RoyalArch
Kayıtlı Üye
Yukardaki mesajımı düzeltmekte fayda görüyorum ;fakat öncelikle Pembe Pelerin arkadaşım düşündüğün gibi değil yani islam incelikçi olduğu için buralarda...Dinden imandan çıkmak ince bir çizgiyle orantılıdır..Vezirde eder rezilde...dolayısıyla konuya gelecek olursak;
Namazda Tekbiri getiren imam;
Tekbirin başına Hemze ziyade ederse,''E'ALLAHÜ EKBER''yada bir kıraate göre baştaki hemzeyi uzatırsa ''EE'ALLAHÜ EKBER''mana istifhama döner.Namaz gider,Bilerek söyleyenin dinden çıkma tehlikesi vardır...
(Yaşlı bir imamın böyle okuduğu müşahade edilmiştir)
MANALAR:
DOĞRU - ALLAHÜ EKBER = ALLAH EN BÜYÜKTÜR***
YANLIŞ _ E'ALLAHÜ EKBER = ALLAH EN BÜYÜKMÜDÜR***
Ve arkadaşım bunları bilmek için fıkıh okumaya gerek yok bence araştır sende ...ALLAH özel isimdir evet değiştirilmez...
Yanlış biliyorsun kendini dinden çıkartacaksın. Reklam olacağı için linkini veremeyeceğim sağlam bir din sitesinden alıntı:
''Ve namazı Ellahu Ekber şeklinde kılmak şarttır, buna riayet etmeden kılanlar için fetva; yeni Müslüman olmuş yabancılara gösterilmiş müsamahadır ki, bu da tez elden öğrenme şartına bağlı kılınmıştır.Aksi taktirde Allah-u Ekber diyerek ısrarla namaz kılmak, namaza ihanettir ve böyle kılınan namazların geçersiz olacağını söyleyen alimler de pek çoktur.''
Dediğiniz şey her şeyde geçerlidir buna itirazım zaten yok. Söz konusu ''Allah'' olunca, bunu bir nevi özel yetkili anahtar gibi düşünün, Allah kullarına evliya-evliya değil diye ayrım yapmıyor ona seslendiğimizde. Tamam evliya vs.kendi enerjisi ile ışınlanma da yapıyor gelin görün ki burada mesele genel hayat.
Ben diyorum ki temiz niyetle bir şey istemek için veya öylesine, bol bol ALLAH diyin, herkes desin. Korkmayın çocuk oyuncağı olmaz ibadet olur.
Gelelim ''OM'' gibi mantralara. Evet çok etkili mantralar mevcuttur, sadece Budizm değil, neredeyse her toplum ve inanışta benzer seslerden istifade edilir.
Hatta enerji yönlendirmenize bile gerek yoktur bazılarında, zira enerji açığa çıksın diye de okunurlar. Evren titreşimlerden meydana gelir. Her ses de bir titreşime sahiptir, bu sesler birleştiğinde de bir kombinasyon oluşur. Bu kombinasyonlar çeşitli kapıları açar. Allah adı da hayırlı olan bütün kapıları açmaya yarayan bir titreşime sahiptir. Şimdi anlatabildiğimi düşünüyorum neden Allah adını her yerde ve herkesin kullanabileceğini ve hatta kullanması gerektiğini.
Düzeltme: Suya sevgiyle iblis deseniz aynı etkiyi alamazsınız. Bakın bu konuda güvenin. Profesyonel bilgi aktarıyorum bu konuda. Yaptık denedik araştırdık oradan biliyorum.
Suya I Love You deyip aynı etkiyi almakla Allah deyip aynı etkiyi almak arasında bir fark görmüyorum ben. Sevgiyle deyip,sevgi gönderdikten sonra dilden çıkanın bir hükmü kalmaz. Bitkilerin dili yoktur. Sizi anlamaz,enerjinizi hissederler ona göre etkileşim ve tepki doğurur.