Bunun icin özel bir dua varmidir yoksa sizin dediginiz gibi "Allahim bana esyanin hakkikatini görmeye nasip et diye duami etmek gerek.
Bu zaten kendisi bir dua, dua deyince akliniza ila ayetler gelmesin, en nihayetinde ayetlerde icinde mana taleb siginma korunma yada nimet vs barindiran arapca cümlelerdir.Bu bahsettigim duanin tabiki arabcasi da var fakat ne luzumu var Allah lisan ayird etmez, her fikir taleb yani dünyalik talebden soyunun ve kalbinizi suurunuzu bu taleb ile doldurun,ve merak edin, merak etmek yogun bir enerji kaynagidir.Saadece israrla surekli samimiyetle isteyin, bunu yapin bir kac zaman.Bakin sevgili arkadasim göz acma diye bir olay yoktur, anliktir bir acilir ve bakarsiniz aylarca hic acilmaz, fakat o an acildi ve siz bir sey gördünüz, iste onu hazm etmeniz icab eder bu yuzden daimi bir perdesizlik yoktur. Osa zaten insan bu dünyada yasayamaz ve bu insana zulum olur.Gelismeniz icindir bu dualar sizin sahsiniz icindir.Kendi farkindaliginiz dünya ve ahiret icindir.
Benim gözümün gözü acilsinda ben su x kisinin su halini bir göreyim ! böyle bir sey yok,cünki Allah Settar'dir bir kulunun özel halini bir baskasina örter peygamber olsanizda örter.Muhammed'in esi Aise'ye itiraf attilar namusuna, rasul bunun hakikatini bilemedi, bekledi hatta esinden bir ara evini ayirdi taki emin olsun.
Kalb gözü acilmis insanlar genelde dünya disi seyler görürler, mesela kabir hayatini görmek cidden vardir. Hurafe degil bu. Kabirden bir perde acilmissa insan muazzam bir ehemniyetle gördügünden emindir, artik dünya bir araya gelse ve sen yaniliyorsan dese o kisiye o kisi emindir, hayir gördüm sahidim !
Melek Cehnnem Cenet ve seytan. Artik düsünün buna taniklik edenin kazancini, kazanci resmen takva olacak. Ayagini denk alacak. Hayatini degistirecek. Gördügü olay güllac tatlisi degilki.
Ve Halik esmasindan bahsedeyim, bu esmayi kulanin, bu esma kesinlikle göz kulak ve akil perdesi icin ve bir cok farkli sey icin kullanilir. Nedeninide anlatayim akliniza soru kalmasin.
Halik halk edendir yaratan, siz simdi su halde su anda su kapasitedesiniz ve yetersiz diyorsunuz, halik esmasini beni daha iyi keskin bir yaratilisla yarat mantigi ile kullanir insan,ve insan her anda yeniden yaratilir ve bir anda isteginizin kabulunden dolayi farkli bir hal olur mesela acilma. Bu acilma o an icindir sonra hep acilacak diye bir sey yok, fakat o an sizin icin ömre bedel bir kaynak bilgi hakikat olacaktir, hazm edersiniz zamanla ve yeniden baska bir sey nasib olur, ama Halik esmasi kullanilir yani.
Hep dedim yine diyorum, onlarca esma paylasimi var, fakat bunlar genelde üstünkörü yüzeysel) derinine inmesi lazim neden nasil hangi sebebden dolayi ?. Esamin kendisinde bir sihir yok o bir isim bir sifat, senin suurunda asil olay, suurlanma yoksa yat kalk esmayi tekrarla bir sey olmaz, hani korkulu ruyalarda kisi ayetel kürsi okudum ama gecmedi der ya buna burada onlarca kez sahid olduk, neden gecmedi ? Arkadas suursuz arapca birseyler diorda ondan. Oysa suur ile bir Allah desin ne ruya ne korku nede seytan kalir, diyemiyoruz

Dualar da böyle suurlu bir sekilde ne istedigini ve neden istedigini bildireceksin, yani su sebebden doklayi istiyorum diye aciklama yapmak durumundayiz. Aciklama ni sebebini Allah bilir ama seninde bilmeni ister.Ibrahim diyorki nasil yeniden yaratiyorsun, ben eminim imanim var sen yaratirsin ölmüsü yeniden canlandirisin fakat nasil ? Ve ekliyor kalbim tatmin olsun diye soruyorum.. Bakin bu bir peygamber duasidir,Peygamberlerin hikayeleri bize masal olsun kurani doldursun diye anlatilmiyor, onun gibi yapin diye örnek teskil ettigi icin var onlar. Bu yüzden size birde onbinlere acilan bir ayet degil Rasulun bu konudaki duasini söyledim. Bu duayi her dervis yapar her alim yapar, her sahabe yapti.Ve bunlardir ahiretten yada dunya disi seylerden haber verenler.Ve emin olun zorlastirinca daha guzel sonuc almiyoruz alabildigine basitlkestirmek icab ediyor, basit ve kendi sözünüzle edin duayi.