"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Aşırı olumlu düşünenlerin beyinleri hatalı mı ?

yare-i yarim

Elit Üye
Ülkenin genelinde karanlık bir sabaha uyanmışken en çok ihtiyacımız olan şey biraz moral. Ancak birleri hala çok neşeli olabiliyor. Bilim insanlarına göre fazla olumlu düşünen; “optimist” kişilerin beyninde bir hata var.

Ülkenin genelinde karanlık bir sabaha uyanmışken en çok ihtiyacımız olan şey biraz moral. Kimimiz sevdiği bir müzikle, kimi çay veya kahveyle, kimi en sevdiği hırkayı giyerek, kimi her zaman olduğu gibi akıllı telefonuna gömülerek kendine gelmeye çalışıyor.
Ancak aralarda bir yerde, üstelik pazartesi sendromu da yaşanıyorken hala çok neşeli olabiliyor. O kadar ki bugün birileri onlardan nefret edebilir. Bilim insanları bu tip insanları ilginç bir araştırmaya imza atmışlar.

Onlara göre fazla olumlu düşünen; “optimist” kişilerin beyninde bir hata var.
Uzmanlar beyin taraması imajlarını kullanarak, bazılarımızın kendimizi kötü haberi reddetmeye programladığımızı buldular. Hayatın sadece olumlu yönlerini görmeye odaklanmış olanlar var.


University Collge London’dan Dr. Trali Sharot “Bardağın boş tarafından görmektense, dolu tarafını görmek, olumlu bir şey. Bu, stresi ve anksiyeteyi düşürecektir ve sağlık açısından da oldukça güzel. Fakat, bu aynı zamanda insanların tedbirsiz davranmaları anlamına da gelebilir. Güvenli olmayan cinsel ilişki, emeklilik için para biriktirmemek gibi…” diyor.
Gönüllülerin beyinleri incelendiğinde, zihinlerindeki optimistik tarafın, olumsuz tahminleri reddettiği bulundu. Beyinde yanlış işleyen bir bölüm, insanların hayatı pembe gözlüklerle hatta pespembe görmelerine neden oluyor.

 
''Aşırı'' kelimesinin hemen her cümledeki kullanım anlamı da aslında aynıdır :

Zembereğinden çıkaracak, işleri bozacak kadar fazlası anlamındadır.

Olumlu düşünmenin kendisi zaten yeter de artar. Evren düşünceye göre şekil alıyor zaten.

Dünyada 8 milyar insan varsa, 8 milyar+1 gerçeklik vardır. Gerçekliğin salt kendisi zaten açık kaynak kodlardan ibarettir. Yani oyun hamurudur.

Herhangi bir konuda aşırıya gitmek psikolojide de o konuda yetersiz kalmak demektir. Yani aşırı iyi düşünmek aslında yeteri kadar iyi şeyler düşünememek veya gizli kibirdir. Yüzleşme korkusu ile bişeyleri es geçerek bir anda iyi netice alma isteğidir. Yani kasma dediğimiz aşırılık halidir.



İnsan korku ile ümit arasında kalması gereken bir varlıktır. Endişe ve telașını ortadan kaldırmak değil, onları tekamül ettikçe yeni bilinç uçlarına atamak zorundadır. Böylece kim olduğunun garantisi sürekli kendisinde kalır. Aksi taktirde benliği silinir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst