"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bardak kendiliğinden patladı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Pera
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Pera

Kayıtlı Üye
Selam herkese. Bugün oldukça ilginç bir olay yaşadım ve ne olduğu konusunda sizlerin de fikrini almak istedim. Bugün odamda çalışıyordum, annem de balkondaydı. Birden mutfakta bir gürültü koptu. Sanki bütün bardaklar yere atılmış gibi büyük bir gürültü... Annem de ben de telaşla mutfağa koştuk. Ne olduğunu anlayamadık önce, her taraf cam kırıklarıyla doluydu. Sonra bardak rafında bir bardağın patlamış olduğunu anladık. Bardak taban kısmından ayrılmış geri kalan kısmı delik deşik görünüyordu. Bu arada bardak epey eski, yeni yıkanmış değildi. Mutfakta pencere de kapalıydı ve çalışan herhangi bir alet yoktu. Bu durumu paranormale mi bağlamak gerekir, yoksa olağan bir şey mi sizlerin fikrini almak istedim.

Cam esyalarda olur böyle, bizim is yerinde sürekli bardaklar patlar ve cevreye parcapincik cam sacilir, bu parapisikolojik bir sey degil .Hatta özellikle bazi camdan esyalar mesela dus kabin camlari yatay tutuldugunda mutlaka patlar.

Eski bir bardak diyorsanız durum daha da normalleşir,ben cam heykel yapıyorum ve camla çalıştığımdan kimyası gereği bu patlamalar normaldir.Gözle göremeyeceğimiz mikro çatlaklar zamanla camın içine yerleşir.Isı farkları hatta oda ısısı farkıyla bile gerilimler sonucu atma ve patlama olur.Kalitesiz,kurşunlu ve çin camı gibi ucuz camlarda daha sık olur.Bu camlarda özellikle bardağın alt kısmı kalın yapıldığından ince olan gövde kısmını gerer ve zamanla kopar.

İyi forumlar

Teşekkürler La-edri ve Lavender... Ben de telaşlandım, ilk kez başımıza böyle bir şey geliyor. İnternet'te aradım biraz, negatif elektrik ve nazar konularına odaklanmışlar ama ben sizin görüşlerinizi merak ettim. Basit bir fizik olayından ibaret o halde :) iyi forumlar herkese...

özelliklede eski bardaksa onların bir ömürleri oluyo ve zaman içinde patlıyabiliyo be çok yaşadım bardakta önceden çatlak varsa o bardakda patlıyo

Endişelenmenize gerek yok. Bizim evde de bol bol patlar. Doğrusu annem de öyle olduğunu sanmıştı fakat sorun yokmuş bu paylaşımınız için sağ olun. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri