Birçok kişi cevabı burada arasa da cevap bura
Çok hoş. Teşekkür ederim bilgi içinBergamot rahatlatıcı sakinleştirici etkisi nedeniyle asabi ve sinirli insanlara verilmiş. Bulunması be işlenmesi de kolay olmadığı için lüks sayılırmış. Türkler de bu sebeple de bey armudu olarak isimlendirilmiş.
antik Yunan da Artehena ile ilişkilendirilir. Yine rahatlatıcı etkisinden dolayı.
bergamot kokusu dinince aklıma bunlar geldi
Farklı birkaç ortamda kısa aralıklarla aldım. Ve başımda bir uğultu oluşuyor kokuyu aldığımda. Ben anlamlandıramadım ama hislerim kaybettiğim ve çok sevdiğim bir büyüğümdenmiş gibi hissettirdi. Ölü ruhların insanlarla koku aracılığıyla iletişime geçtiğine dair bilgiler var doğruluğunu bilmesem de. Bu sitede hisleri kuvvetli mesaj alan insanlar var. Onlardan biri belki bana anlayamadığım bu mesaj hakkında yardımcı olur diye düşündüm. Aklıma ilk burası geldiBu bir mesaj olmayabilir belki sadece canınız çekmiştir. Benim canım bir yiyeceği çektiği zaman kokusunu ve tadını deneyimleyebiliyorum.
Anladım araştıracağım o halde. Çok teşekkür ederimKokular anıları canlandıran en güçlü uyarıcılardan biridir. Migren ataklarının bazılarında koku ve görüntüler gören insanlar var. Bunlar olmayabilir tamamen sizin dediğiniz gibi bir mesajda olabilir. Bu koku imgesiyle ilgili araştırma yapmalısınız belki birşeyler bulabilirisiniz.