"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Adak kabul olunmuş ve yerine getirilmemişse ne gibi belalar ola bilir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yaratıcıyı niye deniyon kardeşim adağın var sa kabulde olduysa yerine getir soruna gelince (Allah bilir )

Adak adanıpta yapılmadığnda adanılan kişinin başına terslikler geldiğini vs duymuştum ama buna pek inanmıyorum.Allah ile kulu arasındadır bu.Fakat adak adandıysa bu bir sözdür Allaha ve yapılması için uzun bir süresi vardır.Gerçekten imkansızlıktan adanamıyorsa bu farklı elbette fakat göz göre görede yapılmaması bu hoş değil.

ben yakında adadım olunca kurban adağım var olabilirmi?dilek gerçekleşince kimi hemen diyor ama bu iş ile ilgili olduğu için beklemem lazım.

Adak ciddiyet isteyen bir seydir, eger dilin aliskanligindan dolayi" su isim olsun adak adicam" gibilerinden lakait bir cumle kurmussaniz bundan sorumlu degilsiniz elbette, fakat israrla bilincli bir sekilde yapmissaniz sorumlusunuz, O sadiktir, sözüne sadik olani sever...
Kaldiki gücü olmayan ne diye adak adarki? O adak adanmadanda saf bir yönelis ile yapilmis bir talebi kabul eder.Ama adak sorumluluk ister :)

Aslında ben bugün okudum ki, ister istemez bile söylenirse ki, bu sadece söylenmiş bir sözdür o da adak sayılır. Ve adanmalıdır :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri