"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Aşağılık kompleksi mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Byznr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Byznr

Kayıtlı Üye
Biri ne zaman güzel olduğumu söylese yalan söylediğini düşünüyorum hep.Fotoğraflarıma her baktığımda ne kadar da çirkin olduğumu fark ediyorum.Hele gülüşümden nefret ediyorum.Aynaya her baktığımda kendimi kilolu görüyorum ve boyum kısa diyorum.Oysaki birçok arkadaşımdan uzundur boyum.Biliyorum bunları söylemek bir Müslüman'a hiç yakışmıyor.Ama kendimi bunları düşünmekten alıkoyamıyorum.Sizce bu aşağılık kompleksi midir?:offtopic:

Biri ne zaman güzel olduğumu söylese yalan söylediğini düşünüyorum hep.Fotoğraflarıma her baktığımda ne kadar da çirkin olduğumu fark ediyorum.Hele gülüşümden nefret ediyorum.Aynaya her baktığımda kendimi kilolu görüyorum ve boyum kısa diyorum.Oysaki birçok arkadaşımdan uzundur boyum.Biliyorum bunları söylemek bir Müslüman'a hiç yakışmıyor.Ama kendimi bunları düşünmekten alıkoyamıyorum.Sizce bu aşağılık kompleksi midir?:offtopic:
Bende de var anlattıklarınız ancak bu kadar fazla değil. Ama hiç kafama taktığım olmaz bu tür şeyleri umursamam :)

Kendini gerçekten çirkin mi buluyorsun yoksa söylemek zorunda mı hissediyorsun aynaya bakınca ?

İnsan neyi ararsa onu bulur; nasıl bakarsa öyle görür. Siz kendinizi şartlandırırsanız zaten öyle görürsünüz kendinizi. Kendinizle barışık olmanız gerekir. Hayatta her şey, kilolarımız, güzellik, çirkinlik, boyumuz vs. değildir. Daha önemli ve ciddi konular var kafamızı takmamız gereken. Kendinizi alıkoyamıyor olabilirsiniz fakat otokontrolle bu düşüncelerinizi biraz olsun düzeltebilirsiniz. Dış güzellikten önce manevi güzellik gelir, gelmeli. İnsanın içi güzelse bu dışına da yansır. Bu sebeple önce manevi olarak kendimizi geliştirmeliyiz. Maneviyata önem vermeliyiz. Sonrası gelecektir zaten.

Bir de sakıncası yoksa sormak istiyorum, kaç yaşındasınız? Bunu şu sebeple soruyorum; yaş ilerledikçe önem verdiğimiz konular da değişiyor. Eğer 20li yaşlardaysanız zamanla bu takıntınızdan kurtulabilirsiniz. Üzerinize baskı kurmayın.

Bunlar benim naçizane düşüncelerim, umarım biraz olsun faydalı olmuşumdur.

Aşağılık kompleksi değil de kendini beğenememe diyebiliriz bu belli dönemlerde herkesin hissedebileceği bir şey bence bunu atlatmak için kendine arada bir ben güzelim kendimi nasıl görürsem göreyim ben güzelim demelisin belki biraz da kendin de kendini güzel görmeni sağlayabilecek değişiklikler yapmalısın biraz da pozitif olmayı dene böylece daha mutlu olabilirsin bak birde fiziksel özellikleri fazla takma sonuçta bir gün hepsi toprak olacak geriye sadece ruhumuz kalacak...

Sevgiyle kalın :)

Kendini gerçekten çirkin mi buluyorsun yoksa söylemek zorunda mı hissediyorsun aynaya bakınca ?
Bilmiyorum, aslında hiç bu açıdan düşünmemiştim.Sadece aynaya bakınca hayalkırıklığı gibi tuhaf bir his kaplıyor.

İnsan neyi ararsa onu bulur; nasıl bakarsa öyle görür. Siz kendinizi şartlandırırsanız zaten öyle görürsünüz kendinizi. Kendinizle barışık olmanız gerekir. Hayatta her şey, kilolarımız, güzellik, çirkinlik, boyumuz vs. değildir. Daha önemli ve ciddi konular var kafamızı takmamız gereken. Kendinizi alıkoyamıyor olabilirsiniz fakat otokontrolle bu düşüncelerinizi biraz olsun düzeltebilirsiniz. Dış güzellikten önce manevi güzellik gelir, gelmeli. İnsanın içi güzelse bu dışına da yansır. Bu sebeple önce manevi olarak kendimizi geliştirmeliyiz. Maneviyata önem vermeliyiz. Sonrası gelecektir zaten.

Bir de sakıncası yoksa sormak istiyorum, kaç yaşındasınız? Bunu şu sebeple soruyorum; yaş ilerledikçe önem verdiğimiz konular da değişiyor. Eğer 20li yaşlardaysanız zamanla bu takıntınızdan kurtulabilirsiniz. Üzerinize baskı kurmayın.

Bunlar benim naçizane düşüncelerim, umarım biraz olsun faydalı olmuşumdur.

Evet, henüz daha çok gencim olgunlaşmam gerek biliyorum.Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Bence geçmişe yönelik suçluluk duygularınız var. Kendinizi ve herkesi affetme çalışmaları yapın.

Aşağılık komleksi sadece yazdıklarına göre olmaz. Onlar hayatın her yerinde kendini aşağı görürler. Sadece dış görünüş değil. Yaptıkları her şeyden sonra "ben zaten aptalım, ben zaten salağım" gibi şeyler söylerler. Kendilerine ait hiçbir şeyi beğenmezler. Bunlarda varsa aşağılık kompleksi olabilir. Bence yine de psikoloğa gitmelisin.

Kendinizi baska insanlarla kiyasladiginiz an, mutsuzluguda beraberinde getirirsiniz. Yaratan sizi size ozgu yaratmis yani ozelsiniz. Birde soyle dusunun, kendi basiniza giyinip, yemeginizi yiyiyor, goruyor,yaratanin size verdigi her bir organiniz yardimiyla yasaminizi hicbir kimseye muhtac olmadan surdurebiliyorsunuz. Bu ne zenginlik .. Farkindaligina vardiginiz ve sukretmeye devam ettiginiz surece bu tur dusuncelere kapilmayacaginiza inaniyorum.Dusunceler belirdigi an hemen sukredilecek seyler bulun, o kadar kolayki...
Sevgiyle...

Gecen gün disari cikacagim,bir baktim benim kapinin tam yaninda,tatlimi tatli,güzelmi güzel biri geliyor.Ona sarilip tam öpecekken,Aynaya carptim:biggrinjester:...

Neysen o'sun. Bakımlı olursun olmasına fakat kendini kabullenip yaşa, zaman kısa.

Gecen gün disari cikacagim,bir baktim benim kapinin tam yaninda,tatlimi tatli,güzelmi güzel biri geliyor.Ona sarilip tam öpecekken,Aynaya carptim:biggrinjester:...

İlahi arzuhal çok güldüm vallahi :D

Şaka bir yana insan önce kendini sevmeyi öğrenmeli. Kendinizi sevmeyi öğrenmeden dünyayı, insanları, annenizi, babanızı, kardeşlerinizi, yaratıcınızı sevemezsiniz.

Güzel olduğu halde " ben güzel değilim " ya da " şuramı, buramı beğenmiyorum" ; zayıf olduğu halde " göbeğim var, kiloluyum" diyenler var. Aslında bunu derken kendi buna inanmayan, güzel olduğunun farkında olan, bunu yaparken karşı tarafı ezmeye çalışan, karşı taraftan güzel olduğunu duymak isteyen tipler var. ( konuyu açan arkadaş için söylemiyorum, çevremdeki gözlemlerimi yazdım.)

Boyunuz kaç bilmiyorum ama çoğu arkadaşınıza göre uzunken, size göre hâlâ yeteri kadar uzun olmamanız, sizin mükemmeliyetçi olduğunuzu gösteriyor. Aynaya bakınca "1.75-1.80 arası olsam daha iyi olurdu" diyorsunuzdur muhtemelen =) Diğer konularda da aynı...

Dediğim gibi bana sadece mükemmeliyetçi bir insan olarak geldiniz...

"Oysaki boyum bir çok arkadaşımınkinden uzundur" cümlesine istinaden; duyduklarınızın sizi bir türlü tatmin etmemesi sonucu, daha da fazlasını duymak istiyor olabilir misiniz farketmeden? Daha çok güzel söz, daha çok övgü ve daha çok şişmiş fakat bir türlü ne istediğini bilmeyen ego... Bir şekilde dengeyi korumalısınız ve sadece ve sadece kendinize karşı dürüst olmalısınız.

Aynaya bakmayı bende sevmem ama güzellik çirkinlik kavramları yüzünden değil;Her baktığımda bir yabancı gördüğüm için sanki etten bedene hapsolmuşum gibi hissediyorum aynı anda herşeymişim gibi hissediyorum tüm insanların içinde bir parçam varmış gibi o yüzden aynalardan nefret ederim çünkü kendimi tanıyamıyorum..iç mi döktüm ben ne pardon hemen gittim :P

Sevgili Byznr anlattıklarının tam tanımı aşağılık kompleksi olmasa da ilerleyen zamanda kendine güvenini hızla kaybedecek ve aynada gördüğün kusurlu yanlarını arttıracaksın.. Bu yaşıtın gençlerde çokça gördüğümüz kompleks bir durum.. Çünkü şimdi sadece aynaya baktığında beğenmiyorsun o kadar; ilerleme söz konusu olduğunda aynadaki beğenmediğini cezalandırma durumunun içinde bulacaksın kendini.. Yapman gereken bir psikoloğa gidip anlatmak.. Tıbbi bir yardım herşeyi henüz bu aşamadayken daha hızlı çözümleyecektir..

Bir hekime gitmek gibi bir durumun söz konusu olamazsa aynaya bak ve tüm uzuvlarını incele.. Aynaya bakabilen gözlerin olması büyük bir ödül değil mi sence? Peki sevdiğin adamı kucaklayabilen kollarının olması, bir çiçekçiye gittiğinde seni büyüleyebilen o kokuyu duyabilme hissi? Şanslı olduğunuzu bilmelisiniz.. Kilolarınıza sıra gelince bence gayette hoş görüyorsunuz :) İçinizde yeşeren pozitif tüm hislere güneş olmazsanız negatif hisleriniz o güzelim bedeninizi ve zihninizi karanlık bir labirente çevirir..

Geri