"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Allah'ın adaleti

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Pendragon

Kayıtlı Üye
Geç kalınmış adalet adalet midir? Elhamdülillah Müslümanım, Allah adaletsiz de demiyorum ne haddime. ama çok büyük haksızlığa uğradım. yıllarca ağladım, depresyona girdim. ama ben bu haldeyken beni bu hale getirenler her anlamda mutluydu ve mutlular... her seferinde Allah'tan hakkımı istedim adalet istedim ama özellikle bu dünyada! olmadı, olmuyor. diyeceksiniz ki öbür tarafta olacak. ama hak benim hakkım değil mi? ve Allah her şeye karışırım ama kul hakkına karışmam demiyor mu? neden ben hakkımı alamıyorum. ya da ben bunca sorun, sıkıntıyla uğraşmışken, psikolojim alt üst olmuşken yıllar sonra kabul olsa dileğim ne manası var, ben kafayı yedikten sonra mesela? bazı şeyler çok zoruma gidiyor. sağduyulu ve rencide etmeden konuşmayı bilen arkadaşlara.. rica ediyorum bana mantıklı bir açıklama yapın. yapın ki ben daha fazla isyan edip günaha girmiyim.

Geç kalınmış adalet adalet midir? Elhamdülillah Müslümanım, Allah adaletsiz de demiyorum ne haddime. ama çok büyük haksızlığa uğradım. yıllarca ağladım, depresyona girdim. ama ben bu haldeyken beni bu hale getirenler her anlamda mutluydu ve mutlular... her seferinde Allah'tan hakkımı istedim adalet istedim ama özellikle bu dünyada! olmadı, olmuyor. diyeceksiniz ki öbür tarafta olacak. ama hak benim hakkım değil mi? ve Allah her şeye karışırım ama kul hakkına karışmam demiyor mu? neden ben hakkımı alamıyorum. ya da ben bunca sorun, sıkıntıyla uğraşmışken, psikolojim alt üst olmuşken yıllar sonra kabul olsa dileğim ne manası var, ben kafayı yedikten sonra mesela? bazı şeyler çok zoruma gidiyor. sağduyulu ve rencide etmeden konuşmayı bilen arkadaşlara.. rica ediyorum bana mantıklı bir açıklama yapın. yapın ki ben daha fazla isyan edip günaha girmiyim.

Siz hak filan istemiyorsunuz siz elinizden gelmeyen intikamın Allah tarafından gelmesini istiyorsunuz =) Egosal duygularınızla hareket ederek boş yere yaratandan birşeyler istemeyin.Ayrıca size yapılan haksızlığın cezasını bu Dünya da çekerlerse diğer tarafta rahat ederler. Diğer tarafta ki cezayı görseydiniz,o zaman o kişilere bu Dünya da ceza olmaması için dua ederdiniz çünkü buranın cezasıyla orası bir değil =) Peygamber efendimizde çekti bir çok acı. Ailesinden bir çok kişi katledildi,taşlandı,bulunduğu şehirden sürgün edildi,en yakınları tarafından öldürülmeye çalışıldı ama o 1 kez bile intikam için dua etmedi. Rabbim sen onları bağışla dedi. İntikam, nefsin dürtülerinden birisidir,pis bir histir. Pisliği pislikten isteyebilirsiniz. Allah ın adaleti var elbette fakat ne olacağını nasıl olacağını bilemezsiniz. en basitinden bir kaza geçirip yatalak kalmaları bile çok içler acısı bir ceza olur. Eğer Allah a dua ediyor ve hakkın yerine gelmesini istiyorsanız o halde Allah ın işine karışmaya çalışmayın.Allah ile pazarlık yapamazsınız,hakkımı ver vs. gibi =) O elbet size yapılan zulmün cezasını misliyle çektirir ha bu tarafta ha öbür tarafta ama şunu söyliyeyim peygamberin Cehennemi iğne deliği kadar yerden görseydiniz başınızı secdeden kaldırmazdın gibi bir sözle açıkladığı o tarafın cezası buradan çok daha vahim =)

Seni iyi anlayabilen birisi olarak söylüyorum, bu soruları bende çok uzun yıllar sorup durdum hak konusunda. Çok farklı bakış açılarını okudum ettim, tüm ilahi dinlerin kul hakkı durumunu araştırdım. Daha sonra kendi aklımın idaresi çerçevesinde şu karara vardım. Bazen bize haksızlık yapıldığını düşündüğümüz olay için Allah'tan hak isteriz. Fakat bilmeyiz ki aslında bu haksızlığa izin veren zaten Allahtır. Bunu kötü manada söylemiyorum. O bizim geçmişimizi ve geleceğimizi çok iyi bilir. Belki de bu haksızlığa uğramasaydın, çok farklı bir sen olacaktın. Çok çok kötü bir insan olabilirdin veya çok farklı yollara sapmış bir sen.. Bu sebeple hayatımızda bizim elimizde olmayan bir nedenden dolayı bir şey olduysa, buna ancak şükür etmek gerekir. Çünkü Allah her şeyi bizden daha iyi bilir. Sen sana haksızlık edenlere bile dua et, sakın onlardan benden beter olsun deme, işte bunu dediğimiz için hep kaybediyoruz zaten. Bırak onlar kötü olsun.. Kendine hep pozitif şeyler söyle..

Bazen haksızlığa uğramak, haksız olmaktan daha iyidir. Yastığa başını koyduğunda rahat olan sensin, bırak onlar kendi durumlarını düşünsün. Eden ettiği şeyi elbet bulur. Sadece bekle. Hayatını bundan sonra bunları düşünmeden geçir. Sen zaten çok güçlü birisin, zayıf kişilikli olanlar onlar.

Sevgi ve ışıkta kal..

Hayatın adalet sistemini anlamak biraz zaman isteyen bir mesela.İyi düşünmek ve dikkatli gözlem yapmak lazım.İyi bir insan olmak tek başına yeterli değil.İyi bir insansanız kötü insanlardan tarafından sömürüye kullanılmaya maruz kalırsınız.İyi olmanın yanında tavrınızı koymak önemlidir.Örneğin bunu yapamazsın ,bunu istemiyorum şeklide belirtmeniz gerekir.Hatta bu uğurda savaş bile vermeniz gerekebilir.O yüzden sadece iyi bir insan olmakla adil bir yönetime maruz kalacağınız anlamına gelmez.
Adalet sistemi ne ekersen onu biçersin prensibiyle çalışır.Ama bu prensip tam açıklanmamıştır yada yüzeysel kalmıştır.Ayrıca haram yiyenlerin yada iftira edenlerin cezaları bu dünyada verilmektedir.Bir tanesi yakınımda yaşandı.Başıma kötü bir olay geldiğinde düşünürüm :Ne yaptım, nasıl yaptım, ne tutumla yaptım,neye inandım şeklinde sorular sorarım.Yaşadığım olaydan ders çıkarırım. Bazende bir sonuca gelemem.
Kısacası yaptıklarınıza ve yapmamanız gerekenlere dikkat etmelisiniz.

Ayrıca kuantum yasalarını okumanızı öneririm.

Allah'a sadece dua ile yaklaşmadığını umuyorum...Bir şeyleri istediniz lakin siz ne kadar onun istediklerini yerine getirebiliyorsunuz ?

Cümlelerinize birebir karşılık vermeye çalışayım. Dilerim faydalı olur. Yaradanın adil sıfatı vardır; evet Allah adildir. Ve adaletinde din, mezhep, inanış ayırt etmemektedir. Haksızlığa uğramışsınız; pek çok kişi hatta herkes haksızlığa uğruyor bence. Daha bugüne kadar hiç haksızlığa uğramadığını, her şeyin tüm yaşamı boyunca "yolunda" gittiğini vs dillendiren bir kişi bile ne işittim ne de gördüm. Varsa da darısı başımıza diyeyim. :) Allah'tan hakkınızı istemişsiniz; tabi ki isteyeceksiniz. "İsteyin icabet edeyim" deniliyor sanıyorum bir ayette tam hatırlayamadım şu an. Hak evet sizin hakkınız. Depresyona da girmeyen yok gibi. Pek çok kişi yaşamın bir döneminde sendeleyebiliyor, düşüyor tekrar ayağa kalkıyor vs vs.

Neden hakkınızı alamadığınıza gelince, öyle çoook sebebi olabilir ki. Matruşka bebekleri gibi düşünün tam cevap bu derken başka cevap bu derken diğer başka cevap, diğer diğer diğer... Bu böle uzayıp gidebilir. Esas sebebi Allah bilir. Vardır Allah'ın bir hikmeti!

Esas siz mutsuzken diğerlerinin "mutlu" olduğuna o kadar emin olmayım derim naçizane. Kapalı kapılar ardında nice hüzünler yaşanır ki sadece yaşayan bilebilir ızdırabın raddesini. Mutlu diye nitelendirdikleriniz belki sizden çok daha mutsuz! Nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz!

Ve şu var ki hep hak ve adalet istemişsiniz sanki. Niçin esas isteklerinize odaklanmıyorsunuz? Ev araba yat kat her ne ise.
Neden x kişi/kişilere karşı ya da kıyas halindesiniz?
Neden yaşamdan beklediklerinizi Tanrı'dan dileklerinizi birilerine, geçmişe endexliyorsunuz?

Dilerseniz bir düşünün. :)

Ve hak olarak gördüğünüz olması için defalarca dilediğiniz şey belki de sizin için hayırsız! Hakkınızda hayırlısı olsun.

Sevgiler...

Tahminimce konu aşk meselesi. Acaba sizin haksızlık olarak gördüğünüz, farklı bir açıdan bakınca da haksızlık olarak mı görünüyor.

Olan daima iyidir. Olayların bu şekilde gelişmesi belki de hakkınızda daha hayırlı, fakat bunu yıllar sonra anlayacaksınız. Oturup ilahi adaleti beklemek yerine, kendi hayatınıza bakın derim ben. Bir bakacaksınız ki ömrünüzün yarısından çoğu geçmiş ve bu konu yüzünden kendi yaşamınızı kaçırmışsınız.

Kim ne ekerse, onu biçer. Ortada bir haksızlık varsa, o ektiğini mutlaka biçecek. Ama şimdi, ama yıllar sonra.

öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.
Derdim intikam değil "hak". hakla intikam farklı kavramlar. eğer birisi benim hayatımın mahvolmasına sebep oluyorsa kul hakkına girer ve bu benim hakkımdır istemekse en doğal hakkımdır. mesele intikam olsaydı alırdım o gücüm var. hiçbir şey yapamasam gider küfür eder, pislik insanlar gibi içimi rahatlatayım en azından derim.ama dediğim gibi bu pislik basit insanların işidir, tenezzül dahi etmem. ben sadece ilahi gücün yardımını istiyorum çünkü ruhum ancak böyle huzur bulur.ayrıca Allah'tan hak istemenin neresi pazarlık anlamış değilim.

"ibadetlerini yerine getiriyor musun ki Allah'tan bir şeyler istiyorsun" demeye getiriyorsunuz sanırım. gücüm yettiğince namazımı da kılıyorum ,orucumu da tutuyorum, zikiri mi de çekiyorum. tabi kabul oluyor mu orasını Allah bilir.

sağol arkadaşım o kadar yazmış yardımcı olmak istemişsin teşekkür ederim sana. Ama derdim ölsünler gebersinler değil. zaten benim attığm bedduayla öleceklerse ben o vicdanla yaşayamam. sadece Allah bana yaşattıklarının hesabını sorsun yeter. benim çektiğimi çeksinler yeter

Aşk acısı insanın canını yakar ve terkeden kişinin de canı yansın ister. Mutlu olmasın, geri dönsün, yalvarsın falan filan. Haksızlığa uğramış hisseder ve terkedilmeyi hazmedemez. Hele birde terkeden kişi yeni sevgili yaptıysa, terkedilen kahrolur, hayatının sonuna geldiğini düşünür, onların mutlu olması ise dünyanın sonuymuş gibi davranır. Ve kısacık zaman diliminde, 1 hafta, 3 ay 5 ay her neyse, olaylar hızlı gelişsin ve herşey arzuladığı noktaya gelsin ister.
Aşk insanoğlunun tanıdığı, yaşadığı en bencil duygudur.

Zamanla terkedilenin karşısına başka biri çıkar. Tam hazmetmeye başlamıştır terkedilmeyi, ve muylu olmak onun da hakkı diye düşünür ve yeni bir beraberliğe başlar.
İşte o arada terkeden sevgili geri döner :D Ee şimdi ne olacak. Bu aşamada içindeki hazımsızlık ve haksızlığa uğramış düşüncesi ile duygular nefrete dönüşmeye başlamıştır bile. Biraz ikilem, biraz kararsızlık.. Bu defa roller değişmeye başlar. Terkedilen yeni sevgilisyile mutlu olduğunu farkeder ve hayatına devam eder.
Eski terkeden de buraya gelir, bizden akıl ister, anında etkili büyü formülü ister, ağlar sızlar, sonra o da yeni bir sevgili bulur :D

Hayat böyle işte :D

size şöyle söyleyeyim aynı şeyleri karşınızdakinin yaşaması sizin yaşadıklarınızı yoketmez.
ama tabi siz istesenizde istemesenizde Allah yanına bırakmayacak.
kendinizi gelin, birde sonra kendinizi isyan ettim diye kızıp üzülenlerden olmayın.

Aşk acısı insanın canını yakar ve terkeden kişinin de canı yansın ister. Mutlu olmasın, geri dönsün, yalvarsın falan filan. Haksızlığa uğramış hisseder ve terkedilmeyi hazmedemez. Hele birde terkeden kişi yeni sevgili yaptıysa, terkedilen kahrolur, hayatının sonuna geldiğini düşünür, onların mutlu olması ise dünyanın sonuymuş gibi davranır. Ve kısacık zaman diliminde, 1 hafta, 3 ay 5 ay her neyse, olaylar hızlı gelişsin ve herşey arzuladığı noktaya gelsin ister.
Aşk insanoğlunun tanıdığı, yaşadığı en bencil duygudur.

Zamanla terkedilenin karşısına başka biri çıkar. Tam hazmetmeye başlamıştır terkedilmeyi, ve muylu olmak onun da hakkı diye düşünür ve yeni bir beraberliğe başlar.
İşte o arada terkeden sevgili geri döner :D Ee şimdi ne olacak. Bu aşamada içindeki hazımsızlık ve haksızlığa uğramış düşüncesi ile duygular nefrete dönüşmeye başlamıştır bile. Biraz ikilem, biraz kararsızlık.. Bu defa roller değişmeye başlar. Terkedilen yeni sevgilisyile mutlu olduğunu farkeder ve hayatına devam eder.
Eski terkeden de buraya gelir, bizden akıl ister, anında etkili büyü formülü ister, ağlar sızlar, sonra o da yeni bir sevgili bulur :D

Hayat böyle işte :D

Güzel noktalara değinmişsin janet ağzına,eline sağlık. Yazdıkların yaşadıklarımla yakından alakalı fakat; benim meselem maneviyatla bitmiyor, maddi kayıplarım var! Her şey gönül meselesi olsaydı keşke.

"aynı şeyleri karşınızdakinin yaşaması sizin yaşadıklarınızı yoketmez."

ne yazık ki çok doğru bir söz söylediniz sayın aşk. ama belki hakkımı alırsam yaşadıklarım bu kadar koymaz diye düşünüyorum.

Ne acılar çektiğini bilmiyorum ama gerçek başka bir örnek vereyim ve onun üzerinden sorgulayalım:

15 yaşında bir kızı bir sürü erkek sırayla taciz ve işkence edip aylarca kapalı tutuyorlar ve tanrı bunları görüp bir şey yapmıyor. Buna benzer binlerce ve her gün bir yenisi çıkan haber var. 14 yıl boyunca kızını evinin bodrumuna kapatıp taciz eden ve ondan çocuk dünyaya getiren baba bile var. Aslında vahşet ve kötülüğün sınırı yok ve tüm bunlar karşısında tahtında oturan bir yaratıcı figürü varsa ona isyan etmek değil asıl etmemek anlamsız, günahı, kötülüğü görmezden gelmek olur.

O nedenle bizden ayrı, orada bir yerlerde oaln bir tanrı anlayışını bırakmamız gerek, bu anlayış sorunları çözmüyor, soruları cevaplayamıyor. İki dini postüladan giderim ben hep. Birincisi tanrı her yerdedir, tanrının olmadığı bir yer yoktur, onun dışında bir şey yoktur ve ikincisi tanrının nefesinden yaratılmışız cümleleri... Tanrıyı atom altı bir parçacık gibi düşünün, kuantum fiziğindeki boşlukta zamanın bile neredeyse ölçümleyemeyeceği kısa anlarda var olup yok olan şu malum parçacık... O alfa ve omega. Yani başlangıç ve bitiş. varlık ve yokluk. Aynı anda her şey ve hiçbirşey. Madde de bunun titreşimlerinden meydana geliyor. İnsan da dolayısıyla aynı şekilde. Bilinç ya da benlik ise bu titreşimlerin yarattığı sistem olan bedenin kaynağı, o karar veriyor o yönetiyor ama ona erişip o olabiliriz.

Bakın bu anlayışta tanrının ahlak kuralları, iyi kötü yargısı yok. Kötülük de iyilik de gücünü aynı nötr kaynaktan alıyor. O nedenle tanrı yani her şeyin en temeli olan bu öz yargılamıyor sadece oluşturduklarının tekrar kendisine dönmesini bu sayede var oluşu deneyimlemek, deneyimletmek istiyor. O nedenle cennet ve cehennem diye bir şey olamaz, çünkü tanrının dışında bir şey yoksa tanrı her şey ise biz de tanrının nefesiysek neden tanrı kendi kendini cezalandırsın...

Tanrı haşa kendi kendini cezalandırmıyor. Kendinden olanın kendine dönüşünde o ilahi "kusursuzluğa" erişmesi adına kişi sınanıyor. :)

Tanrı haşa kendi kendini cezalandırmıyor. Kendinden olanın kendine dönüşünde o ilahi "kusursuzluğa" erişmesi adına kişi sınanıyor. :)

Elbette amaç kusursuzluğa erişmek olmalı çünkü ulaşılabilecek o nihai kata yaraşır olmak gerekir. Bunu bir sınama olarak görmenin yanında bir deneyim olarak görmek gerekir. Peki bu kötülükleri yapanlar ya da o kata yaraşır olmayanlara ne olacak, adalet nasıl sağlanacak...

Tekrar deneyimlemeleri gerekecek, tekrar ve tekrar varoluşun en alt katı olan bu boyutta acılar çekecekler ve bir gün bu acılardan almaları gereken dersleri alabilirler, deneyimi öğrenebilirlerse artık bir sonraki aşamaya geçecekler, belki daha az acı... Yani cehennem dünyanın ta kendisi ve dantenin infernosu gibi bu 7 katlı cehennemi aşmak gerekiyor bilinçlenme ile.

Mazlumun duasıyla Allah cc. arasında perde yoktur.
yakın zamanda akla hayale gelmeyecek birisi tarafından yüksek meblağlarda dolandırıldım. İşimi çözsün diye başvurduğum bir başkası başka kazık attı ki bunlar hep tanınmış kişiler. Neyse... Epey bir süre mevlaya yalvardım.aynı senin gibi sadece yükseliş ve mutluluklarını görüyordum. Moralim günden güne bozuldu, aklımdan geçenleri dilime vursaydım kafir olurdum Allah muhafaza etti. Sonra birgün ummadığım anda telefonum çaldı, arayan şikayetimi halletsin diye gittiğim kişiydi. Araları bozulmuş, sırf diğerine gıcıklığına zararımın bir kısmını karşıladı :) akabinde işler ufak ufak düzelmeye başladı. 1 yıla yaklaştı dolandırılalı ama günden güne toparlıyorum kendimi elhamdülillah. Açtığım davaları kazanmaya başladım. Unutma MEVLA MÜHLET VERİR, İHMAL ETMEZ!

"aynı şeyleri karşınızdakinin yaşaması sizin yaşadıklarınızı yoketmez."

ne yazık ki çok doğru bir söz söylediniz sayın aşk. ama belki hakkımı alırsam yaşadıklarım bu kadar koymaz diye düşünüyorum.

tabi ki yapılan kötülüğün yanına kalması gibi bir şey olmayacak böyle bir şey yok. yapılan her kötülük insanı bulur.
artık boşverip hayatınıza devam etmeye çalışmalısınız.
biliyorum zor kolay değil fakat yapmanız gereken devam etmeniz bunda takılıp kalmanız size zarar verir kendinize zararınız olmasın.
mümkün oldukça işte çalışıyorsanız ya da okuyorsanız ya da ne yapıyorsanız ya da yapmak istediğiniz bir şey bir plan vs varsa ona yoğunlaşın kendinizi meşgul edin daha iyi gelicektir bu olaya daha çok takılı kalırsanız daha ve daha kötü edebilirsiniz kendinizi.
o her kimse ondanda uzak durun onu size hatırlatcak şeylerden uzak durun. şuan içbir şey olmamış gibi yaşamınıza devam etmelisiniz kendiniz için yapın bunu.

Sevgili Pendragon,
Bugün bayram. Gelin affedin, gelin salıverin bu olumsuz duyguları. Bu zamana kadar ne olmuşsa olmuş, bırakın gitsinler. Siz affedemedikçe olumsuz duygularınızı bir çuvaldaki yükler gibi yanınızda taşıyacaksınız, ağırlaşacaklar, sizi yoracaklar. Hatta yormuşlar bile ki bu şekilde bir mesajla bizlerin görüşlerine başvurmuşsunuz.

Belki çok zor görünebilir şimdi ama eğer isterseniz, üzerinde çalışırsanız başarırsınız. Bir gün bakarsınız artık acı duymuyorsunuz, geçmiş gitmişler. Bakın bir sürü insan bu konuda çalışmalar yapmış, kitaplar yazmış, affetmenin öneminden bahsetmiş. Sitede de affetmek üzerine özellikle sayın embriyonun yazıları var. Okuyun, deneyin, başka yöntemler araştırın. Gerekirse profesyonel yardım alın, ama şimdiyi ve geleceği geçmişle mahvetmeyin.

Şimdi hak istiyorsunuz, emin olun ki başlarına kötü şeyler gelse sevinmeyeceksiniz, sizi daha çok yaralayacak, enerjinizi tüketecek, çünkü olumsuz da olsa birisi aklımızdaysa onu hala önemsiyoruz demektir. Ben istedim de oldu deyip suçluluk duyacaksınız.

Ama gerçekten affetmeyi salıverilmesi başarırsanız, enerji bağınızı kesecek ve özgürleşeceksiniz, acılar ve olumsuzluklar gidecek. O insanlara ne olduğu sizi artık ilgilendirmeyecek. Siz farklı bir siz olacaksınız, muhtemelen önünüzde farklı kapılar açılacak.

Zor... Mutlaka... Ama yeni bir yaşam, yüksüz bir yaşam... Denemeye değer mi? Bence siz de değeceğini içten içe biliyorsunuz.

Umarım denersiniz. Geçmişi bırakıp şimdinin gücü ile yaşayabildiğinizde gerçekten yaşayacaksınız.

Sevgi ve Işıkla...

Sevgili Pendragon,
Bugün bayram. Gelin affedin, gelin salıverin bu olumsuz duyguları. Bu zamana kadar ne olmuşsa olmuş, bırakın gitsinler. Siz affedemedikçe olumsuz duygularınızı bir çuvaldaki yükler gibi yanınızda taşıyacaksınız, ağırlaşacaklar, sizi yoracaklar. Hatta yormuşlar bile ki bu şekilde bir mesajla bizlerin görüşlerine başvurmuşsunuz.

Belki çok zor görünebilir şimdi ama eğer isterseniz, üzerinde çalışırsanız başarırsınız. Bir gün bakarsınız artık acı duymuyorsunuz, geçmiş gitmişler. Bakın bir sürü insan bu konuda çalışmalar yapmış, kitaplar yazmış, affetmenin öneminden bahsetmiş. Sitede de affetmek üzerine özellikle sayın embriyonun yazıları var. Okuyun, deneyin, başka yöntemler araştırın. Gerekirse profesyonel yardım alın, ama şimdiyi ve geleceği geçmişle mahvetmeyin.

Şimdi hak istiyorsunuz, emin olun ki başlarına kötü şeyler gelse sevinmeyeceksiniz, sizi daha çok yaralayacak, enerjinizi tüketecek, çünkü olumsuz da olsa birisi aklımızdaysa onu hala önemsiyoruz demektir. Ben istedim de oldu deyip suçluluk duyacaksınız.

Ama gerçekten affetmeyi salıverilmesi başarırsanız, enerji bağınızı kesecek ve özgürleşeceksiniz, acılar ve olumsuzluklar gidecek. O insanlara ne olduğu sizi artık ilgilendirmeyecek. Siz farklı bir siz olacaksınız, muhtemelen önünüzde farklı kapılar açılacak.

Zor... Mutlaka... Ama yeni bir yaşam, yüksüz bir yaşam... Denemeye değer mi? Bence siz de değeceğini içten içe biliyorsunuz.

Umarım denersiniz. Geçmişi bırakıp şimdinin gücü ile yaşayabildiğinizde gerçekten yaşayacaksınız.

Sevgi ve Işıkla...

harika bir yazı yazmışsınız Elfangel. çok teşekkür ederim. bugün ne oldu bilmiyorum ama dediğiniz gibi affetmek değil belki ama içimde garip bir rahatlama var. sanki kurtuluyorum, iyileşiyorum gibi. ya da başlangıç bilmiyorum ama "mutlu olsunlar" dedim bugün ilk defa. ve bu bana inanılmaz iyi geldi. bilmiyorum belki sizler,buradaki iyi niyetli arkadaşların duasıyla, enerjisiyle Allah bilir tabi. Dediğinizi uygulycam inşallah çünkü bugün de anladım ki arındığımı hissetmem lazım önce.yoksa geçmişimle birlikte geleceğim de yok olacak!

harika bir yazı yazmışsınız Elfangel. çok teşekkür ederim. bugün ne oldu bilmiyorum ama dediğiniz gibi affetmek değil belki ama içimde garip bir rahatlama var. sanki kurtuluyorum, iyileşiyorum gibi. ya da başlangıç bilmiyorum ama "mutlu olsunlar" dedim bugün ilk defa. ve bu bana inanılmaz iyi geldi. bilmiyorum belki sizler,buradaki iyi niyetli arkadaşların duasıyla, enerjisiyle Allah bilir tabi. Dediğinizi uygulycam inşallah çünkü bugün de anladım ki arındığımı hissetmem lazım önce.yoksa geçmişimle birlikte geleceğim de yok olacak!

Çok memnun oldum yazdıklarınıza, eminim başaracaksınız. Güzel bir gelecek sizi bekliyor.

Ancak belirtmem lazım, ard arda iki mesaj yazmak forum kuralları dışındadır :)

Sevgiler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri