"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Alkol bağımlılığından yakınımı nasıl kurtarabilirim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

dejavu_1982

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar bana yardım edin.

Çok sevdiğim bir yakınım içkinin esiri olmuş. Çok iyi bir insan, kendinden başka herkese yardım eden, imdadına koşan. Ama ne var ki çok alkol kullanıyor. Kendini kaybedene kadar içiyor. Ben konuşmayı denedim ama konuşarak olacak bir şey değil. Tedavi olmaya hiç yanaşmyor. Bu esaretten nasıl kurtarabilirim? Bildiğiniz bir şey varsa ne olur yardım edin.

Bir arkadaşım aynı sorunu yaşayan kardeşini içkinin etkisi altındayken yaptıklarını videoya çekmiş, sonra da kendisiyle konuşmuştu. Bilindiği üzere bağımlılar hiç bir zaman sorunu olduklarını kabul etmezler. İçmek için her zaman bir sebepleri vardır, sebep yaratırlar. Sevinçlidir içer, üzgündür içer, kutlanacak bir şey vardır içer, onlar için sebep hiç tükenmez. Konuşma sonunda, yapıcı bir konuşmaydı o nu seven bütün aile bireyleri de oradaydı. Önce o nu ne kadar sevdiklerini, ama içki içtikten sonra ayni kişi olmadığını, bunun onları üzdüğünü ve sağlık sorunları yaşamasını istemediklerini, onu kaybetmekten korktuklarını anlattıkları bir sevgi gösterisiydi. Tabii ki sorunu inkâr etti, çocuklarının da beraber seyrettiği o video, kendisine başka gözle bakmasına neden oldu. Bazen utanılacak duruma düşmesi, düşünmesine yol açabilir. Düşünmeye başlaması bile büyük adım. Bu sene 9 uncu yıldönümünü kutladı içkisiz bir hayatla. Sevgi, anlayış, yargılamadan, ayıplamadan yapılan sevdiklerinin desteği, sabır çok önemli. İlk zamanlar biraz kaymalar olabilir, suçlamadan, anlayışla tam bir güven vericiliğiyle, sevgiyle davranmak gerekir. Zor bir dönem, uzun vadeli düşünmek yerine, günü gününe yaşamayı öğrenmesi gerekiyor. En önemli nokta, içki içtiği insanlar ve mekânlardan uzak durması, içki içmeyi tetikleyen sebepleri bulması, fark etmesi gerekiyor. Kolay değil, ama her zaman umut var, sevgi her şeyi değiştiriyor. Sadece hiç suçlama yöneltmeyin, suçluluk hissi duymasına sebep olacak söz ve davranışlardan kaçının. Hastalık olarak yaklaşın duruma. Allah yardımcınız olsun. Dualarınızı ve iyi dileklerinizi eksik etmeyin.

Genelde alkolikler kendilerinin alkol sorunu olduğunu kabul etmezler.Tedaviyede bu yüzden yanaşmazlar.15 senedir tanıdığım bir yakınım içmeye sabahtan başlardı yıkılana kadar içerdi ailesine ettiği zulüm de bi okadar. Kaç kere tedavi ettirmeyi denedi ailesi ama sonuç alamadılar taki eşi bir hap var piyasada satılıyor yan etkisinide göze alarak kullanmaya başladı hergün o hapı içeceklerine karıştırıyordu ve adam içtiği zaman çok kötü oluyor içemiyordu denedi yılmadan ama en sonunda pes etti ve 1 senedir ağzına içki sürmüyor melek gibi bir adam oldu. Darısı diğerlerinin başına diyeyim. Sevgiler.

Arkadaşlar bana yardım edin.

Çok sevdiğim bir yakınım içkinin esiri olmuş. Çok iyi bir insan, kendinden başka herkese yardım eden, imdadına koşan. Ama ne var ki çok alkol kullanıyor. Kendini kaybedene kadar içiyor. Ben konuşmayı denedim ama konuşarak olacak bir şey değil. Tedavi olmaya hiç yanaşmyor. Bu esaretten nasıl kurtarabilirim? Bildiğiniz bir şey varsa ne olur yardım edin.

Arkadaşınız alkol problemi olduğunu kabul edip bu sorundan kurtulmak istemeli. Kendisnin pek çok kişye yardımı olduğunu sizin de ona yardım etmek istediğinizi ama ona yardım edebilmeniz için size de bu anlamda yardım etmesi gerektiğini bu sorundan kurtulmasında onun yanında olacağınızı ve onu alkolik görmenizin sizi üzdüğünü söyleyebilirsiniz. Alkol kullanmadığı bir anda başka bir alkollü kişiyi kendisine gösterip halinin ne kadar kötü olduğunu anlatma yoluna gidebilirsiniz. Başka bir alkol problemi yaşayan kişiyi görmek onu biraz olsun kendine getirebilecektir. Kendisi kurtulmayı gerçekten istediğinde ise yapılabilcek ve başarıyla sonuçlanabilecek pek çok yöntem olduğunu, mahrumiyet duygusu değil hayattan zevk alacağını izah edebilirsiniz. Yardımınızın başarıyla sonuçlanmasını diliyorum.

Sevgilerimle...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri