Bir olay yaşanmadan önce mutlaka sinyalleri önceden belirir.
Sizde sinyal değil bildiğin projektörle aydınlatmışlar ortalıgı.
Yani evlenmeden önce durum belli imiş. Eşiniz kaç yaşında evlendi acaba?
O da bu kafadan sakat düşünceli ailesinin elinde heder olmuş hep. Onlara bakmış ama öte taraftan da kaçmak istiyormuş. Siz bir çıkış kapısı olmuşsunuz.
Aile onayıyla büyüyen ve aynı zamanda ailesine bagımlı yaşayan insanlar desteklerini ve onaylarını almadıkça ne mutlu olurlar ne de huzurlu. Eşinizin onlardan etkilenmesi çok normal... Zaten armut dibine düşer. Öyle bir aileden çokta saglıklı bir adam beklemek yine sizin hatanız. Siz çok yanlış kararlarla hayatı arşınlıyorsunuz. Sonra böyle ancak ağlar, mutsuz olursunuz. Telafi için bari aklınızı kullanın.
Kendinize samimiyetle şu soruyu sorar mısınız?
"Ben bu adamla neden evlendim?"
Seviyordum deyip geçmeyin, derinlere inin. İçsel olarak o dönemlerde neyin açlığını çekiyordunuz. Ne gibi yoksunluk psikolojisiyle bu adamı ve ailesini kabul ettiniz?
Bu soruları şimdi adamı boşayın diye sordurmuyorum sadece o zaman göremediğiniz eksikliği şimdi görüyor olmanız manidar. O zaman çekilir gibi duran ailesi neden şimdi daha ilk yıllardan problem halini aldı.
Bismillah yani...
Ha belki de tamamiyle hassas bir hamilelikten ötürü böylesinizdir ama şu noktaya dikkat etmenizi önemle rica edeceğim.
Evlenip hemen çocuk sahibi olan genç çiftlerin çogu sizle aynı kaderi paylaşmakta. Ve daha ilk yıllarda kavga ve ağır sözlerle açılan yaralar ileride hiç kapanmıyor. Eşin sana karşı bir kere saygısını yitirdi mi bir daha çok büyük bir dönüm noktası yaşamadıkça o saygı yeniden toparlanmıyor. Çok dikkatli olmalısınız.
Hamilesiniz ilgi bekliyorsunuz evet ama adam hamile bir kadına ilgi göstermeye hazır mı acaba?
Çogu sorumluluk nedir bilmeyen genç erkek keyiften başka bir şeye gelemiyor şu zamanda... Evet evleniyorlar ama eşeğe altın semer vursan eşek yine eşektir. Evlenince her şey bir andan değişmiyor. Kişiliğe göre herkeste peyderpey olacak.
Kadınlarımız hakeza ilgi manyagı. Lafım size değil sizi tanımıyorum ama hamile kadınlar beni bile darlıyor. Dünya onların etrafında dönmüyor.
Yakınımda biri var hamile kaldığından beridir bir çay bardağını kaldırmıyor yerden. Plates yapabiliyor ama.... ?

Neyse ciddi problemlerimiz var
Laf hep uzar gider böyle...
Ben size yalnızca sabır diliyorm.
Sabredeceksiniz, sızlanmayacaksınız.
Şu an yaşadığınız her şeyin müsebbibi sizsiniz. Bunlar hep hayatın içinde varolagelen türden deneyimler. Çünkü her insan hayatına kendisi yön verirken bir sürü hatalı karar alıyor. Biraz sizinki üst üste gelmiş olabilir. Dirayetli değilsiniz. Gençler hep sizin gibi zaten. Tabak çanak kırıp sinir krizleri geçiren en ufak darlıga gelemeyen yeni nesil el bebek gül bebek büyümenin acısını çekiyor.
Atalarımız ninelerimiz ne dertlerle boguştular ne zahmetler çektiler.
Biraz sabır. ?