ortaya cikar ( ama ayni degildir cünki nur parca degil bizzat kendisidir) bu defa Allah ve Kur'an destekli.Tasavvufta vaz gecilmez bir gercek vardir " illa edeb illa edeb" Allah'in bizzat nur dedigine israrla parca demek, ben daha guzel adlandirdim daha güzel bildim demektir. Bu bir hassasiyet meselesi, ben kisiye özel yazmiyorum, saadece bu sitenin binlerce uyesi var ve ilgilenen var ise bir cok fikir okusun ve yakin olani kendi adina kabul etsin,herkezin fikri degerlidir benim icin.
Benimki saadece bir paylasim (: syg.

Arkadaşımız kendi bilgisi ve anlayışı dahilinde ısrarcı olmaya devam edeceği için ve cümle aralarında ''sözde'' hoş tarzından dolayı konuyu uzattı :) İslam dininden bahseden ve yanlış bilgiyi direten birinin teşebbüsüne ve ısrarına ben elbette cahilce derim.Konu burada benim imlama kadar geldiğinden, gösteriş içeren yorumlarda ilgimin dışına çıkıyor.Hala ısrarla bana türkçede özne yüklemden noktadan söz etmeye çekinmemişsiniz.Bu forumda özgürce tavırlarla yorum yapabilirsiniz ama had aşmamak lazım :)

Küçük bi yanlışın var.Biz 'sonsuz bütün' değiliz, sadece 'sonsuz bütünün eksik parçalarıyız'..Herşey bizimle mümkün değil.Ama mümkün olması gereken herşey bizimle beraber.

Geri