Şans,kısmet ,nasip deyince en çok ilgilendiğim konulardan biri olduğunu her zaman yazarım burada....O yüzden ben de yorumlamak isterim...Benim düşüncem de şu;Bazı insanlar başkalarına şans,bolluk,bereket enerjisi verebilir....Hatta bu yüzden görüştüğümüz insanlara dikkat etmemiz gerekir.Çünkü nöronlarımız taklit eder....Ben bazı yerlerden de okuduklarımla birleştirerek çıkardığım sonuçları yazıyoruum...Bazen çok şanssız insanlarla beraber olursunuz ve onların bütün kara bulutları size de dolanır...Ya da hayatta çok başarılı, çok şanslı insanlarla beraber oluursunuz onların yüksek olumlu enerjileri sizi gülümsetir ve hafifletir...Böylece siz de iyi anlamda etkilenirsiniz...Burada biraz ''Üzüm üzüme baka baka kararır''sözünden de yola çıkabiliriz...Bir de hayatta bazı kaderler ve yaşantılar çok ilginçtir...Bunu hep konuşuyoruz ya....Kimi en iyi üniversitelerden mezun olur da çok basit bir işe giremez...Kimi de eğitim almamıştır ama işyerlerinde nerelere kadar yükselir...Kimisi genel geçer güzellik anlayışının bile çok üstündedir ama hayatına hiç kimse girmez....Belki hiçbir güzelliği olmayan kadın da çok yakışıklı ,akıllı ve varlıklı bir kişiyle evlenebilir..Çünkü kader böyle zıtlıklarla nerelerden nasiplendiğimizi anlamaya sebep olur...Çok varlıklı bir aile tanıyordum....Bir kızları ve iki tane de oğulları vardı....Ama gelin görün kü o iki erkek çocuk akıl bakımından eksik oldukları için 5 yaşındaki zihin durumunda kaldılar....Aileleri onları çok sevdi ,ablaları da anneleri ve babaları yaşlandığında kardeşlerine baktı ama onlar da maddi yönden çok şanslı olmalarına rağmen bir yönüyle başka taraftan sıkıntı çektiler...Çünkü hep göz kulak olmaları gereken hiç büyümüyen çocuklarınız olsa nasıl olur??Sürekli bakım gerekiyor....Ya da dediğim gibi bir kadın ya da bir adam ortama girer,herkes o yana bakar ama kimse yaklaşamaz belki...Çok yakışıklı erkekler de bazen yalnız kalabilir....Bizim bu boyutta güzellik yönünden ''çok şanslı''olarak nitelendirdiğimiz bu insanlar güzellikle nasiplendirilmişler ama güzelliğinden yana yüzü gülmüyordur da başka bir yandan kısmeti açıktır bu kişinin de...Manevi olarak daha dayanıklı ya da sabırlıdır belki...Çok arkadaşı yoktur ama ailesiyle çok iyi geçiniyordur....Ne bileyim maddi yönden bolluk bereket içindedir....Ama bilemeyiz,kimin hangi konuda nasiplendirildiğini?Bence insanların gördüğünde bu kişi bu konuda çok şanslı diyeceğimiz kadar görünür olan taraftan şanslı değiller ...Asıl perdenin arkasında başka yönlerden daha nasipli olabilirler....Eğer nasipse'' El getirir, yel getirir,sel getirir eğer nasip değilse el götürür ,yel götürür, sel götürür''Kimse kimsenin kısmetine el uzatamaz bence...Eğer çalındığını düşünen varsa da onun değildir bu şans....Her büyü herkese de tutmaz....Artık mantık aramıyorum ama büyüyle birinin şansı çalındı diyelim bunun ömür boyu süreceği ne malum??Eni sonu herkesin hayatında bazı olumsuzluklar olur ve şansı çalan bir kişinin de hayatında artık ayağına taş değse hep ''ilahi adalet''diye düşünüp başına gelen kötülüğü bu yüzden bilecektir...Zaten de öyle bilsin....Çalan kişide de hep bir huzursuzluk ve sıkıntı olmayacağını nereden biliyoruz??Bir insanın ''huzursuzluk''ve ''sebepsiz sıkıntı''içinde bulunması bana göre cehennemdir....Hiç sebepsiz mutlu olabilenler de gözümde en şanslı insanlardır....Çünkü bu his hibirşeyle değişilmez....Bazen çok paran olsa bile neşeni kaybetmişsen çok zor yeniden adapte olabilmek....Birinin ''şansına''bile özenmekten çekinin...Yolda giderken birinin tipine bakıp ''ahh keşke ben de bu kadar zayıf olsam''demeyin...Nereden biliyorsunuz o kişinin ölümcül bir hastalığı olmadığını...BU enerjiden çok korkarım,istemsiz birine özendiğimde,gıpta ettiğimde ''Ya bunun başka büyük bir problemi varsa''diye düşünürüm...KIsacası ''Kaderini sev''ya da hayatta çok çabalamanız gerekiyorsa''çabalarınızı sevin''çünkü çabanın meyvelerini görmek de sevinç yaratır....