"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Asosyalliğimi yenmek istiyorum,yardımcı olur musunuz?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Üye silindi 15237
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ü

Üye silindi 15237

Merhaba ..

Topluma çıkınca insanlardan korkuyorum dışarı çıkamıyorum sürekli bir korku hakim içinde . Bir an önce eve dönmeyi istiyorum hiç gezezim gelmiyor arkadaşımlarla gezmek eğlenmek gibi faaliyetlerim yok . Asosyal bir kişi oldum ne yapmam lazım ?

moderatör notu:
korkuyorum yapamıyorum ve türevi konu başlıkları defalarca yinelediğimiz üzere sitemizde yasaktır ve ilaveten bu gibi olumsuz ve yetersizlik ifadesi kelimelerinin kullanılmasını (burada ve sosyal hayatlarında) üyelerimize asla önermiyoruz. yapamıyorum, gidemiyorum olmuyor vb kelimeleri kullanma alışkanlığı sadece kendinizi kilitlemenize faydası olur, kendinizi kilitlemeye bu kadar gönüllü iken hiç bir yardım önerisini algılayamaz kabul edemezsiniz. yerine, sosyalleşmek için ne yapmalıyım? arkadaşlarımla eğlenceli vakit geçirmemi sağlayacak önerileriniz nelerdir? şu anlaşmazlığı nasıl çözmeliyim? hayatımı istediğim forma sokmak için ne gibi düzenlemeler yapmalıyım? gibi ufku açık kilitten uzak ifadeler kullanmanız hem iç gücünüzü yükseltir hem okuyanlara da olumlu motivasyon yayar,böylece kendiniz icin yardım ararken yardım istediklerinize de yardım etmiş etmiş olursunuz. diğer türlü durumu olumsuz ifadelerle sürdürme hem sizi hem de okuyucu motivasyonunu dibe çeker.
iyi forumlar

Sizin bir tahmininiz var mı bu konuda? En azından piskolojik mi yoksa ortada metafiziksel bir durum mu var sizce?

Daha öncelerden metafizik varlıklarla ilgilenmiştim ancak şuanda ilgilenmiyorum tüm ilişkilerimi kestim . Bununla alakası olacağını zannetmiyorum

Daha öncelerden metafizik varlıklarla ilgilenmiştim ancak şuanda ilgilenmiyorum tüm ilişkilerimi kestim . Bununla alakası olacağını zannetmiyorum

Eğer daha önce bir iletişiminiz olmuşsa şu an ilgilenmiyorum deseniz de bu birşeyi değiştirmez.

Tabi sebep bu olmak zorunda değil. Mesela şu tür sorularla başlanabilir.
Daha önce sosyal miydiniz?
Sosyalseniz bu durum ne zaman başladı?
Birdenbiremi yoksa yavaş yavaşmı oluştu?
Başlangıc kısımnı tespit edebildiniz mi?
Ettiyseniz o arada olmuş bir olay hatırlıyor musunuz?

Zaten sorun piskolojikse burdan cevap almanız pek mümkün olmaz diye düşünüyorum. Parapiskolojikse zaten ilk yapmanız gereken gecici arınma ve sonrasında bakım yaptırmak.

Böyle bir dönem geçmişte bende yaşadım. İnsanlar boğuyordu beni , bir cümle dahi kurmak gelmezdi içimden , yanlız kalmak isterdim. Sonra baktım ki bu durum günden güne daha da kötüye gidiyor. O kadar ileri gitmişti ki yemeklerde bile ev ahalisiyle denkgelmek istemiyordum.

Böyle durumlarda uzman desteği almak önemli beni yanlış anlamayın . Ama ben kendimi yine kendim kurtardım. korkularımın üzerine gittim. Kendimi zorladım dışarı çıktım, arkadaşlarla vakit , eylence , sinema vs. bi süre sonra baktım herşey yoluna oturmaya başladı.

Ehliyetimi yeni aldığım dönemlerde mahallede dik bir yokuş vardı. hep yolum u uzatırdım ordan geçmemek için . o yokuşta kalırsam araç ı bidaha kaldıramam diye çok korkuyordum. Bi gün kızdım kendime, bunu korkundan denemedin ki kaldıramayacağını nerden biliyorsun. Yapıcam dedim ve hiç sorunsuz o yokuşu çıktım. Hatta o kadar kızgındım ki yol baş olmasına rağmen en dik yerinde durdum , sonra tekrar , tekrar kalttım.

Anlatmak istediğim bu yaşadığm örnekdeki gibi korkularının üzerine gitmezsen onlardan hiçbir zaman kurtulamazsın.

Acaba insanlar dediğiniz, iletişim içerisinde olduklarınızın sizi anlamamasından dolayı kaynaklanan ve bilinç altınızda zamanla insanlardan kopmanıza neden olan bir durum oluşmuş olabilir mi?
Zaman içerisinde ben de farkettim, kişiler birbirlerinden ayrılıyor. Bu beyin ayrılığı, içerisi milyonlarca sebeplerle örtülü olan bir kopma.
Maddiyat, kariyer, ego, kibir, ukalalık, küçük görme çabası gibi meziyetler hayatımızı kapladığı için biz insanlardan, insanlar da bizden kopuyor olabilir mi?

Bu Agorafobiye benziyor.Adı sizi yanıltmasın fobilerden degildir.Psikolıjik vir rahatsızlık.Bu konuda araştırma yaparsanız bir çok bilgiye ualşırsınız.Ne zamandır böyle durum bilmiyorum fakat uzun zamandır ise dr.dan yardım alın mutlaka.Muhakkak geç olmadan çözüm bulun .Böyle yaşamaya çalışır yada katlanırsanız zamanla kronik yanlızlık hastalığı baş gösteriyor.Bu kez de hayatınızda kimseyi çekemiyorsunuz.Dahada yanlızlaşıyorsunuz vs.

Korkularınızın üzerine gidin derim.Bende bir zamanlar asosyaldim sonrasında her hafta arkadaşlarla dışarıya çıkmaya başladım ilk zamanlarda sormaya utanıyordum siz düşünün.Ama zamanla gerisi geldi hatta şu anda inanılmaz sosyalim.

Bende dışarı çıkmak istemiyorum. İnsanlar bana dik dik bakıyor. Çok dikkat çekiyorum sanırım biraz farklı görünüyorum. Ama yine de kimseyi takmayıp yoluma devam ediyorum. Eğer siz korkunuzun üstüne giderseniz bir de olumlu düşünürseniz problem ortadan kalkar. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri