Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bugün ablam geldi, bir diğer ablamla aynı evi paylaşıyorlar, tartışmışlar ayrılmaya karar vermişler. Annem de ben de üzüldük bilmiyormuş gibi aradık çağırdık.. Benim kaldığım odada kalmak istiyordu öncesinde ben de bir süredir o odada kalmadığımı oraya geçebileceğini söyledim.. odayı hazırladım onun için vs. Sonra gitmek istedi gitmeden önce de (geçenlerde diğer ablam gelip bir kaç gün kalmıştı) diğer ablamın evine döndüğünde kendisine bu evin kötü bi enerjisi olduğunu söylemiş halbuki bize de hep tekrar buraya gelmek istiyorum düşünüyorum gibi sözleri oluyordu ara ara.. Bu ev 3+1 herkesin kendine ait odası olmuyor, öncesinde ben de ayrı evde yaşıyordum bir süredir burdayım çünkü iyi değildim.. Sonra kendisi şöyle bir cümle kurdu bu evin enerjisi gerçekten çok kötü insanı boğuyor.. Ardından bana dönüp şunu söyledi, "sen hiç dışarı çıkmıyorsun evde kapalı bi enerji olduğu çok belli bir tıkanıklık var".. Bir yıldır depresyondayım ara ara aktivitelerim olsa da son iki aydır dışarı çıkmadım.. Biraz üzüldüm biraz da düşündüm gerçekten evin enerjisi benden dolayı kötü olabilir mi diye.. Şu an başka bir eve çıkabilirim ve bunu yapmak da istiyorum sadece doğru zamanı bekliyorum diye oyaladım kendimi.. Şimdi ani bi kararla adım atıp sonra daha kötü olmaktan da çekiniyorum.. Hiçbir iş yapmıyorsun gibi bi imada da bulundu halbuki bu durumda bile çok fazla çabalıyorum içerik üretiyorum bir kaç yıldır.. Öncesinde boyama kitapları çiziyordum.. Ondan önce planlayıcılar yapıyordum Amerika'da bir pazara.. Bunların hepsini biliyor.. Ayrıca hasta olduğumu da.. Beni sevmiyor olabilir sadece pervasızca bi ablanın bu kadar acımasız olması canımı acıttı.. Bazen kalmak da fazla gurursuzluk gibi geliyor.. Gitmek mi kalmak mı; doğru zaman mı değil mi; bilmiyorum..
Enerjimin kötü olduğu hissi korkuttu beni.. Enerjimi iyileştirmek isterim bu evde kalmasam da bir daha bu tarz bi sözle sarsılmak istemem bunun için neler yapabilirim bundan da emin değilim..
Her türlü safe öneriye kulak verebilirim.. Umarım sizlerin de içini karartmamışımdır..
Benim evim de bazen üstüme üstüme gelir, bunun için evin enerjisini sıfırlamak yükseltmek için bazı yöntemler var benim de kendimce uyguladığım bir şey var, onu paylaşabilirim. https://www.gizlimabet.com/konular/evimi-arindirma-rituelim.38776/
Bazen bir tablo asmak, sana iyi gelen bir obje yerleştirmekte daha huzurlu hissettirir.
Kendi enerji alanını temizlemek içinse toprağa basmak, ılık su dolu kovaya biraz kaya tuzu ya da sirke koyup onunla arınma niyetiyle duş almak ve tabi ki abdest almak iyi gelebilir anlık olarak. Bir de youtube'da şifa arınma meditasyonları oluyor kulaklığını takıp öyle bir şey uygulayabilirsin benim bir dönem rehberliğinden faydalandığım birisi var ama sanırım kanal, isim vs. yazamıyoruz.
Aslında bu tip durumlar çoğu ailede yaşanan meseleler. Ablanızın dediğine fazla takılmayın. Herkesin dönemleri olabilir. Yaşadıklarınız ve hastalığınız hakkında bilgim yok. Sadece bir şey düşünmeden önce dikkat edin demek isterim. Çünkü inandığınız şeyler hayatınıza direk etki edebiliyor. İyi değilim, benim yüzümden veya enerjim kötü derseniz olay bu şekilde evrilir. Ablanıza karşı alınganlığı bir kenara bırakın. Önemli olan sizin ne hissettiğiniz ve düşündüğünüz. Eğer ablanızın bir söylemi sizi bu duruma düşürdüyse sorun psikolojinizdedir. Sayın ilimsiz'in önerilerini de dikkate alabilirsiniz. Bu durumda yer değiştirmek size zarar verir. Ayrıca aşağıda vereceğim konuları okumanızda fayda var.
Nocebo etkisi, insan zihninin karanlık yüzünü gösteren en çarpıcı psikofizyolojik olgulardan biridir. Basitçe söylemek gerekirse, bedeniniz beyninizin söylediğine inanır. İster iyi, ister kötü. Plasebo etkisinde olumlu beklenti iyileştirirken, nocebo etkisinde olumsuz beklenti adeta bir zehir gibi işler. Birine, bu ilaç seni hasta edebilir dendiğinde, o kişi aslında tamamen zararsız bir madde alıyor olsa bile, midesi bulanır, başı döner, kalbi çarpar; çünkü beyin bu olumsuz beklentiyi gerçek bir tehdit olarak algılar ve vücuda ona uygun bir acil durum tepkisi başlatır.
Bu mekanizma...
Stres yönetiminde zayıf olmak, bireyin stresle başa çıkmada yetersiz kalmasına ve bu durumun fiziksel, duygusal ve zihinsel sağlığını olumsuz etkilemesine yol açar. Stresle başa çıkma becerileri zayıf olan bireyler, günlük hayatlarında küçük sorunlarla bile baş etmekte zorlanabilir ve zamanla daha ciddi sorunlarla karşılaşabilirler. İşte stres yönetiminde zayıf olmanın neden olabileceği bazı durumlar:
Fiziksel Sağlık Sorunları: Stresle başa çıkamayan bireylerde yüksek tansiyon, kalp hastalıkları, uyku bozuklukları ve bağışıklık sistemi zayıflığı gibi fiziksel sağlık sorunları...
Uzmanlar, tam iyilik hali için kişinin fiziksel yönden olduğu kadar psikolojik ve mental anlamda da sağlıklı olması gerektiğinin altını çiziyor.
Hayatınızı düzene koyun
Uzmanlara göre psikolojik sağlığı korumanın en etkili yolu düzenli ve disiplinli bir yaşam modelinden geçiyor. Bireyler, tek düze olmayan ve rutin haline gelmeyen düzenli ve disiplinli bir hayat modeli ile psikolojik sağlıklarını büyük ölçüde koruma fırsatı yakalıyor.
Uyku düzeninize dikkat edin
Uyku, fiziksel ve psikolojik sağlığı büyük ölçüde etkileyen ve kişinin yaşam kalitesini belirleyen en önemli...
Öncelikle dua olarak Felak ve Nas Sureleri nazardan korunmak için idealdir. Özellikle sabah ve akşam 3’er defa okunması önerilir. Ayrıca Ayet-el Kürsi okunması da tavsiye edilir.
Farklı olarak tuz ve su ritüelide vardır. Bir kase suya bir tutam kaya tuzu at ve niyet edin.“Üzerimdeki tüm nazar, kötü enerji ve ağırlıkları arındırıyorum.” diye 3 veya 7 defa tekrar edin. Bu suyla elini yüzünü yıkayabilir veya evi bu suyla silerek enerjisini temizleyebilirsin.
Topraklama yapmakta vücutta bulunan nazarı veya kötü enerjiyi doğaya verir. Bu konuyla ilgili konu açmıştım.
Aura, fiziksel, duygusal ve ruhsal durumları gösterebilir. Aura bozulduğunda, çeşitli olumsuz etkiler ortaya çıkabilir.
1. Duygusal Dengesizlikler
Bireyler duygusal dengesizlikler yaşayabilir. Bu, kaygı, korku, huzursuzluk veya depresyon gibi duygusal durumların artmasına neden olabilir. Duygusal dengeyi sağlamakta zorlanan bireyler, genel yaşam kalitelerinin düşmesine neden olabilir.
2. Fiziksel Rahatsızlıklar
Aura, bazı inanç sistemlerine göre bireyin fiziksel sağlığı ile de bağlantılıdır. Aura bozulması, baş ağrıları, mide rahatsızlıkları veya diğer fiziksel belirtilerle...
Bu basit meditasyonu her gün 10-15 dakika uygulayarak zihinsel berraklık, stres azaltma ve duygusal denge sağlayabilirsiniz.
Günlük Meditasyon
1. Hazırlık:
- Rahat bir yer seçin: Sessiz, rahatsız edilmeyeceğiniz bir ortam bulun.
- Rahat kıyafetler giyin: Vücudunuzu sıkmayan kıyafetler tercih edin.
- Bir minder veya sandalye kullanın: Dik durabileceğiniz ve rahat edebileceğiniz bir oturma pozisyonu seçin.
2. Başlama:
- Oturun ve gözlerinizi kapatın: Rahat bir şekilde oturduktan sonra gözlerinizi kapatın.
- Derin nefes alın: Burnunuzdan derin bir nefes alın, birkaç saniye...
Nefes egzersizleri, stresi azaltmak, odaklanmayı artırmak ve genel zihinsel ve fiziksel sağlığı iyileştirmek için kullanılan tekniklerdir. İşte bazı popüler nefes egzersizleri:
1. Diyafram Nefesi (Karın Nefesi)
Bu temel nefes egzersizi, nefesin diyaframı kullanarak alınmasını sağlar.
Adımlar:
1. Rahat bir pozisyonda oturun veya uzanın.
2. Bir elinizi karnınıza, diğer elinizi göğsünüze koyun.
3. Burnunuzdan derin bir nefes alarak karnınızı şişirin (göğsünüz fazla hareket etmemeli).
4. Nefesi yavaşça ağzınızdan verin.
5. Bu işlemi birkaç dakika boyunca tekrarlayın.
Zihinsel berraklığı, sezgi açıklığını ve ruhsal gücü artırmayı hedefleyen bu çalışma önce mekan hazırlanmalıdır.
1. Öncelikle ortamın sade olması önemlidir. Loş bir ışık ve sessiz bir köşe zihne içe dönme işareti verir. Odanın bir köşesine bir taş ya da küçük bir mum gibi sabit bir nesne yerleştirildiğinde bu nesne çalışmanın odak noktası olur ve ritüelin niyetini taşır.
- Ortam sade ve loş olmalı
- Tek bir sembolik nesne odak noktası olarak seçilmeli
2. Hazırlığın ikinci adımında beden gevşetilir. Omuzların rahat bırakılması, çenenin serbest durması ve boynun yavaşça döndürülmesi...
Solunum mekanizmamız doğarken geçirdiğimiz solunum travmasının bir sonucu olarak şifaya ihtiyaç duyar. İlk nefesimiz sıvıyla dolu, acıtıcı ve sırtımıza vurulmasının bir sonucuydu. Hayatta her ne zaman zor anlar yaşasak nefesimizi tutma eğilimi gösteririz. Bu da tüm mekanizmayı bir bakıma durdurur. Böylece o zor anın gerilimini bedene hapseder. Çok geçmeden biz nefes alma kapasitemizin ancak %20’sini kullanıyor olur böylece enerji kapasitemizi de %20 ye çekmiş oluruz (Vas LSR, 2016).