Bu çok yanlış bir düşüncedir
ve bu düşünce kaderiyeci mehzebine aittir kaderiyeci mehzebi şöyle diyor " bizler yeminlerimizden ve günahlarımızdan sorumlu değiliz çünki yaptıran Allahtır "
Kaderde ne yazıyorsa diye birşey yoktur çünki kaderi seçimlerimiz belirler
bir ayette Allah buyuruyor ki " biz her kulun kaderini kendi çabasına bağlı kıldık "
evet Allah geleceği bilir bunda şüphe yok ama çok özel durumlar dışında buna müdahale etmez herkeze irade vermiş ve bizim seçimlerimiz ile kader şekillenir
mesela şöyle düşünün ben mimarlık okumak istiyorum ama üniversiteye gitmeyim mimarlık kendisi bana gelir, böyle birşey mümkünmü ?
bu sizin dediğiniz topu Allaha atmaktır biraz

eğer sizin dediğiniz gibi olsaydı ozaman yeminin kefaretine dair hüküm olmazdı Kuranda
dediğiniz gibi olsaydı aslında hiçbirşeye gerek olmazdı günah sevap ibadet zikir nefsi hesaba çekme ölmeden önce ölme
farkındalık meseleleri hepsi gereksiz olurdu
Beni yanlış anlamanızı istemem herkezin düşüncesine saygım var fakat burada mesele dini bir mesele olduğu için dini hükümleri belirtmeliyiz ki konuyu açan arkadaşı yanlış yönlendirmiş olmayalım.Kendimce saygı sınırları içerisinde bilgim dahilince uyarımı yapmak istedim umarım kusuruma bakmazsınız

[/QUOTE
Kaderci değilim ama dediğim şey yanlışta değil. Konuya dini olarak yorum yaparsam yemin etmenin söyle bir yanlışlığı var. Allahın adını boş ve yanlış yere kullanmak açısından yanlıştır. Eğer yeminde allah adı gecmediyse bu söz vermek sayılır. İnsanda her sözü tutamayabilir konu biraz karışık.demek istediğim şu.
Herşey kaderde var diye olmaz. Bazı şeyler kaderde olduğu için var. Kısaca herşey için yorum yapmadım sadece bu konu için söylüyorum
Bence söylediğimde uyarı yapılacak bir şey yok. Herkesin düşüncesine saygı varsa müdahale etmemek gerekir. Teşekkürler