Dolduruşa gelen insanla õmūr geçmez.. Bugün babasi doldurur, yarın arkadası, baska bigün başka biri.... Boş beyinliyi doldurmaya hevesli çok bulunur bizim toplumda. Arkadaşın ya bu õküzü güdecek ya da silkelenip cesaretini toplayip, basacak tekmeyi. Yerinizde olsaydım, arkadasiniza hayatın ökūz gütmek için çok kısa oldugunu hatirlatirdim.bir arkadaşım evli çok iyi bir insan, ama kayınbabası sürekli fitne çıkarıp huzursuzluk yapıp yuvayı yıkmayı çalışıyor ve maalesef damat olacak insanda onun dolduruşuna geliyor ve sürekli tatsızlık çıkıyor.... bu durum için ne yapılabiir önerisi olan var mı ?
Evlenmiş ama hala birey olamamış, babasının eteğinin çevresinde dolanan "biri" için ne kadar da iyimsersiniz ? Birey olmak bir fıtrat meselesi diye düşünüyorum; doguştan varsa vardïr karakterinde, yoksa sonradan edinilmez. Öyle insanlarï düzeltmeye çalısmak , nafiledir.. Netice de anca bi "kuşa "benzer, ugrasanin da gõbegi catlar?Dolduruşa gelen insanlar genelde ne istediğini bilmeyen kendi kararlarını veremeyen bu yüzdende sürekli birileri tarafından yönetilmeye müsait olan insan tipleridir.Burada yapılıcak tek şey dolduruşa gelen insana bir farkındalık yaşatmaktır.Zannımca başka çare yok.
bir arkadaşım evli çok iyi bir insan, ama kayınbabası sürekli fitne çıkarıp huzursuzluk yapıp yuvayı yıkmayı çalışıyor ve maalesef damat olacak insanda onun dolduruşuna geliyor ve sürekli tatsızlık çıkıyor.... bu durum için ne yapılabiir önerisi olan var mı ?