albus'un kafası allak bullak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan albus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

albus

Kayıtlı Üye
Birbirinden farklı konularda sorularım var, sizlerin ne düşündüğünü öğrenmek istiyorum. Kafam karman çorman gibi. Her insanın yardıma ihtiyacı var.

1.sorum; Bilinç dışına nasıl çıkılır? Yani diyelim bir öykü yazıyorsun nasıl karakterle tamamen bağdaşabilirsiniz?

2.si; Şu aralar çok tembelim, yapmam gerenleri yapmıyorum ve eskiden böyle değildi. Yani olurdu öyle tembellik yaptığım zamanlar ama şu aralar bayağı eli eteği çektim gibi. Plan yok. Program yok..

3.sü; Bir kızla tanıştım ve bana çok yakınlık gösteriyor. Çok. Ama ben ondan hoşlanmıyorum. Kalbinide kırmak istemiyorum. İyi birisi. Ama işlerden dolayıda görüşmek durumunda kalıyoruz diyelim. Ne yapmam gerek? Kızın aşık olup olmadığınıda bilmiyorum. Ama bu konuda kendimi sanki öyleymiş gibi hissediyorum.

4.sü; Bir alışkanlık oldu bende. Çok fazla düşününce "tamam tamam bitti tamam tamam tamam bitti" gibi şeyler söylüyorum ama bir türlü bitmiyor :) Sonra bir yeter çekiyorum tamam bitti diyorum.. Nedir bu sizce?

5.si; Bu ülkede kalmak istemiyorum. Yunan asıllıyım. İtalyanlıkta var ama uzaktan. Ama milliyetçi değilim. Amerika'ya gitmek istiyordum. Ailem iflas etti. Tam dram. Tabiki halen gidebilirim. Bu konuda bana biraz morel verir misiniz? Pozitif şeyler.

6.sı; Hayatı her şeyiyle seviyorum.Çoğu kişi bana "senin kafanı yaşamak istiyorum" diyor. Eskiden çok daha umursamazdım, öğrenmek zorunda kalmıştım belkide. Şu sıralar biraz stres yapıyorum. Ne yapmalı?

7.si; Ben herkesin sohbetini hoş bulmam. Bazılarıyla konuşmak çok sıkıcı oluyor. Bir arkadaşım var, cevap vermediği zaman 3 kez felan arıyorum. Çok canım sıkıldığı anlarda, sohbete ihtiyacım olduğunda. Burada da sohbeti hoş bir sürü kişi var. Ama arkadaşımla daha fazla vakit geçirmek istiyorum, hem onla geçen vaktimide seviyorum. Sizce arkadaşımı boğuyor muyum? Daha mı az aramalıyım?

Şimdiden teşekkürler ..
İnsanın danışabileceği yerler olması güzel..

Öncelikle 1. sorunu cevaplamaya calısayım bilincin dısına cıkman çok zor ama karakterle bütünleşmek için hayalinde ki karakteri bastan sona yarat herşeyiyle her gün 30 dk nı ona ayır yavas yavas alısırsın.2. soruna gecelım cogu insanda olan birşey bu bendede bu aralar var genellikle stresten ve cevaplanmayn sorulardan kaynaklanır kafan çok karısık demekki :) 3.soruya gecelim akışına bırak sen davranman gerektıgı gıbı davran yeter.4.soruna gecelım genellikle bu durumda nefsin devreye girer sıkılmıstır o konu hakkında değitirmeye çalısıyordur :) 5.soruna gecelım nerde huzurlu mutlu olucaksan orda yasamanı tavsiye ederim.6.sorua gecelim 4 5 gun hayatındaproblemlerı unut kendıne vakıt ayır sevdıgın seylerı yap eminim iyi gelicektir.Son soruna gelelim her insanın konusmaktan buyuk bır haz aldıgı bır arkadası vardır bence fazla sıkma arkadasını bellı bır sure sonra o anlar boslugunu ve kendı konusmak ıster senle :) eger yardımcı olabildiysem ne mutlu.Unutma hayat abartılacak kadar önemli bir şey değil önemli olan bu hayattan sonrası.

1.soru karakterle bütünleşmek için o karakter olacaksın empati kuracaksın 2.soru arkadaşlarınla beraber hedef belirleyerek çalışman seni daha da heveslendirir 3.soru o konuları bende çözemiyorum zaten ama başından sav bence çok yakınlık gösterme heveslenir ;) 4.soru çok fazla düşünmemeye çalış hobi gibi bir uğraş bul kendine 5.soru üniversiteyi yabancı ülkede burs alarak okuyabilirsin yada vatandaşlık alabilirsen o zaman daha çok avantajın olur uygun olur belki gitmen 6.soru stres bazen olur meditasyon yap yada bir deniz kenarına gidip denizi seyret negatif enerjini alır 7.soru bende bazen çok konuşurum :D ama arkadaşım bir kaç gün aramazsam o beni arar alıştır kendini :D yardımcı olabildiysem ne mutlu ablacım ;)

eğer arkadaşının gerçekten umrundaysan onu istesende bıktıramazsın.eğer aynı şeyi tekrarlamandan sıkıldıysa bile sana belli etmez.Bende şuan zor bir dönemden geçiyorum ve kimsenin yüzünü görmek istemiyorum.Demek istediğim herkesin olaylarla başa çıkma şekli farklıdır eğer o arkadaşınla olmak sana iyi geliyorsa devam et.Arkadaşlığın olayı budur zaten.Umarım kısa sürede çıkarsın bu ruh halinden arkadaşım.

albus, bu tembellik ve hic bisey yapmama istegi sanirsam herkesde var su ara mevsimsel degisimden dolayi stres, halsizlik gibi etkiler verebiliyor insanin bunyesine. Su konuda da yardimci olabilirim sanirim bu ulke hakkinda ben de aslen burali degilim guney azerbaycanliyim yeni geldim sayilir baslarda ben de o sekildeydim bu ulke boguyor gercekten kendi vatanini ozleyince seninkide boyle biseymi hic bilmem ama..seni buraya bagliycak biseyler bulmaya calis bence burdaki farkli guzellikleri falan kesfetmeye ugras.eminim gorulmemis bi cok yeri vardir gitmedigin.arkadasina gelince bunu ben de yapiyorum ve aradaki samimilikten dolayi cevap atmasa bile surekli yazmaya cekinmiyorum skmiyosundur arkadasini buyuk ihtimalle bide bunu takip dert edinme bence umarim yardimci oldum ben^^

Farklı farklı soruların var. Başlayalım bakalım:)
1-Bilinç dışına çıkma konusunda bir şey diyemicem ama öykü konusunda yardım edebilirim. Şu sıralar bir kitap yazıyorum, kitaptaki karakterleri sanki film izlermiş gibi kafamda kurguluyorum. Geriye ne izlediysem yazmak kalıyor. Ama karakterle bağdaşma konusunda, kendini karakterlerin yerine koyma çünkü her bir karakter kendine has davranır. Diğer türlü her karakter senin birer kopyan gibi olur,tekdüze bir öykü yazmış olursun.

2-Benim kafadansın:) Benimde çalışmam gerek ama takan kim... Öncelikle şöyle bir düşün bakalım aklın şuan nelerle meşgul. Eğer aklın dolu olursa çalışmak istemez bulutların üstünde hayaller kurarsın. Ve birde bir hedefin olmalı ben nereyi kazanmak istiyorum hayalim ne diye. Hedefin olduktan sonra biraz da kendini gazla çalışmaya başlarsın.

3-Hmm zor bir soru. Yakınlık gösteriyorsa senden hoşlanıyor olabilir. Tabi kesin konuşmamak lazım arkadaş da olmak istiyor olabilir ama "Çok"tan anladığım kadarıyla senden hoşlanıyor. Ondan hoşlanmadığını belli etmen lazım ne biliyim ona sanki kankinmiş gibi davran ve konu açılırsa sevdiğin başka bir kızdan bahset. Karşısında buruşturduğun kağıtla top oyna ve bir yeri kale belirleyip gol at. GOL diye bağırmayı unutma. Bu olaydan sonra ben olsam arkama bakmadan kaçardım.

4-Beynin sulanmış. Derslerdendir...

5-"Yunan asıllıyım. İtalyanlıkta var ama uzaktan." Birde kız neden yakınlık gösteriyor diyorsun:) Bence de hala gidebilirsin. Az biraz para biriktir ve ilk uçakla vınn newyorka. Ordanda hayat seni nereye sürüklerse... Bir kez gittin mi kendince bir düzen kurarsın zaten.

6-Bilmemki... Ben hayatı hiç sevmiyorum. Yaşamışım ölmüşüm pek fark yok benim için. En iyisi gel biz kafaları değişek:) Stres konusunda en iyi şey kafaya takma sonra kendiliğinden geçer o.

7-"Bazılarıyla konuşmak çok sıkıcı oluyor." Aynı ben. Kim benle konuşsa insanı iki dakika içerisinde boğarım. Napiyim özüm bu,sıkıcıyım işte... Sanırım çene çalmayı çok seviyorsun:) Ama arkadaşını boğuyorsun bence. Seninle vakit geçirmeyi seviyordur ama belki biraz içine kapanıktır,uzun konuşmaları sevmiyordur. Ayrıca onunla geçirdiğin vakti sevdiğini arkadaşına söyle.

Kendimce tavsiyeler verdim,yani verdim sayılır. Umarım sorularının cevaplarını en kısa sürede bulursun ve ilk uçakla NEWYORK'a veya LOSANGELES'a veya .... gidersin.
Ayrıca katılyorum insanın danışabileceği yerler olması çok güzel:)

Birbirinden farklı konularda sorularım var, sizlerin ne düşündüğünü öğrenmek istiyorum. Kafam karman çorman gibi. Her insanın yardıma ihtiyacı var.

1.sorum; Bilinç dışına nasıl çıkılır? Yani diyelim bir öykü yazıyorsun nasıl karakterle tamamen bağdaşabilirsiniz?

2.si; Şu aralar çok tembelim, yapmam gerenleri yapmıyorum ve eskiden böyle değildi. Yani olurdu öyle tembellik yaptığım zamanlar ama şu aralar bayağı eli eteği çektim gibi. Plan yok. Program yok..

3.sü; Bir kızla tanıştım ve bana çok yakınlık gösteriyor. Çok. Ama ben ondan hoşlanmıyorum. Kalbinide kırmak istemiyorum. İyi birisi. Ama işlerden dolayıda görüşmek durumunda kalıyoruz diyelim. Ne yapmam gerek? Kızın aşık olup olmadığınıda bilmiyorum. Ama bu konuda kendimi sanki öyleymiş gibi hissediyorum.

4.sü; Bir alışkanlık oldu bende. Çok fazla düşününce "tamam tamam bitti tamam tamam tamam bitti" gibi şeyler söylüyorum ama bir türlü bitmiyor :) Sonra bir yeter çekiyorum tamam bitti diyorum.. Nedir bu sizce?

5.si; Bu ülkede kalmak istemiyorum. Yunan asıllıyım. İtalyanlıkta var ama uzaktan. Ama milliyetçi değilim. Amerika'ya gitmek istiyordum. Ailem iflas etti. Tam dram. Tabiki halen gidebilirim. Bu konuda bana biraz morel verir misiniz? Pozitif şeyler.

6.sı; Hayatı her şeyiyle seviyorum.Çoğu kişi bana "senin kafanı yaşamak istiyorum" diyor. Eskiden çok daha umursamazdım, öğrenmek zorunda kalmıştım belkide. Şu sıralar biraz stres yapıyorum. Ne yapmalı?

7.si; Ben herkesin sohbetini hoş bulmam. Bazılarıyla konuşmak çok sıkıcı oluyor. Bir arkadaşım var, cevap vermediği zaman 3 kez felan arıyorum. Çok canım sıkıldığı anlarda, sohbete ihtiyacım olduğunda. Burada da sohbeti hoş bir sürü kişi var. Ama arkadaşımla daha fazla vakit geçirmek istiyorum, hem onla geçen vaktimide seviyorum. Sizce arkadaşımı boğuyor muyum? Daha mı az aramalıyım?

Şimdiden teşekkürler ..
İnsanın danışabileceği yerler olması güzel..

1.Hayal gücü her şeyin en başında hayal gücü vardır. Hayal gücün genişse istemsiz bile olsa onu yaparsın. Film izlersen anında kendini karakterin yerine koyarsın ve filmi yaşamaya başlarsın. :)
Hayal gücünü ortaya çıkar onu ortaya çıkarırsan yazacağın öyküde ki karakterle bir bütün haline gelirsin tek bir parça olursun ve ne yazacağım diye düşünmene de gerek kalmaz çünkü artık hikayenin,öykünün içindesindir ve ne yazacağın da ortadadır. :)

2.Arada bir mola vermek,durmak,her şeyden uzaklaşmak iyidir. :) Ama kontrolü yine de elinde tutman lazım. :) Zihnin çalış dediği zaman çalış bunu bedenine yaptırman lazım. :)

3.Süre ver kendine de ona da. :) Kızdan uzaklaşma ama çok da yakın davranma nasıl desem eğer sen çok yakın davranırsan o senin ondan hoşlandığını zanneder. :)
Bir nevi mesafeli ol. Kendine verdiğin süre içerisinde onu seviyor musun,aşık mısın onu anla. Eğer değilsen ona normal bir arkadaşmış gibi davran.O zaman kırılmaz. :)

4.Bir an önce o düşünceden kurtulmak,sonlandırmak istiyorsun bu herkeste olur,1 kez bile olsa olur. Bu bende de oluyordu. Kafana takma,önemli bir şey değil.:)

5.Senin için en iyisi neyse onu yap.Neyi istiyorsan onu yap. Bulunduğun yerden ayrılmak ona ihanet etmek değildir zaten. :) Bende aynı şekilde burada kalmak istemiyorum hatta bu konuda senle konuşmuştuk bile. :)

İflas için üzülme sakına hayat bazen kişilerin önüne büyük engeller çıkarır bazen o engellere takılıp düşeriz ama elin sonunda kalkarız. Her şerrin,kötülüğün,yaşananın altında bir hayır vardır. :)

Mutlu ol,pozitif ol,hayata her zaman pozitif bak.Üzülme üzülürsün üzüntüyü çekersin. Sevin,aileni de sevindir onları dam mutlu et hepiniz mutlu olursanız o zaman daha çok mutluluk yaşarsınız. :)

6.Yine stres yapmamalısın. Hayatın önemini bilmelisin ama stres yapmamalısın. Ne de hiç bir şeyin sonunda ölüm yok.Bir şeyi istersen elin sonunda ona ulaşırsın. :)
Kontrol senin de elinde stres yapılacak hiç bir şey yok. Stres yapmadan

7.Sakına onu boğuyor muyum,ona sıkıyor muyum gibi düşünme tam tersine onu sevindiriyorsun,mutlu ediyorsun.Çünkü onu sık sık arayan soran,onunla konuşan,muhabbet eden birisi var(yani sen) o da bununla gurur duyuyordur ve mutlu oluyordur. :)
Eğer sıkılsa,boğulsa zaten davranışlarıyla belli eder bunu. :)

Biraz acele yazdım normal de çok daha uzun yazardım. Özel mesaj yoluyla da yazarım ben sana yarın. :)

Sevgiyle Kal Albus. :)

İnanın bendede çok bulanıklık var.Sizin sorularınıza elindem geldiğimce cevap vermek istiyorum ama aklımdan geçenleri cümleye dökemiyorum...

2- Sorumluluklarını yapmak istememenin birçok nedeni ya da bahanesi olabilir. Ama yapsanda yapmasanda sonucuna sen katlanıcaksın böyle düşün. Amaçların mı daha önemli diğer şeyler mi? Aslında hiç düşünme sen direkt yapman gerekeni yap bak gör bir hafiflik hissediceksin :) Düşünmek bir sonuca vardırıyorsa güzel ipi kopmuş düşünceleri bırakmalısın
3- Belki de sana öyle geliyordur diğer insanlara nasıl davranıyor fark var mı bir dikkat et bakalım :) Sevilmenin de kötü bir yanı yok ama anladığım kadarıyla üzmek istemiyorsun. Sıkılmazsan hayatımdan küçük bir anektot paylaşıyım: Dediğin gibi biri vardı benden hoşlanan ama ben pek bir şey hissetmiyordum. Çok neşeli ve sevdiğim bir arkadaşımdı. 5 6 ay belki daha uzun çıktık ve sonuçta onun gözünde dünyanın en kötü insanı oldum. Kısacası mış gibi yapma hislerin neyse o ol.
Tamam tamam bitti:) bence bu senin pozitif yönünü gösteriyor en azından olumsuz bir bezmişlik cümlesi değil ama beni çok güldürdün gerçekten :)
7- Arkadaşına küstün mü seni sıkıyor muyum vs diye sürekli soruyorsan sıkılabilir ama bence bu sadece senin düşüncen yine de sıkıldığını düşünüyorsan biraz onu konuştur sen dinle. Benimde bir arkadaşım vardı çok konuştum yine kusura bakma derdi ama ben anlatmaktan çok dinlemeyi seviyorum bazen mizacım bu yani bu şekilde. :)
1- Güçlü karakterler oluşturmak istiyorsan çevreni insanları inceleyerek başlamalısın onlar hem hayatın içinden olmalı hem de senin ruhunda şekil bulan senin oluşturduğun karakterler olmalı bence. Çok kitap okumanın faydasını da yadsıyamam.
Benden bu kadar çıkıyor albus inşallah ulaşırsın hayallerine bu arada pozitifliğin benimde gözümden kaçmadı ekrandan bile yansıyor burcun yay falan mı genelde onlar olur böyle neşeli :)

yerim ben sizi ya ;)
hepinizi öpüyor ve bu şarkıyı hepinize yolluyorum ;)

[video=youtube;OcfqDPAy7zc]http://www.youtube.com/watch?v=OcfqDPAy7zc[/video]

bence normalsin benim kadar sıyrık deilsin en azından arkadaşını boğmuyorsun bence zevk de alıyor olabilir bence herseyi bukadar takma canısı sonra hasta olursun iflas etmeniz kötü olmuş ama buda sizin sınavınız inşallah geçiceksiniz bu sıkıntıları hep mutlu güldünüz huzura dönüceksiniz emin ol teşke senin gibi aryan arkadaşlarım olsa ama yok o tembellikte canın istemiyo ondan istesen başaramayacak bişe olmadını sende biliyorsun sorun etme rahatına bak diger deişle akşına bak hayatı albus.:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri