"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

anne mi, baba mı ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan badcat33
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

badcat33

Kayıtlı Üye
herkese iyi günler. islam dininde annemi baba mı daha kutsaldır? ya da şöyle bir açıklanma getireyim muska büyü vb şeylerde anne ismi de soruluyor sanırım.bunun sebebi nedir acaba?

dip not:msj da bir hatam olduysa, foruma baktım bununla ilgili başlık bulamadım varsa şimdiden özür dilerim :) iyi forumlar

Böyle bir ayrım olduğunu sanmıyorum. Annenin isminin sorulması, çocuğu doğuran, yani onunla bağlantısı kesin olan kişi (çocuğun farklı bi babadan olma ihtimaline karşı) anne olduğu içindir diye biliyordum. Umarım yanlış hatırlamıyorumdur.

herkese iyi günler. islam dininde annemi baba mı daha kutsaldır? ya da şöyle bir açıklanma getireyim muska büyü vb şeylerde anne ismi de soruluyor sanırım.bunun sebebi nedir acaba?

dip not:msj da bir hatam olduysa, foruma baktım bununla ilgili başlık bulamadım varsa şimdiden özür dilerim :) iyi forumlar

anne ya da baba üstündür denilemez. bunu tartışması yanlış olur ikisi ap ayrı şeylerdir ayrı bir şekilde değerlendirilmeli. kıyaslama yapılamazlar.
ama annenin ve babanın önemini belirten şeyleri inceleyip okuyabilirsiniz.

Peygamber Efendimiz (asm) şöyle buyurmuştur:
"Anne cennet kapılarının ortasındadır." (İbn Hanbel, V, 198);
"Cennet annelerin ayakları altındadır." (Nesâî, Cihad, 6)

Lokman suresinde Allah şöyle buyurmaktadır:
“Biz insana, anne ve babasına karşı iyi davranmasını tavsiye ettik. Annesi zayıflık üstüne zayıflık çekerek onu (karnında) taşımıştır. Sütten kesilmesi de iki yıl içinde olur. (Onun için biz insana): “Bana ve anne-babana şükret” diye tavsiyede bulunmuşuzdur. Dönüş, ancak banadır."

"Eğer anne ve baban, bilmediğin bir şeyi bana ortak koşman için seni zorlarlarsa onlara itâat etme. Ancak onlarla dünyâda iyi geçin. Bana yönelenlerin yolunu tut. Sonunda dönüşünüz yalnız banadır. O zaman ben size, yaptıklarınızı haber vereceğim.”
(Lokman, 31/14-15).

“Erkek veya kadın, mümin olarak kim yararlı işler yaparsa, işte onlar cennete girerler ve zerre kadar da haksızlığa uğratılmazlar.”
(Nisa, 4/124)

muska ve büyü ile ilgili soruya gelince o yapılan kişiye özel olduğu için anne adı vs kullanıyor ya da ona ait eşya kullanılıyor ya da ona yediriliyor yapılan şey. çünkü ona yapılıyor ona özel yoksa nasıl etki etsin.

Geri