"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arkadaşlar sizden yardım bekliyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Belpheg0r
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Belpheg0r

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar sinir kontrol için bir fikriniz varmı ailemin yanına gidince cok sinirleniyorum o yüzden odadan cıkmıyor bu aralar . yardım edermisiniz yoksa kötü olucak

Suyla veya toprakla temas edin, sinir anında sakinleşmenize yardımcı olur. Onun haricinde islam dinine inanıyorsanız da

Kızgınlık halinde şöyle duâ edilir:

“Allahummâğfir lî zenbî ve’zheb ğâyza kalbî ve ecirnî mine’ş-şeytâni’r-racîm

(Allahım, günahımı bağışla, kalbimin öfkesini gider, beni kovulmuş şeytandan uzak tut.)

aynısı bende de olmakla beraber aile kavramından nefret etmemden olsa gerek bu , gitmemeye çalışıyorum. gitmezsin, olmaz mı ?

Önce neye ve neden sinirlendiğinizi bulmakla baslayabilirsiniz. Karşınızdaki insan ya da insanlara neden öfkeliyim hangi davranısları beni kırıyor ya da sinirlendiriyor. Sonucta öfkenizin bi sebebi olmalı. Sinirlendiğiniz anda kendinizi gözlemleyin o anda karsınızdaki insana neden sinirlisiniz mizacı mı yoksa düsünceleri ya da üslubu mu sinirlendiriyor. Bunu tespit ettikten sonra konusarak sorunu çözebilirsiniz. Konuşurken bağırmaktan kacının karsınızdakinin sizi dinlememesine aksine savunmaya geçmesine sebep olursunuz.

bilmiyorum ki biz kendi hayatımızda tam olarak giderebildik mi ki siniri öfkeyi bi şeyler söyleyelim; bazen belki giderdik sandık ama işe yaramıyor bu;

bence kişi haklı ise yani kendine karşıdan yönelmiş bi olumsuzluk var ise ya da örneğin ne bilieyim- kendine yönelmiş baskı müdahale- eleştiri benzeri varsa
bazen biraz ölçülü öfke ile ve ses tonu ile karşılık vermek iyidir ama aileniz ve belki de büyüklerinz sonuçta nasıl olur ve olur mu bilmem;

belki de her durumda size karşı bi öfke ya da hoşnutsuzluk yansıdığı yansıtıldığı için oluyor bu, Buradan yorumlamak güç
Ben de şimdi kendimi yerinize koyuyorum ya da kendi hayatıma bakıyorum da söylüyorum ya da düşünüyorum;
ve size karşı yönelen bi olumsuzluk-yargılama-biçimlendirme çabası, beklentileri karşılamama yumağı gibi şeyler varsa;
ya da öfke ve hoşnutsuzluk varsa gerçekten kim olursa olsun karşı koymalısınız bi biçimde; siz incinmemelisiniz yani;
ve öfkelenmeniz normal olurdu;
ama bilmiyorum ki durum ne?

bunun tek yolu moralinizi ve pozitif tutumunuzu, pozitif zihinsel tutumunuzu koruyabilmek ve sürdürebilmektir; aldırmamaktır-umursamamaktır kısaca
örneğin onlardan size olumsuz şeyler yansıyorsa
ya da yansımasa bile yansıyormuş gibi gözüküyorsa da zor olacaktır bu
ama deneyebilirsiniz;
gerçekten başarabilirsiniz ;
ama olmuyorsa olmaz ve olmazsa olmaz

yine de bu durumda da öfkenizi kişiye ve kişilere (yüzlerine) olmasa bile kendi içinizden ifade etmelisiniz, bizce;
dökmelisiniz içinizi ve boşaltmalısınız;
az az yapmak iyidir
ve büyümeden-büyütmeden küçük küçük yapmak yani;

Öfke kontrol konusunda kendimi profesyonel görüyorum, büyük konuşmak gibi olmasın :)
Ama zamanla diğer duygularını da kaybediyorsun öfke olmayınca heyecanda olmuyor ani sevinçler kayboluyor...bütün duygularını bağrına basmalısın, hepsi senin kişiliğinin temel taşları.
Eğer bu sinirin herkese değil, belli kişilereyse seni kızdıran ortamlardan uzak dur eğer kaçamıyorsan kafanda başka şeyler düşün veya içinden sayı say. Mantığınla konuş, o tartışmayı 2 saniyede bitirir, konuşulacak önemli bir şey olmadığını söyler. Tartışma bitince artık bunu düşünme, başka uğraşılarla meşgul ol. Başkalatının fikirlerini değiştiremezsin özellikle kavga bundan en uzak yoldur. Umarım yardım edebilmişimdir...

normalde iyi sabırlı biriyim ama son zamanlarda ara ara böyle oluyor yanlarına gittim oturdum eğer konussaydım kalp kırardım gerçi tartıştımda sonradan o yüzden kafamla cevap verdim .

bazen tepki vermemek ve tepkisizlik iyi değildir ve bi şeyleri gidermek değildir;
öfke bazen bi savunma biçimidir, tepki verme biçimidir ve sebepsiz doğmaz, Tabi ki kendini kaybetmiş bi öfkeden söz etmiyoruz burda;
ille aileye değil, genel olarak yorumluyorum;
Örneğin baskıcı yoran bi tutuma karşı pozitif öfke ve olumlu yüksek ses tonu ve karşı koyma bilinci (benim iradem benim karışma anlamında ama bunun yerine yumuşatılmış ifadeler tabi) yerinde olabilir; Yani bi karşı koyma bilinci ve iradesi ve direnç üretilmedir bazen; Özellikle de size yönelmiş bi olumsuzluk, baskı vb. varsa; İlle öfke olmayabilri tabi ama pozitif direnç diyelim buna ve iradeyi koruma bilinci diyelim ya da;
Tüm bunlar yoksa kendinizde aramalısınız ve belki yine de kendinizde de aramalısınız da;
Bi yargılama ve hoşuntsuzluk üzerien konulursak örneğin; Eğer yargılayan sizseniz örneğin bununla yüzleşmeli ya da bunun üzerine düşünmelisiniz belki;

Ben tabi bilmiyorum durumu ve keseri daha çok size yonttum burda ya da genel olarak yorumladım,
Tabi burada ailenizin düşüncelerini ve iniyetini bilmiyoruz ama dedik ya aileler işte; sizin iyiliğinizi isterler belki ama kendi istedikleri/bildikleri gibi isterler ve yargılarlar da bazen, dönüştürmek isterler sizi, gibi düşündük ama bilmiyoruz yine de;

Ve şurdan yola çıktık; kendi hayatımıza da bakarak
genel olarak huzursuz ya da öfkeli hissediyorsanız kendinizi duygularınız özgürce ifade edemiyorsunuz belki, özgür ve mutlu hissetmiyorsunuz, yargılanıyorsunuz ya da benzeri olmalı mı acaba? ama bilmiyoruz yine de;

açıkça söylüyüm sadece benle konuşulmasını istemediğim zamanlar olunca böyle bir durum oluyor yoksa gidip bende konusuyorum ama bazı gün oluyorki kimseyle konuşmak görmek istemiyorum o anda herkesin yaptıgı bana yapmacık geliyor sırf yapmak için yapılıyormus gibi öfke dediğim bu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri