Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar merhaba kutsama , niyet ve bir nesne kelimeye anlam yüklemek vs aynı anlamdalar mı acaba ? Bi cevap verebilirseniz sevinirim. Mitoloji ile alakaları olabilir mi yani ?Şimdiden teşekkür ederim cevabınızı bekliyorum İyi akşamlar.
Kutsama ve niyet aynı anlamı içermez ve aynı anlammış gibi kullanılmaz. Niyetin mitolojik bir anlamı ve alakası bulunmaz. Kutsamanın da mitolojide direkt olarak olmadığı bilinir. Yalnız bazı mitolojik kayıtlarda kutsanmak ve kutsamak gibi ifadeler yer alır. Çeviriler ile tam olarak ne anlamda dönüştürülmüştür bilemem. Ama aslında mitolojide ikisinin de direkt bir anlamı ve alakası yoktur.
Arkadaşlar merhaba kutsama , niyet ve bir nesne kelimeye anlam yüklemek vs aynı anlamdalar mı acaba ? Bi cevap verebilirseniz sevinirim. Mitoloji ile alakaları olabilir mi yani ?Şimdiden teşekkür ederim cevabınızı bekliyorum İyi akşamlar.
Tam olarak ne sordunuz anlamamız için ne yapmak istediğinizi örneklendirirseniz daha iyi olur Bir çeviri için mi soruyorsunuz,bir uygulama için mi,mitolojik bir hikayeyi yorumlamak için mi anlayamadım? Türk dil kurumunun sözlüğü ile direk karşılıklarına bakın eğer sadece kelime anlamlarını soruyorsanız,hepimizden daha kesin cevap almış olursunuzBir uygulamada bir nesneye niyetinizi sesli bir şekilde söylerseniz o nesneye niyetiniz adına anlam yüklemiş olursunuz,bu sözcükler "kutsama" ile ilgiliyse niyetiniz ve objeye yüklediğiniz kelimeler de kutsama ile ilgili olur. Sorduğunuz şey" -Bu üçü de aynı anlamda mı? "ise; hayır tabi ki de değildir.Bir elmayı aldınız ve kutsayacaksınız diyelim"- Bu elmayı ... adına kutsuyorum"dediniz elinizde tutarak,burada bir kutsama ritüeli yaptınız+ elmayı kutsamaya niyet ettiniz+ elmayı kutsayabilmek için ona kelimelerle bu anlamı yüklediniz.Kelime olarak kutsamak bir objeyi veya varlığı kutsanmış kılmaktır,yani siz veya bir başkası için kutsal bir nesne haline getirmektir.Tanrıdan bir parça ile onurlandırmaktır(Kut kelimesi Türkçe karşılığına bakınız).Niyet bir işe veya ibadete başlamadan önce içimizden veya dışımızdan ettiğimiz sözlü cümledir.Örnek;"-Niyet ettim niyet eyledim Allah rızası için yatsı namazını kılamaya"gibi.Bir işi fiilen uygulamadan önce iş ile ilgili düşüncenizi veya dileğinizi belirleyen cümledir niyet.Bir nesneye kelimeyle anlam yüklemek;bir taşa hergün kötü derseniz bir süre sonra olumsuz enerjiden taş bile çatlayıp patlar artık Kelimeyle bir nesneye anlam yüklemekte bu olsa gerek.Umarım yardımcı olmuşumdur,iyi forumlar