"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Aile Modelleri.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SoNoL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoNoL

AŞIRI İLGİLİ AİLE: Aşırı bakım vardır. Normalden fazla yardım vardır. Bebeksi bir değer verilir. Çocuğun her işini anne üstlenir Çocuklar: Hep desteklenmeyi bekler. Risk alamaz. Hep birilerine bağımlıdır. Gururlu olurlar. Duygu ön plandadır. Her isteğinin olmasını ister. Kendine güveni azalır.

ÜSTÜNLÜK BEKLEYEN, BASKICI VE MÜKEMMELLİYETÇİ AİLE: Çocuk üstün olmaya zorlanır. Sürekli nasihat verilir. Bol eleştiri yapılır. Aile çocuğu beğenmez Çocuklar: Fevri davranışları vardır. Mutsuzdurlar. Güvensizdirler. Gergindirler. Mantık ön plandadır. Karamsardırlar.

İLGİSİZ AİLE: Çocuk istenmeden olabilir. Eşler arasında önemli sorunlar olabilir. Aile çocuğu yük gibi görür. Çocukla ilgili sorumluluklardan ve problemlerden kaçarlar. Çocuklar: İyi yada kötü sevgiyi nerde bulursa oraya yönelirler. Duyguya muhtaçtırlar. Kendilerini değersiz hissederler. İç dünyaları zayıftır. Güçlü görünmeye çalışırlar.

DOĞRU AİLE MODELİ: Çocuğun ayrı bir kişiliği olduğunun farkındadırlar ve ona saygı duyarlar. Dengeli bir sevgi verirler. Dengeli bir değer verirler. Sevgiyi ve değerliliği çocuğa hissettirirler. Dengeli bir şekilde sorumluluk verirler. Çocuklar: Kendine güvenir. Mutludur. Başarı için elinden geleni yapar. İnsan ilişkileri iyidir. Dengeli bir şekilde risk alır. Duyguyla mantık dengededir.

KARMA AİLE: Her aile tipinden bir parça bulunan ailelerdir. Çocuklar: Dengeli ailede yetişen çocuğa göre daha az kendine güvenir. Daha az mutludur ve insan ilişkileri daha zayıftır.
Alıntı.

ÜSTÜNLÜK BEKLEYEN, BASKICI VE MÜKEMMELLİYETÇİ AİLE: Çocuk üstün olmaya zorlanır. Sürekli nasihat verilir. Bol eleştiri yapılır. Aile çocuğu beğenmez Çocuklar: Fevri davranışları vardır. Mutsuzdurlar. Güvensizdirler. Gergindirler. Mantık ön plandadır. Karamsardırlar.

Bol bol eleştiri var evet. Felancanın kızı şöyle yapmış ve bana imalı imalı bir bakış atılır. Felancanın oğlu böyle yapmış tekrar bir bakış. Bak kızım çalışmıyor gibisin eğer çalışmazsanla başlayan bir çok cümle :) "Ben senin yerinde olsaydım" la başlayan bir çok cümle. Ve sınavlar "Bakalım kaç yanlışın olacak! İyi çalıştığını hiç sanmıyorum ya.. :) Beni böyle çıldırtıyorlar. Profosör olsam bukadar mı yapabileceğin diyecekler. Hep bir memnuniyetsizlik. "Benim babam böyle değildi, benim annem bu kadar anlayışlı değildi" cümleleri. Çok güzel paylaşım teşekkürler :)

DOĞRU AİLE MODELİ: Çocuğun ayrı bir kişiliği olduğunun farkındadırlar ve ona saygı duyarlar. Dengeli bir sevgi verirler. Dengeli bir değer verirler. Sevgiyi ve değerliliği çocuğa hissettirirler. Dengeli bir şekilde sorumluluk verirler. Çocuklar: Kendine güvenir. Mutludur. Başarı için elinden geleni yapar. İnsan ilişkileri iyidir. Dengeli bir şekilde risk alır. Duyguyla mantık dengededir.
Sanırsam evet tam olarak uyuyor

Geri