"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

29 Harfte Çocuk Eğitimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cibabu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cibabu

Kayıtlı Üye
A- Akıl vermeyin.
B- Başkalarına benzemesini beklemeyin.
C- Ciddiye alın.
Ç- Çimlere basmasını sağlayın.
D- Denemesine izin verin.
E- Empati kurun.
F- Fikrini sorun.
G- Gurur duyduğunuzu söyleyin.
H- Hayallerini sorun.
I- Israrcı olmayın.
İ- İnatlaşmayın.
J- Jest yapın.
K- Kucaklayın.
L-"Lütfen" li konuşun.
M- Model olun.
N- Ne istediğini sorun.
O- Oyun oynayın.
Ö- Özür dileyin.
P- Paylaşın.
R- Rica edin.
S- Sorumluluk verin.
Ş- Şans verin.
T- Tutarlı olun.
U- Utandırmayın.
Ü- Üzüntülerini paylaşın.
V- Vakit ayırın.
Y- Yüreklendirin.
Z- Zevklerini öğrenin...

Alıntı

Memleketimizde çocuk terbiyesi.
(Akıl kesin verilir.) Ben senin yerinde olsam var ya...
(Bilumum hanımın beyin adı sayılırak) onların oğlu/kızı gibi ol bak o çocuğa nasıl terbiyeli oturma çimlere lekesi çıkmayacak kalk şurdan eşek sıpası
Dur bakayım sen batırırsın şimdi bırak. EE yeter artık anlamadın gitti (Kendi anlatamıyor farkında değil) Tamaaaam hadi kalkın piknik yapıyoruz (Ama o sinemaya gitmek istiyor.) ay hiç ders yapmıyo benim çocuk. Nolcak sonu bilmem. (sen önce kendi sonuna bak.) Benim çocuğum doktor olcak ablası. (Çocuk öğretmen olmak istiyor halbuki.)Yapacaksın dedim sana 40 kere. (41 ciyi deme işte istemiyor. ) Benim dediğim olacak senin değil. Ben anneyim /babayım. Bizden bu kadar. Ben bu kadar olabildim. Ben yapamadım o yapsın. Sen bilmezsin büyüyünce anlarsın.ffffffff bi sürü işim var git sokakta oyna. Nerede görülmüş büyüğün özür dilemesi şekerim bir çocuktan özür filan dileyemem? Bacak kadar sıpadan rica mı etcem bi de. Tamam tamam bi dahaki sefer yaparım sen bana bakma. Utanmaz şey çekil bakayım şurdan. Üzüldüğün şeye bak. Bu mu dert biz var ya biz... Vaktim maktim yok. Daha ütü var şu var bu var....

Bu liste uzar gider ve final çocuğu 14ünde gelin ederler 70 lik damada:ban:. Teşekkürler Sn cibabu. İyi forumlar herkese. Sevgiler...

Harflere uygun olsun diye uğraşılmamış gerçekten güzel özet.Hep düşünmüşümdür geleceğimiz önemli vs diye söylenip duruyoruz neden her anne-baba adayına bir eğitim verilmiyor?Hatta hayalim absurd gelebilir ama daha bebek istendiği an ehliyet alır gibi sınavdan geçemeyenlere hak tanınmasa bakalım gelecek nasıl şekillenirdi? Görmemişce çocuğu sadece kendisine ait tek biriciklik hissini abartan ne yapsa onu şımartan ailelerin de, çocuğunun ayrı birey olduğunu anlamayıp sevgiyle anlayışla yetiştirmeyen ailelerin de önüne geçebilsek keşke.Söylenmek yerine herkes kapısının önünü temizleyecek şimdilik başka yol yok.Anne babalık önemsenecek herkes kendisi doğru düzgün yetiştirmeye çalışacak...Ama maalesef yanlışlarla büyüyecek dışarıdan da eğitim alacak etkilenecek sonra diğerleri kime ne "benim" çocuğum böyle yetiştirdim diyecek başkalarını etkileyen sosyal bir hayatta değil mişiz gibi..Kimse kusursuz değildir kusursuz anne baba da yok çocuklar da kusursuz olmasın hayatın içinde insan gibi sevgiyle saygıyla yetiştirdikten sonra doğrulara yanlışlara birlikte gülebilmek en güzeli.Çocuk yetiştirilmesi bakımı bize yükümlü olan küçük insandır.Bize ait bir obje değil.Sonra da yanlışlıklarına rağmen hep başkalarını eleştiren "kusursuz" ego bazlı insanların ahkamlarına saldırılarına maruz kalınıyor.Çocuk yetiştirmek zor zanaat vesselam.

Bence; Kisa ve öz cocugunuzun Size nasil davranmasini istiyorsaniz, onlara öyle davranin.Cocuklar ailelerin aynalaridir, bir kusur var ise o kusurun kaynagi yine aile büyükleridir.

Paylasim icin tesekkürler cok degerli bir konu.

Geri