"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Amaçsız bir yaşam

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Psikite
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Olması gereken amaçsız yaşamak bence. Çünkü o zaman asıl amaç ne diye düşünmeye fırsat bulabiliriz. Günümüzde ise önümüze durmadan amaçlar koyulup asıl amacı kendimizi düşünüp bulmamıza engel olunuyor..
Kesinlikle öyle değil mi? Hangisinin peşinden koşabilecek enerjiye sahibiz ki?

Dünya son derece öngörülemez olaylarla doludur
dışarıdaki olayları kontrol edemeyiz ve mutluluğumuzu bu olaylara endekslememeliyiz.
Amaçlarla yaşamak bence egoyu şişirir,"sal gitsin her şeyi " diyerek 75 yaşına geldim :)

Merhaba sevgili mabet ailesi. Sizi bugün güzel bir tartışma konusuna davet ediyorum.

Bir insanın var olması için bir amaca ve bir hedefe ihtiyacı varmıdır?

Hayat boyu koşturan, çabalayan ve uğraşan birisi mi yoksa akar suya kendini kaptırmış birisi olmayı mi tercih edersiniz?

Gerçekten yaşamayı anlamlı kılmak için buna gerek var mı? Akıntıya kendimizi veren ve sıfır bir beklentiye sahip bir insan olursak hayat bunu nasıl karşılar?

Değerli düşüncelerinizi bekliyorum.
Mevlana'nın ; aramakla bulunmaz ama bulanlar hep arayanlar olmuştur. Sözünden yola çıkarsak denilebilirki; (mucadele degil) gayret uğraş vs. gerekiyor.

Geri