"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bela ve Müsibetlerin Ardında Kaderin Adaletimi Var

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Dret
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Dret

Banlı Kullanıcı
Merhaba, kafama takılan bir konu hakkında kendim çıkarımlarımı paylaşacağım sizlerinde bilgi ve görüşlerinizle katkılarını bekliyorum.

Hayatımız inişli çıkışlı bir seyirde gidiyor bu bizim elimizde olan birşey değil fakat bir günah işlediğimizde veya günahlar silsilesine kapıldığımızda belirli bir müddet geçtikten sonra veya anında başımıza türlü çeşit belalar gelmekte bazen etme bulma dünyası deniyor majisyenler bir'e üç kuralı diyorlar her büyüye karşılık en az üç bela. evet inananıyla inanmayanıyla farkındayız.. bir güç intikam alıyor.. adalet sağlıyor .. işleri ahirete bırakmamak için en azından biraz olsun dökmek için dünyada vesileler kılarak günahlarımızı döküyor. ( bu nasıl bir merhamettir yarabbi..)

Elmalılı-orijinal 32:22. Rabbının âyetleriyle nasıhat edilib de sonra onlardan yüz çeviren kimseden daha zalim de kim olabilir, muhakkak ki mücrimlerden biz intikam alırız

KUR'AN: Secde Suresi ; Sure 32, Ayet 22

günah çukurunda boğulan bizlerin en azından kendi adıma konuşayım şahsımın tövbe ettikten sonra düştüğü durumlar dahada kötülenmeye başlamıştı hayatlarımın canını yaktığım insanların ( bilerek veya bilmeyerek) yaptıklarımın cezasını son 2 yıldır başıma öyle işler geliyorki.. bu olayların sonunda bir dakika dedim.. ben ne yaptım ! her hayırda bir şer her şerde bir hayır yatarmış.. bu çok doğru bir söz. evet ben bu başıma gelen olaylardan gizli açık günahlarımı film şeridi gibi geçirdim gözümden ve tekrar tekrar tövbe edip hatalarımı düzeltmee çaba gösteriyorum..

ilk önce diyeyimki Allah sevdiği kula bela verir ve belalar kefaret olur ahirete bazende sınav olarak çıkar karşımıza bunları allaha iman ederek sabırla aşarsak sorun yok musibetler bir yere kadardır ha şunuda söyliyeyim sen başkalarına zülmetmişsen tabiki Allahın adaleti vardır
Atalarımız ne demiş ''alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste''

Evrende denge vardır ,birlik vardır bir başkasına yaptığımız iyi yada kötü herhangi bir şeyi aslında kendimize yapıyoruz sayabiliriz, bumerang gibi geri gelir,zamanı mekanı belli olmaz ama gelir,bugün başımıza gelen kötü şeyler yada iyi şeyleri kendii ellerimizle ördüğümüz şeylerdir,bunları ahlaki yada dini kavramlar olarak değil bir yerçekimi gibi düşünün,aslında bizi cezalandıranda Tanrı değil anlamına gelir.Hatta ceza bile denemez öğrenme ve saflaşma birliğe doğru yaklaşma vardır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri