"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Allah Dövmesi arapça

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

muratsavci

Kayıtlı Üye
arkadaşlar bedenımde bırcok dovme mevcut enseme Arapça Allah Yazdırmak ıstıyorum.. dövme bıldıgım kadarıyla gunah ama Allah yazdırırsan alkol almaman lazım wc ye gıremezsın cınsel ilişkide bulunamazsın falan diyenler var ne kadar dogrurdur dovmenın gunah oludgunu bılıyorum :) zaten bu kısma değinmeye gerek yok sormak ıstedıgım bu duyduklarım wc cinsel ilişki alkol falan gunahmıdır.

Bir kisinin üstünde arapca Allah yaziyorsa misal kolye kiyafette yada direk tende (dövme) bu sizi hic bir sekilde sinirlamaz, yani elbette tualete banyo dus yada cinsel iliskyede girebilirsiniz.

Söyle düsünün bir cok kisinin hafizasinda zaten bir cok ayet yazilidir simdi bunlar tuvalete girmeyeceklermi ömrü billah :)Onuda gecelim Allah zaten kisiye sah damarindan yakin degilmidir ,Hemde yazili olarak degil direk zati ve sifati ile, ve insanlar ihtiyaclarini görürler.

syg..

Bu konuyu bu forumda sormanız bence yanlış
Birisi günah değil der birisi tam tersini buda sizi sonuca değil belirsizliğe götürür

Benim düşüncem ALLAH kutsal isimdir ve gerekli özeni göstermemiz ve dikkatli olmamız lazım en azından uygunsuz yerlerde ihtiyaç hariç fazla bulunmamamız bulunduğumuz takdirde dövmeyi gizlemek uygun bir davranış olur

La-edri'nin dediği gibi Yaratan bize şah damarımızdan daha yakın ve evet aklımızda ayetler onun dışında isimler ve bir çok şey mevcut. Lakin bu belirttiğiniz mekanlarda bunların telaffuz edilmesi uygun görülmez. Siz zaten her şeyin bilincindesiniz. Elimizde haşa bir cevşen ya da ayet olan bir şeyle bu ihtiyaçları gidermek elbette hiç uygun değil. Bunun nedeni saygı, inanç ya da farklı şeylerde olabilir.

Alkol konusuna gelince, bir çoğumuzun müslüman olduğunu var sayarsak acaba hangimiz alkolü yasaklayan bu dinin emirlerine uyabiliyoruz ? Yani demek istediğim müslüman bir insana bu şey zaten haram kılınmış. Bunun şu şekilde ya da bu şekilde içilmesi günahdır diye bir şey olamaz. Çünkü her türlü günah :)

Kafanıza koyduysanız ve yaptıracaksanız en azından saygı babında dövmeyi yaptırdığınız bölgeyi bu tür mekanlarda kapalı tutmaya çalışmanızı tavsiye ederim. :)

Dinini tam anlamıyla yorumlayıp, dengeli şekilde hayatına geçiren insanlar garip karşılanmazlar, siz eğer bu dövmeyi yaptırıp, bu dövmenin ağırlığını hayatınızda taşıyabilecekseniz sıkıntı olacağını sanmıyorum, aksine böyle bir dövme yaptırıp, tamamen dininizin gerekliliklerine zıt bir profili çevreye yansıtacak olursanız, sizin üzerinizden dininizi zedelemeye çalışacaklardır.
Bu gibi riskleri olabileceğini düşünüyorum, bunların dışında la-edri'ye tamamen katılıyorum.

Bunlar sadece kişisel düşünceden ibaret kişilerin fakat kişi günahmı diye soru soruyor haliyle kişisel düşünce bu konuya cevap vermez herkesin görüşü farklıdır kendi mantığına uygun düşen cevaplar bu konuya aydınlık getirmez
Siz ne düşünüyorsunuz gibi bir soru olsaydı herkes düşüncesini yazabilirdi

Öncelikle şunu belirtmeliyiz. Bu tür dövmeden ziyade üzerinde yazılan İslami kutsal kavramlar içerdiği için yazılanlara saygı ve hürmet gösterilmelidir

Vicdani sorumluluk bu tür davranışlarda esastır. Ancak dinimiz zorluk değil bilakis kolaylık dinidir. Bu nedenle insan her türlü farklı yaşam içerisinde olabilmektedir

Bu soruya en güzel cevabı kişilerin vicdanı verir

Güzel laf etmiş MEX -ZELCEFA-XO. Vicdanınızda cevabı.Ve sağlam iyi bir vicdan akıldan geçer.
Benim sol omuz boşluğumda hz.Adem yazıyor arapça.
Ayrıca abdest şu bu diyenleri de kınamıyorum hereksin aklı olduğuna yeter.Abdest önce deri üzerini ve manevi olarakta ruhu arındırır .Dövmeler deri altindadır.Bu konu da bişey demiyeceğim çünki saçma buluyorum bu tür söylemleri..

İçinizden nasıl geliyorsa yle yaptırın ha içinizde bir tereddüt mü var o zaman Allahın kelimesi manasında br sembol yaptırın.

Elimin üzerinde ohm var. Manasını bilirsiniz..Oldu ozaman ben de öküze tapıyorum ! İnançların manaları herzaman aynı dildedir..Bunun şekli şemali farketmez..

Dövme bazılarına göre mekruh, bazılarına göre caiz değil, bazılarına göre hoş değil, bazılarına göre Kuran'da geçmediği için yasak değil, Kısacası Dinen nasıl yorum yapılacağı belli değil.

Allah İsmini işlenip işlenmeyeceğini de aynı şekilde kişisel yorumlara girer. Türkiye'de sırtında Allah yazan bir Barmen vardı ve bu yüzden öldürüldü.
Normal bir dövmeye bile karşı çıkan binlerce insan var. Bende dövme yapıyorum benden Arapça dövme isteyen kişilere yapmıyorum. Üniversitede okurken Osmanlıca derslerimiz olurdu. Bazı ders notlarını yara da karalamaları çöpe atıldığı gibi, Osmanlıca ders notlarını da çöpe atılmıştı. Bazı kişiler sen Sen Allah'ın dilinin yazılı olduğu bir kağıdı nasıl atarsın diye o arkadaşın kolunu kırmışlardı. Buna benzer nedenlerden dolayı ben Arapça İşlemiyorum.

Arkadaşlar yeterli cevabı verdiği için konuyu kapatıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri