"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bağımlı Bir Kişiliğiniz mi Var?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan BeLLa91
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BeLLa91

Kayıtlı Üye
"İlle de birisinin gelip seni kurtarmasını mı bekleyeceksin?","Sen bunu yapabilirsin"
virgul.gif
"Başarabilirsin"
virgul.gif
"Güçlü ol"
virgul.gif
"Azimli
virgul.gif
kararlı ve istikrarlı ol… demesini mi bekleyeceksin hayatın boyunca?" Birisinin gelip seni kurtarmasını bekleme! Bu olgunun arkasına sığınma. Bunun adı kaçıştır."

Diye bitirmişti psikoloğum son terapimizi. Anlamıştı kendisine yaslandığımı… Onsuz yapamadığımı… Tutunduğum, destek bulduğum her kişi gibi
virgul.gif
psikoloğum da çekilmişti hayatımdan. Hem de her şey yoluna girerken…

Haklıydı belki. Tüm ömrünü bana ayıracak değildi elbet. Buna rağmen yine de incinmişti ruhum. İstediği anda bitiremezdi. Buraya kadar, diyerek kesip atamazdı. Tüm yaşantımı didikleyip, her şeyime ortak olduktan sonra, beni böyle bırakamazdı. Ben buna hazır değildim. En azından sormalıydı bana: Bitirmek istiyorum
virgul.gif
sen ne dersin? diye. Bana en ağır geleni de buydu belki: Benim de fikrimin alınmayışı…

Adam yerine konulmayışım
virgul.gif
değersizlik, hiçlik ve aitlik duygularını tatmadan geçirdiğim geçmişimi bilmesine rağmen, psikoloğum da aynı şeyi yapmıştı. Niyet aynı olmayabilirdi; lakin beni tanıyordu. Bu durumun beni ne kadar acıtacağını hiç mi düşünmemişti? Böyle mi bitmeliydi?

Hayatıma giren
virgul.gif
yaşantıma ortak olan her kişi gibi o da yüzüstü bırakmıştı beni. Beklentim çoktu. Buraya gelişim öyle kolay olmamıştı. Çok mücadele etmiştim kendimle. Üstelik ilk defa başka biri: Sen bunu yapabilirsin! demeden
virgul.gif
ben kendim tercih etmiştim psikolojik destek almayı. Yaşantımın farkındaydım. Her şey yolunda gitmiyordu ve en küçük şeylerden dahi etkilenebiliyordum. Anneme, babama olan bağlılığım
virgul.gif
onlarsız yapamayışım
virgul.gif
hiç kimseye hayır diyemeyişim, kardeşlerim arasında hep ezik duruşum ve tüm yaşantıma yansıyan çaresiz bir zavallılık tüketiyordu beni.

Ben ki diğerleri olmadan yaşayamayan bir parazite dönüşmüşsem
virgul.gif
elbette yaklaştığım her kişi kaçacaktır kendisini tüketmeyeyim
virgul.gif
zarar vermeyeyim diye. Anlamsız değildi çektiğim yalnızlık...

Hangi üniversiteye gideceğimi dahi babama sormuş olmam
virgul.gif
her Allah'ın günü anneme-babama rapor veriyor olmam yetmezmiş gibi; sevdiğim, gönül verdiğim bir kızı sırf babam istemiyor diye reddedişim
virgul.gif
bu kararı almamda en büyük rolü oynamıştı. Üç aylık bir psikolojik tedaviden sonra hayata çok daha farklı bakıyordum. Çok şeyi değiştirmiştim yaşantımda; ancak yeterli değildi. Daha çok yol kat etmem gerekiyordu. İşte en çok takıldığım yer de burasıydı. Nasıl olur da beni benden daha iyi tanıyan ve bu işin uzmanı olan psikoloğum beni yarı yolda bırakırdı?

İlk terapimizde kendimle ilgili kararsızlıklarımı, diğerlerine olan bağlılıklarımı, hiç kimseye hayır diyemediğimi, kişisel bir bütünlük yaşayamadığımı ve tüm ezik yanlarımı anlattığımda, bana bu kişiliğimin üç günde yerleşmediği için üç günde de istediğim gibi olmayacağını söyleyen de psikoloğumdan başkası değildi. İlk günden acele etmemem gerektiğini bana öğreten oydu. Buna rağmen beni üç ay geçmeden böyle bir başıma bırakması nasıl izah edilebilirdi…

Diğerlerine olan bağımlılığım azalmış, kendime olan güvenim
virgul.gif
inancım tam da yerine gelmişken olacak iş değildi bu… Son dört saatim hep aynı duygu-düşüncelerle geçmiş ve nihayetinde dayanamayıp: Başka psikolog kalmadı mı be adam? diye sormuştum kendime.

Öyle ya başka psikolog mu yoktu? Beni anlayan
virgul.gif
dertlerime ortak ve destek olan, benimle ilgilenen
virgul.gif
hayatımı paylaşan başka bir psikoloğa gidecektim. Evet, vardı elbet başka birçok psikolog; ancak bu halden sonra değil bir psikolog görmek, düşünmek bile istemiyordum. Aynı duyguları yıllar yılı taşımak, her seferinde aynı acıları yaşamak
virgul.gif
her gece aynı düşüncelerle uyuyup aynı kâbuslarla uyanmak ve uyandığımda yine değişmeyen bir güne başlamak yormuştu artık beni.

Yürümek ve yürürken düşünmek her ne kadar rahatlatsa da beni, yine de yorulmuştum. Her zamanki gibi yine tek başına yürüyen
virgul.gif
kendi yalnızlığına mahkûm olan biriydim nihayetinde. Bana yaklaşan, bana dokunan,elimden tutan her insan, yüzüstü bırakıyordu mutlaka. Nedenler
virgul.gif
niçinler bıktırmıştı artık.

Sahil yolu, her terapi sonrası yürüdüğüm ve yürürken o gün neler öğrendiğimi düşündüğüm bir yoldu. Şimdi bu son terapi sonrası yürümeyi de sonlandırmış ve durmuştum. Beni yarı yolda bırakan psikoloğum acaba beni hiç mi tanıyamamıştı? Hayata sağlam bir iple kendi başıma tutunmayı beceremeden
virgul.gif
beni böyle bırakması ona ne kazandıracaktı? Sonra, acaba o da beni düşünüyor mu şimdi? diye sordum kendime. Beni düşünmenin dışında çok daha önemli işleri vardı şüphesiz.

İşte o an elimdeki taşı denize attım ve taşın etkisiyle halka halka genişleyen su kümelerini seyrettim. Bu hoşuma gitmişti. Hem yürüyor hem de denize taş atıp oluşan halkaları izlemeye devam ediyordum. Beni yüzüstü bırakan psikoloğumun
virgul.gif
bugünkü o son terapimizde söyledikleri gelip geçiyordu aklımdan.

Her terapi sonrası kendimi bulduğum bu sahil yolunda, bugün gizlemeye çalışıyordum psikoloğumun bana sunduğu mesajları. Onun ne anlattığına değil; benim anlamlandırdıklarıma odaklanıyordum. Denize attığım her taş kendi halkasını oluştururken, anlıyordum ki ben de attığım her adımımla, duruşumla
virgul.gif
konuşmalarım ve de en önemlisi karşımdaki diğer her kişideki beklentilerimle
virgul.gif
kendi halkalarımı oluşturuyordum. Kendi duvarımı kendim örüyor
virgul.gif
bana yaklaşan her insana yaslanarak onu da zayıf düşürüyordum.

Kendi ayakları üzerinde duramayan
virgul.gif
hep diğerlerine ihtiyaç duyan
virgul.gif
onlarsız yapamayan bir parazit gibi
virgul.gif
dokunduğum her insanı kemiriyor ve gün geçtikçe onu da tüketiyordum. Şimdi daha iyi anlıyordum benden uzaklaşanları…

Psikoloğumun söyleyecek başka sözü yoktu belki de. Daha ne kadar görüşebilirdi? Söyleyeceği her şeyi söylemiş ve özetle son bir not olarak da yazıp tekrar tekrar okumamı istemişti son sözlerini:

İlle de birisinin gelip seni kurtarmasını mı bekleyeceksin? Sen bunu yapabilirsin. Başarabilirsin. Güçlü ol, azimli, kararlı ve istikrarlı ol... demesini mi bekleyeceksin hayatın boyunca? Birisinin gelip seni kurtarmasını bekleme! Bu olgunun arkasına sığınma. Bunun adı kaçıştır.

Söylediği her kelime ve her cümle ruhuma fırlatılmış bir ok gibiydi. Saplanmıştı ruhuma. Acı veriyordu. Belki de en çok bunun için düşünmek istemiyordum bugünkü terapi sürecimi. Başka bir psikolog arayışımın nedeninde de bu vardı. Hayatın yükünü tek başıma taşımaktan korkuyordum. Etrafımdaki her insanın benden kopuş noktası da buydu. Can yoldaşım diyebileceğim bir arkadaşım
virgul.gif
bir kardeşim
virgul.gif
bir dostum olmamıştı işte bu nedenle.

Yaşım otuz dörde dayanmış ve bir eş de bulamamıştım nihayetinde. Bana bakan ve beni tanıyan her kişi uzaklaşıyordu benden. Zayıf ve silik bir kişiliğe bürünmüş ve gerçekten de psikoloğumun dediği gibi birileri bana: Evet, sen bunu yapabilirsin
virgul.gif
başarabilirsin
virgul.gif
devam et
virgul.gif
göster kendini demelerini bekler olmuştum. Onaylanmadığım ve onaylanmayacağım hiçbir işe, hiçbir yaşantıya adım atamaz hale gelmiştim.

Evet
virgul.gif
birilerinin gelip de beni kurtarmasını beklemek kaçıştı elbet. Hem de koca bir kaçış: Kendimden, kendi benliğimden kendi gücümden kaçıştı bu… Kendi gücümü görememek, hep başkalarında güç aramak, ancak birisine yaslandığımda güçlü olmak, o yanımda olunca cesaretlenmek, o varken güvende olmak, huzurlu olmak; fakat o olmadığında alt-üst olmak başkasına endeksli bir hayattı.

Bu düşüncelerle seyrederken denizi
virgul.gif
bir taş daha atmıştım ve oluşan halkaların bir süre sonra nasıl da yok olduğuna şahit olmuştum. Yaşadıklarım da bundan farklı değildi. Evet
virgul.gif
durgun bir su gibi değildim ve sürekli dalgalarla boğuşuyordum belki de... Ancak oluşan her dalga yok olurken ben hala onu düşünüyordum. Arkasından gelen diğer dalgalar da bu şekilde sahile ulaşmalarına rağmen ben takılıp kalıyordum gelen her bir dalgaya. İşte bu şekilde yığıldıkça yığılmıştı sorunlar. Ben onları düşünürken, onların bundan haberleri bile olmuyordu. Kendi içimde kendimi kemiriyordum. Çoğu zaman durgun bir su iken ben, oluşan küçük halkaları büyütüyor, kendi suyumu bulandırıyor ve dalgalar yerini fırtınaya bırakarak kendi suyumda boğuluyordum.

Sorun belliydi… Çözüm de… Ya kendi biriktirdiğim suda boğulacak ya da ayağa kalkıp kimseye yaslanmadan kendi gücümle hayata devam edecektim. Zaman , karar verme zamanıydı….

• Beğendim
Tepkiler: Ori
Dayandığınız omuzlar sizin gibi bir insana aitti bunu da hesaba katın. O siz olmadan da ayakta kalabiliyorsa, sizde o olmadan ayakta kalabilirsiniz. Kimse kimseden üstün değil. Sizin korkularınızı yenmeniz ve sorumluluk almanız gerekiyor. Sorumluluk derkende evliliği kastetmiyorum, her konuda demeye çalışıyorum. Yani kısacası güçlü olmak için başkasını beklemeyin. Sizde bunu yapabilirsiniz. Ayaklarınızın üstünde durabilirsiniz. Bu aralar sadece kendinize değil çevrenizdeki insanlarada göz atın. Size birşeyler katacağına eminim.

Dayandığınız omuzlar sizin gibi bir insana aitti bunu da hesaba katın. O siz olmadan da ayakta kalabiliyorsa, sizde o olmadan ayakta kalabilirsiniz. Kimse kimseden üstün değil. Sizin korkularınızı yenmeniz ve sorumluluk almanız gerekiyor. Sorumluluk derkende evliliği kastetmiyorum, her konuda demeye çalışıyorum. Yani kısacası güçlü olmak için başkasını beklemeyin. Sizde bunu yapabilirsiniz. Ayaklarınızın üstünde durabilirsiniz. Bu aralar sadece kendinize değil çevrenizdeki insanlarada göz atın. Size birşeyler katacağına eminim.

Bu sözler banamıydı Sevgili Ori24? Eğer bana söylemişseniz doğru söylemişsiniz..haklısınız..ama başka şeylerde var..yaşadığım türlü hayal kırıklıkları..farzedin bunları tamir ediyorum şuan..

Bu sözler banamıydı Sevgili Ori24? Eğer bana söylemişseniz doğru söylemişsiniz..haklısınız..ama başka şeylerde var..yaşadığım türlü hayal kırıklıkları..farzedin bunları tamir ediyorum şuan..

Yok ben konu sahibine yazdım sayın Perina ama galiba o alıntı yapmış konu başlığından farkettim.

Yok ben konu sahibine yazdım sayın Perina ama galiba o alıntı yapmış konu başlığından farkettim.
Sevdiğim bir yazara ait bu yazı. Anlattıkları benim hoşuma gitti. Bende paylaşayım diye düşündüm. Ama benim yazdığımı düşünüp güzel bir cevap yazmışsınız Sevgili Ori. Teşekkür ederim :) Düşünceli, mantıklı, sevgi dolu bir insansınız. Sizi bir birey olarak takdir ediyorum. Ve sizinle aynı ortamda bulunmaktan ötürü mutlu olduğumu belirtmek isterim :)
Sevgilerimle.

Sevdiğim bir yazara ait bu yazı. Anlattıkları benim hoşuma gitti. Bende paylaşayım diye düşündüm. Ama benim yazdığımı düşünüp güzel bir cevap yazmışsınız Sevgili Ori. Teşekkür ederim :) Düşünceli, mantıklı, sevgi dolu bir insansınız. Sizi bir birey olarak takdir ediyorum. Ve sizinle aynı ortamda bulunmaktan ötürü mutlu olduğumu belirtmek isterim :)
Sevgilerimle.

İnsanlar sevilmeye ve taktire layık ise bu onu ilaki gelip buluyor..ne güzel..Sevgili Ori de de böyle olmuş..

• Beğendim
Tepkiler: Ori
İnsanlar sevilmeye ve taktire layık ise bu onu ilaki gelip buluyor..ne güzel..Sevgili Ori de de böyle olmuş..
Ben sizi de takdir ediyorum Sevgili Perina. Her konuda kendinizi geliştirip, yorumlama yaptığınız ve değerli fikirlerinizi bizlerle paylaştığınız için :)
Yorumlarınızı ve paylaşımlarınızı takip ediyor, devamını diliyorum.
Sevgilerimi sunarım. Konumu okuyupta değerli yorumlarınızı belirttiğiniz için de her birinize çok teşekkür ederim :)

Sevgilerimle.

Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Bende sizinle bu platformda bulunduğum için çok mutluyum. Size ve herhangi bir üyeye yardımım dokunuyorsa da ne mutlu bana.

Ben sizi de takdir ediyorum Sevgili Perina. Her konuda kendinizi geliştirip, yorumlama yaptığınız ve değerli fikirlerinizi bizlerle paylaştığınız için :)
Yorumlarınızı ve paylaşımlarınızı takip ediyor, devamını diliyorum.
Sevgilerimi sunarım. Konumu okuyupta değerli yorumlarınızı belirttiğiniz için de her birinize çok teşekkür ederim :)

Ben sizi daha dün kerşfetmiştim ama ben de sizi taktir ettim..sizden dün okuduğum yorumları beğenmiştim..

Biliyormusunuz sevilmek beni inanılmaz mutlu eder..çok mutlu oldum:)

Başlık, başlığın içerik ile uyuşmayışı, konunun gidişatı, çözüme ulaşılmayışı ya da çözümün çok silik olarak üstünde durulması... Açıkçası tatmin edici bir yazı değil. Bu kadar söylenmeden sonra en azından bir kaç paragraf daha uzamalı, sindire sindire çözüm okuyucuya sunmalıydı. Ya da daha etkili olabilirdi...

Teşekkürler paylaşım için.

merhaba hayırlı günler dilerim.
benim yaşayıpta anlatamadıklarımı yazmışsınız sanki bende aynı durumdayım yanlız bir farkla ben kendim hariç herkesten yardım bekledim ama söyleyemedim çünki benim kendimi deyer vermediğime göre başakaları niye deyer versin dedim hep kendimle savaşıyorum çok yorgunum ama dayanmak zorundayım kızım için çünki biz kızımın hem eli hem ayağı hem diliğiz o bizim 15 yaşında bebeğimiz ona odaklandım kendimi aradan çıkardım lakin bazen kendimin altında kalıp ezildiğimi hissediyorum ALLAHIMdan hep duam beni bana bırakmaması inşALLAH dileğim bir gün kabul olur.
paylaşıp bana ayna tuttuğunuz için çok teşekkür ederim inşALLAH siz kendi ayakları üzerinde durup sağlıklı mutlu saadet içinde olursunuz efendim
saygılarımla

sizin kadar olmasa da benzer şeyler ben de de vardı ve bu ancak benim çabamla aşılacak bi durummuş nitekim hayat herşeyi öğretiyo insana bazı olaylar yaşarsınız ve kendinize şaşırdığınız hareketler sergilersiniz yani hayat içinde bi takım olaylarla bu türden cesaretli davranışlarla bu takım kişilik rahatsızlıklarını tarihe gömebildim. Ben de kaybetme korkusundan dolayı kendimi paralardım paranoyaklaşmıştım. Biraz cesaretle bunların hepsini aşabileceğimi gördüm. Korkuları yenmek için korkuların üstüne gitmek lazım

Konu çok güzel. Ayakta kalmak ve direnmek, oldukça güçlü bir olgu. Şahsım adına bir çok kişiye uzak olabilecek cesaretle ayakta kaldım ve direndim. Kararlı ve mantıklı olmak, en önemlisi kendimize inanmak; önerim tüm arkadaşlara, püf noktalardan bir kaçı da budur.

Konu çok güzel. Ayakta kalmak ve direnmek, oldukça güçlü bir olgu. Şahsım adına bir çok kişiye uzak olabilecek cesaretle ayakta kaldım ve direndim. Kararlı ve mantıklı olmak, en önemlisi kendimize inanmak; önerim tüm arkadaşlara, püf noktalardan bir kaçı da budur.

Ben de de sanki bu nitelikler var ama ben tek konuda kararlı ve dirençli olamıyorum,net konusunda :) :D

Hatta eşim bu konudan o kadar korkuyor ki dün bana şunu sıkı sıkı tembih etti..aman sen nete meraklısın benli bensiz face üye olma olurmu? Hatta bahsettiğim o tv programına masum yazılar ve görüşler sunmak için dahi olsa :) :D

Geri