"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Az Yemek Beyni GençTutuyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan karyn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

karyn

Kayıtlı Üye
Az yiyen farelerin beyninin genç kaldığı belirlendi.

İtalyan bilim adamlarının yaptığı araştırma, az yiyen farelerin beyninde CREB1 adı verilen, beyin hücrelerinin işlevini daha iyi yerine getirmesinde rol oynayan bir proteinin üretildiğini gösterdi.

Araştırmaya imza atanlardan Giovambattista Pani, bu proteinin "uzun ömür ve beynin sağlıklı olmasıyla" bağlantılı çok sayıda geni etkin hale getirdiğini belirtti.

Normalde yediğinin yüzde 30’u azaltılan laboratuvardaki farelerin yaşam süresinin daha uzun olduğu, bu hayvanların obez olmadığı ve şeker hastalığına yakalanmadığı, hafıza ve zihinsel becerilerinin de daha iyi olduğu görüldü.

Ayrıca bu farelerin daha az saldırgan olduğu, yaşlanırken Alzheimer belirtileri göstermediği ya da çok hafif belirtiler gösterdiği belirlendi.

PNAS dergisinde yayımlanan araştırmada Pani, kaloriyi azaltmadan beyni genç tutabilmek için CREB1’i etkin hale getirmenin bir yolunu bulmayı umut ettiklerini vurguladı.

Kesinlikle doğru bir bilimsel haber. Geçen gün haber sitesinin birinde okumuştum bende. Zaten yeni bilinen birşey değil bu. Benimde az yemem lazım ama öğünlere bağlı kalamıyorum. Özellikle abur cuburu çok seviyorum.

Demek ki can bogazdan gelmiyormus,gidiyormus....:)

Yok, o sözün hakkını yemeyelim şimdi :D O söz doğru, can boğazdan gelir. Tıkınırsın afedersin manda yavrusu gibi olursun, bünye de kuvvetli olur
Biz şuna can demeyelim de caniko diyelim :D
Ben fazla yemek yemem, çırpı çirozum demek ki beynim dinç sayılır bu araştırmaya göre :)

Peygamber Efendimiz yanındakilere benim ümmetim hasta olmaz demiş...neden diye sorduklarında ise , çünkü benim ümmetim az yer demiş...Eee ne demişler üç şeyin azı yarar diye...Az ye ,az konuş, az uyu...sevgiler...

Peygamber Efendimiz yanındakilere benim ümmetim hasta olmaz demiş...neden diye sorduklarında ise , çünkü benim ümmetim az yer demiş...Eee ne demişler üç şeyin azı yarar diye...Az ye ,az konuş, az uyu...sevgiler...

:) Kesinlikle doğru
Peygamber Efendimiz bir hurma ile duruyormuş bütün gün :)
Mideyi yormamak her zaman için iyidir, Ramazan ayı bu yüzden sıhhat kazandırır insana.

Kendimden örnek vereyim. Ben son zamanlarda platonik olarak sevdiğim kişiye güzel görünmek için diyet yapmaya başladım. Diyet yapmadan önce, yemek yedikten sonra ağırlık çöker, uykum gelirdi. Ama şimdi, salata ve yoğurtla karnımı doyuruyorum akşamları ve daha dinç hissediyorum, hiç de uykum gelmiyor. Az yiyince, zihin açıklığı oluyor...

Çok az yediğim halde yedikten sonra sanki suç işlemişim gibi pişmanlık duyuyorum bazen. Ruhsal açıdan da az yemek faydalı yani..

Geri