Günümüzde ki basit bir motoru ele alalım. Dışarıdan bakıldığında gayet basit duran bu mekanizmanın bile çalışması belli prensiplere ve belli düzenlere bağlıdır. Bu mekanizmanın bile kendi içinde bir üretim mantığı, harekete geçmesini sağlayan bir enerji kaynağı ve çalışır duruma gelmesini sağlayan gereksinimleri vardır. Şimdi geleyim soruma. Basit bir motor bile üretiminde ve kendi içinde işleyiş kurallarına sahipse şüphesiz ki koskoca büyü ilminin de üretiminde ve işleyişinde derin kurallar, prensipler ve en önemlisi de akla yatkın mantıklar vardır. İşte benim merak ettiğim şey, büyülerin üretiminde ve işleyişinde yatan gerçek mantığın ne olduğu. Tabi ki böyle derin bir konun bir iki sayfalık cevaplarla açıklanamayacağının veya açıklansa bile anlamak için büyük bir bilgi birikimine sahip olmak gerektiğinin farkındayım. Fakat ne kadar öğrenebilirsem o kadar kârdır diye düşünüyorum. İnsanlar sadece büyü tarifleri bulup, bunları uygulayıp, işe yaramasını umut etmekle yetiniyor. Fakat ben motoru satın almayı değil, motoru üretmek istiyorum. Üretemeyecek olsam bile en azından nasıl çalıştığını derinlemesine öğrenmek istiyorum. İlginize ve vereceğiniz cevaplara şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla...