Ailem Bir Türlü Sır Saklayamıyor Bunu Engellemenin Yolu var mı ?

romeo713

Kayıtlı Üye
Annem ve Babam iyi insanlardır ve herkesi kendileri gibi görürler, Evin içinde ki herşeyi konu komşu akraba yakın gördükleri herkese anlatırlar... Bir nevi Dedikodu diyebiliriz..
Defalarca uyarmama rağmen bu huylarını senelerdir devam ettiriyorlar Asla bırakamıyorlar...
Mesela birine borç vermiştim, onu akrabalarımdan duyuyorum.. yada biriyle konuşuyorumdur konuyu sadece aileme açmışımdır üç gün sonra ta en uzak akrabamın bunu işittiğini öğreniyorum... veya kardeşimle arama bir dargınlık girmiştir , durumdan komu teyzelerin hatta mahalle bakkalının bile haberi oluyor....
bir türlü şu huylarını bırakmıyorlar ve maalesef Anam Babam oldukları için onları rencide de edemiyorum kırmak istemiyorum
alternatif çözümler arıyorum....

Bunu engellemenin bir yolu yok gibi görünüyor. Kimseye söylemeden iş yapmak veya sır tutmak bizim insanların genlerinde yok. Özel işlerinizi ailenizle paylaşmayın ve gerekirse kendinizle ilgili şeylerden bahsetmeyin.

Eğer alternatif çözümün büyü ise hiç bulaşmamanı tavsiye ediyorum, her büyüde mutlaka görevli bir cin vardır , eğer büyü yaparsan ailene cin musallat etmiş olacaksın. insanın iradesini etkilemeye çalışan her şey negatif bir unsurdur, bunu yapan da iyi niyetli bir cin olmayacaktır, yeri gelir bozmaya çalışsan bile inat edip gitmediği olur cinlerin.

Dedikoducu arkadaşlarım oldu.

Dedikoduya düşkün olmak, merkezine kendini koyamamaktan doğar. Başkalarını konuşmaya alışan kişi, kendi sınırlarını zaten bilemez ve dolayısı ile de koruyamaz. Kendi sınırlarını korumak icab ettiğinde de her defasında yanlış konumda kalır, çünkü kendi sınırlarını bile başkalarını ateşe atarak savunması gerektiğini düşünür ve bir noktada da içsel bunalıma sürüklenir ve güven tazelemek ister. Yani daha fazla arkadan konuşmak, laf toplamak, kendinden yorum katmak ve birilerini hayrete düşürmek ister. Çünkü köklendiği mekanizma bu. Yeni ittifaklar arar, lafı taşıma sınırlarını iyice genişletmek ister. Lafı taşıdığı yerden laf getirir.

İmkansız yoktur tabi ki. Herkes huyundan vazgeçebilir. Ama önce ruhunun bunalıma sürüklenmesi ve kendini sorgulamaya geçmesi lazım. Kendi içsel keşifleri laf taşımanın uğursuzluk ve kul hakkı getirdiğini gördüğü anda daha dikkatli olmaya başlarlar.

Son düzenleme:
Geri