"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

7 günde zekanız parlasın

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan AphraeL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AphraeL

Kayıtlı Üye
7 GÜN BUNLARI YAPIN, ZEKANIZ PARLASIN!
2.jpg
7 günde Einstein gibi olmanın yolları

Hangimiz bir gün yataktan kalkıp da daha akıllı olduğumuzu görmek istemeyiz ki? Bu dilek her ne kadar ütopik olarak görülse de bir bilim adamının yöntemi, 1 hafta gibi kısa bir sürede, zekayı yüzde 40 oranında artırmanın mümkün olduğunu ortaya koydu. Beynin herhangi bir kas gibi olduğunu ve egzersizlerle güçlenebileceğini öne süren İskoçya’daki Edinburgh Üniversitesi’nin Biyomedikal Bölümü’nden Prof. Mark Lythgoes’in 1 hafta süren programı BBC’de yayınlandı. Programa katılan 100 kişinin IQ’larında, yüzde 40 oranına varan artış görüldü. Bu artış katılımcıların programa katılmadan önce girdikleri testle, programdan sonra uygulanan test sonuçları karşılaştırılarak elde edildi.

İşte bir haftalık program

Cumartesi: Dişinizi her zaman kullandığını elinizle değil, diğeriyle fırçalayın. Ve gözünüzü kaparatak duş alın.

Pazar: Sabah saatlerinde bulmaca çözün. Ve kısa yürüyüşe çıkın.

Pazartesi: Akşam yemeğinde yağlı balık yiyin. İşe ya yürüyerek ya bisikletle ya da daha önce kullanmadığınız bir araçla gidin.

Salı: Sözlükten bilmediğiniz sözcükleri öğrenin. Ve bunları günlük konuşmanızda kullanmaya çalışın.

Çarşamba: Yoga, Pilates ya da meditasyon derslerine katılın. Daha önce tanımadığınız bir insanla konuşun.

Perşembe: İşe daha önce kullanmadığınız bir yoldan gidin. Televizyondaki ciddi bilgi programlarını izleyin.

Cuma: Alkol ve kafein tüketmekten kaçının. Alışverişe çıkarken listeyi ezberlemeye çalışın.

alıntıdır--
Ana Kaynak: The Guardian-Men’s Health
 
hmmm aslında mantıksız degil şöyle düşünürsek beyin her zaman aynı seyleri yapmaya alıştığı için yalnızca onlara proglamlı bir gidişat surdurebilir fakat farklı birşeyler yapmaya başlayınca farklı şeyler öğrenip veya yapılan farklılıkların sonucunda değişik aktivitelerle karsılasabilir yalnız soyle bir durum var bunlara alıstıktan sonrada yine bir alısılmıslık doğucak ve oyle gidicek olmasıda sanırım beynin çözülemeyen paradoks içine giren kısmı:) zaten nacizane görüşümdür beynin sırrını çözdüğümü ima etmiş değilim ukalalık olarak alınmasın arkadaşlar:)
 
Güzel teknikler ama zekayı parlatmak istiyorsan onu kullanacaksın..Bu kadar basit..Dahiler günde 16 saat çalışırlar ortalama..Niye dahi oldukları hakkında fazla düşünmeye gerek yok sanırım...Koşan adam yürüyen adamı geçer...yürüyen adam da duran adamı..Fazla karmaşık değil di mi :)
 
hmm super bı konu mantıklıda ama gezmeyle dolasmayla bu ısın olacagını pek sanmıyorum ..
 
Ayrıca yağlı balık midemi bulandırıyor, bu balığı yağsız tarafından yersek olmaz mı?
Şaka bir yana yukarıdaki maddelerin çoğunu yıllardır bilinçsizce yapıyordum. En azından çevremdeki insanlara kıyasla ortalamanın üstünde bir zekaya sahibim.
 
use it or lose it
kullan yada kaybet alışılmışın dışına çıkmak yaratıcılığı arttırır zaten işe farklı yoldan gitmek gibi basit bir şey olsa bile.
 
Bunlar zor degil yapılır.Çogu insanın aman boş ver diyip geçiştirenide var tabi.:) Ama mantıklı şeyler.
 
Ben bunu denedim... Beynin iki tarafınıda kullanma amaçlı egzersizler... İşe yarama oranı aslında tam olarak başarılı denilemez. Bir ay boyunca sol eli aktif kullanıma geçirmek daha fazla etki yaratıyor yada alakasız iki kelimeyle anlamlı bir cümle kurma çabası yine beynin iki tarafı arasında iletişim kurmaya yarayan egzersizlerden. Ama her durumda hafıza konusunda etkili değiller. Sadece zekayı hızlı kullanma açısından etkili oluyorlar.

Yazabileceğim bir kaynak yok ama zeka konusunda çok fazla şey okuyup, bulabildiğim bütün araştırmacıların videolarını ve röportajlarını takip ederim ve mantığa uygun olanları denerim. Yani şahsi deneyim
 
Ben bunu denedim... Beynin iki tarafınıda kullanma amaçlı egzersizler... İşe yarama oranı aslında tam olarak başarılı denilemez. Bir ay boyunca sol eli aktif kullanıma geçirmek daha fazla etki yaratıyor yada alakasız iki kelimeyle anlamlı bir cümle kurma çabası yine beynin iki tarafı arasında iletişim kurmaya yarayan egzersizlerden. Ama her durumda hafıza konusunda etkili değiller. Sadece zekayı hızlı kullanma açısından etkili oluyorlar.

Yazabileceğim bir kaynak yok ama zeka konusunda çok fazla şey okuyup, bulabildiğim bütün araştırmacıların videolarını ve röportajlarını takip ederim ve mantığa uygun olanları denerim. Yani şahsi deneyim

Bende denemeyi düşünüyorum ilgimi çekti.Belki haklısınızdır belkidee kişiden kişiye değişiyordur.Yorumunuz için teşekkürler
 
hepsi iyi güzelde tanımadığınız insanla konuşun kısmına katılmak benim için biraz zor çünkü insanlara hiç kanım ısınmıyor benim daha doğrusu sevmiyorum insanlarla konuşmayı yalnızım ama kendimle mutluyum yalnızlık ten sewgilim:hurray:
 
Geri
Üst