Anladım çok teşekkür ederim. Peki 3. boyuttan bi varlık nasıl görür? Yani 3. boyuttan bi varlık ruhumuzu bedenimiz şeklinde görmesi gerekir.
Yani asıl sormak istediğim şu. Biz türkiyeden amerikaya gitcez diyelim. Ruhumuz bizimle birlikte uçakta mı hareket eder?
Yoksa ruhumuz aslında hiç hareket etmez mi?
Bizim anlayabileceğimiz veya kavrayabileceğimiz bir hareket olmaz bu. Ruh hem her yerdedir, hem de bedenindedir.

Işık hızı falan unutalım, düşünce hızını da aşalım, hakikaten madde beynimizin kavrayamayacağı bir hız bu. Daha fazlası için tamamen enerjiye dönüşmesi lazım beyin hücrelerinin, bu da bedensizleşmektir yani ruh beden olmaktır.. Olmadan anlayamayacağımız şeyler var.**
Ruh bu yüzden bizim için hem hareketli, hem hareketsiz, hem de bu tanımların ikisi de olmayan bir tanımdadır.
** Bir Hint mitolojisi anekdotu. keyifli biçimde, o şey olmadan anlayamayacağımızı anlatan bir anlatım yazayım. Kahraman isimlerini hatırlamıyorum tam olarak..
- Çok eski zamanlarda, göksel saraylarında oturup dünyayı izleyen iki tanrı varmış. Biri diğerine domuzları gösterip, ''çamur ve kendi pislikleri içinde yuvarlanıyor ve kahkahalar atıyorlar! Şaşılacak şey sen ne dersin? demiş. Diğer tanrı da izlemeye başlamış ve aynı şeyi düşünmüş.
İki tanrı bu meseleyi konuşup anlayacağız diye belki 1000 yıl geçmiş. Olacağı yok! Karar vermişler, sırayla biri domuz olacak ve aralarına katılacak. Bir süre sonra tanrı formunda olan domuz formundakini tekrar tanrı yapacakmış.
Biri gitmiş. Tanrı formundaki hayretler içinde gözlemlemiş. Az evvel tanrı olan şimdi şen kahkahalar atıp dışkı içinde yuvarlanan bir domuz. Meraktan çatlayarak hemen tanrıyı eski formuna sokmuş.
-Ne oldu! Neden o kadar keyifliydin haydi anlat!
-Hatırlamıyorum.. Tek bildiğim çok mutlu olduğumdu, yaşaman lazım.
Böylece diğeri de domuz olmuş, aynı şen domuzcuk, geri haline çevrildiğinde onun da aklında sadece çok mutlu olduğu kalmış..