Domuz eti neden haram bize ne zararı var ?

  • Konbuyu başlatan Üye silindi 15237
  • Başlangıç tarihi
Ü

Üye silindi 15237

Bu videoyu hem dini hemde bilimsel olarak yorumlamanızı istiyorum




[video=youtube;zMb55eEk9do]http://www.youtube.com/watch?v=zMb55eEk9do[/video]
 

byrosa

Kayıtlı Üye
Katılım
23 Eyl 2012
Mesajlar
206
Tepkime puanı
21
Konum
Secret Temple of Shiva
İslam dinine hakim olmadığım için dinsel olarak bir yorumlama yapamam. Bilimsel yorumlamayı ise konuşan kişi yapmış. Ancak şöyle bir şey diyebilirim; Domuz İslam dininde kendi dışkısını tükettiği için haram kılınmıştır. Çünkü genel bir laf vardır " temizlik imandan gelir. " bu hayvanlar hiç bir şekilde temiz olmayıp tam tersi pislik yuvalarıdır. Bunun için müslümanlar tarafından yenmez, sevgilerle.
 

albus

Kayıtlı Üye
Katılım
1 Ara 2011
Mesajlar
1,049
Tepkime puanı
313
Adamın hitabeti iyiymiş... Mantıklı; Çünkü zararlı. Zaten olumsuzluklarını video bilimsel olarak çok iyi açıklanmış.
Bu bilimsel açıklama İslam dininin bilimle olan sıkı ilişkisinede küçük bir örnektir. Bu zarara değişik perspektiflerden bakabilmek gerekiyor. Mesela GDO'lu yiyecekte zararlıdır ancak haram mıdır? Demek ki bu hayvanın sadece bedene zararı yok. Başka zararlarıda var. Ne olduğunu ben de bilmiyorum. Araştırılması ve psikolojik deneyler gibi çalışmaların objektif olarak yapılması lazım.
 

Osiris

Kayıtlı Üye
Katılım
23 Kas 2008
Mesajlar
695
Tepkime puanı
128
Tavuklar da kendi dışkısını yer ona bakarsak.Ayrıca islam öncesi eski arap toplumun da kültürel olarak domuz eti yenmiyordu,e islama da burda geçti.
 
Ü

Üye silindi 15237

ayrıca islam öncesi eski arap toplumun da kültürel olarak domuz eti yenmiyordu e islama da burda geçti.

Hayır bu konuda size katılmıyorum islam'da domuz etinin haram olma nedeni arap kültüründen dolayı değil

Kuran-ı Kerim'de domuz etinin haram kılındığından dolayı domuz eti haramdır.

'' O, size ölüyü (leşi)- kanı, domuz etini ve Allah'tan başkası adına kesilmiş olan (hayvan)ı kesin olarak haram kıldı. Fakat kim kaçınılmaz olarak muhtaç kalırsa, taşkınlık yapmamak ve haddi aşmamak şartıyla ona bir günah yoktur. Gerçekten Allah, bağışlayandır, esirgeyendir. (Bakara Suresi, 173) ''
 

lavinia888

Kayıtlı Üye
Katılım
11 Eki 2012
Mesajlar
18
Tepkime puanı
3
"Allah sizlere yalnız leşi, kanı, domuz etini, bir de Allah'tan başkası adına kesilenleri haram kıldı."( Bakara, 2/ 173; Nahl, 16/ 115) Domuz etinin haram olduğu bu ayette açıkça belirtilmiştir . kültürel olarak aktarıldığını düşünmüyorum.
 
Ü

Üye silindi 15237

Ayrıca şunuda eklemek istiyorum ;


DOMUZ ETİNİN HARAM KILINMASININ HİKMETLERİ :


ZEHİRLİ MADDELER

Domuz eti çok yağlıdır. Yenildiği takdirde, bu yağ kana geçer. Böylece kan, yağ tanecikleriyle dolmuş olur. Kandaki bu fazla miktardaki yağ; atar damarların sertleşmesine, tansiyon yükselmesine ve kalb infarktüsüne sebep olur. Ayrıca, domuz yağ içerisinde "sutoksin" denilen zehirli maddeler mevcuttur. Vücuda giren bu zehirli maddelerin dışarı atılması için, lenf bezlerinin fazla ÇalIŞmalarI icab eder. Bu durum, bilhassa çocuklarda lenf düğümlerinin iltihaplanması ve şişmesi seklinde kendini gösterir. Hasta çocuğun boğaz bölgesi anormal bir şekilde şişerek, adeta domuza benzer. Bu sebeple, bu hastalığa "domuz hastalığı" (skrofuloz) adı verilir. Hastalığın ilerlemesi halinde, bütün lenf bezleri cerahatlanarak şişer. Ates yükselir, ağrı başlar ve tehlikeli bir durum ortaya çıkar.

FAZLA MİKTARDA KÜKÜRT

Domuz etinde bol miktarda bulunan sümüksü bağ dokusu, kükürt yönünden çok zengindir. Bu sayede, vücuda fazla miktarda kükürt alınmış olur. Bu fazlalık ise kıkırdak, kas ve sinirlere oturarak eklemlerde iltihaplanma, kireçlenme ve bel fıtığı gibi çeşitli hastalıklara yol açar. Domuz eti devamlı yenirse, vücuttaki sert kıkırdak maddesinin yerini, domuzdan geçen sümüksü bağ dokusu alır. Bunun sonucu olarak, kıkırdak yumuşar; vücut ağırlığına tahammül edemeyerek altında ezilir. Böylece, eklemlerde bozulmalar meydana gelir. Domuz eti yiyenlerin elleri pelteleşir, yağ tabakaları teşekkül eder. Mesela yiyen kimse sporcuysa; yorgun, tembel ve hareketsiz olur. Bazı futbolcular bu sebeple mesleklerinden olmuşlardır.

AŞIRI BÜYÜME

Domuzda büyüme hormonu da çok fazladır. Doğduğu zaman birkaç yüz gram olan domuz yavrusu, altı ayda yüz kiloya (!) erişir. Bu kadar süratli gelişme, büyüme hormonunun fazlalığı sebebiyledir. Domuz etiyle fazla miktarda alınan büyüme hormonu, vücutta doku şişliklerine ve iltihaplanmalara yol açar. Burun, çene, el ve ayak kemiklerinin anormal bir sekilde büyümesine ve vücudun yağlanmasına sebep olur. Büyüme hormonunun en etkili yönü, kanserin gelişmesine zemin hazırlamasıdır. Nitekim domuz kesim işiyle uğraşanlar, erkek domuzların belli bir yaştan sonra kansere yakalandıklarını ifade ederler.

DERİ HASTALIKLARI:

Domuz etinin ihtiva ettiği histamin ve imtidazol denilen maddeler, deride kaşıntı hissi uyandırır. Ekzama, dermatit, nörodermatit gibi iltihabi deri hastalıklarına zemin hazırlar. Bu maddeler ayrıca; kan çıbanı, apandisit, safra yolları hastalıkları, toplar ve damar iltihapları gibi hastalıklara yakalanma ihtimalini artırır. Bu sebeple doktorlar, kalb hastalarına domuz eti yememelerini tavsiye ederler.



Alıntıdır
 

Ori

Elit Üye
Katılım
18 Ocak 2010
Mesajlar
3,274
Tepkime puanı
3,203
Kendi dışkısını sürekli yiyen hayvanın eti yenir mi ya :D Bu düşünce bile beni o etten uzağa itebiliyor zaten..
 

furkan2004

Kayıtlı Üye
Katılım
1 Ara 2011
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
arkadaşlar ayrıyeten domuz etinin içinde TİRİŞİN Tirişin Familyası: Trişinagiller (Trichinellidae). Yaşadığı yerler: Erginleri insan, fare ve domuzların ince barsaklarında, larvaları konağın kasları arasında. Özellikleri: Erkekleri 1-2 mm, dişileri 3-4 mm boyundadır. Çiftleşmeden sonra erkekler ölür. Dişi, lenf boşluklarında 8 gün dolaştıktan sonra 200-1500 kadar kurtçuk doğurur. Trişinoz hastalığına sebep olurlar. Ömrü: Kasların arasında 20-30 yıl yaşayabilirler. Çeşitleri: Barsaktaki erginlere “barsak trişini”. Konağın kas liflerinde yaşayanlara “kas trişini” denir.

Helmintlerin (solucanların) nemathelmintler bölümünden nematodlar sınıfının, afazmidyn (aphasmidia) alt sınıfının trişurida takımından, trişinagiller ailesinin bir üyesi. Aslında farelerin bir parazitidir. Bununla beraber domuz, ayı, kedi, köpek ve insanda da bulunur. Bütün dünyada domuz etinin yendiği ülkelerde, özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde ve Avrupa'da sık rastlanan bir barsak parazitidir. “Domuz kurdu” olarak da bilinir. Müslüman ülkelerin halkında rastlanmaz.

Yapısı ve gelişimi: Erkek 2 mm boyunda ve 0,04 mm enindedir. Çok ufak olduğundan çıplak gözle görülemez. Arka ucunda iki büyük uzantı vardır. Dişi 3 mm uzunlukta ve 0,06 mm enindedir, ovovivipardır. Yani yumurtalar karnında açıldığından doğrudan doğruya kurtçuk doğurur. Yumurtlama yeri ön uca yakın bulunan dişi iki ay kadar canlı kalabilir ve bu sürede çok sayıda kurtçuk (larva) çıkarır. Yeni doğmuş olan kurtçuk 0,01 mm boyunda ve 5 mikron enindedir. Larva kaslara yerleştiği zaman da hemen hemen aynı büyüklüktedir. Diğer helmintlerden farklı olarak hem kurtçuk hem de erişkin kurt aynı konakta bulunur.

Vücudunda kurtçukları taşıyan bir canlıyı yiyen sağlam bir konağın (domuz, köpek, kedi veya insan) ince barsağında serbest kalan kurtçuklardan 24 saat içinde erişkin erkek ve dişiler meydana gelir. Bunlar barsak duvarına (mukozasına) yapışık olarak bulunurlar. Çiftleşmeden sonra erkekler ölürler. Barsak duvarındaki mezanter lenf düğümlerinde yerleşen dişiler buralarda kurtçukları doğururlar. Altı hafta içinde her dişi 1500'e varan sayıda kurtçuk doğurur. Bazıları dışkıyla çıkabilen kurtçukların çoğu lenf (akkan) ve kan dolaşımı yoluyla bütün vücuda dağılır. Bununla beraber, yalnız çizgili kaslarda, özellikle diyafrağma, dil, gırtlak, karın duvarı ve göğüs kaslarında yerleşirler, büyürler ve iki hafta kadar sonra bulaştırıcı olurlar. Kas trişinleri denen bu kurtçuklar 1 mm kadar boya erişirler. Vücutları kendi üzerine kıvrılır. Etraflarını çeviren elips şeklinde bir kapsül vardır. Çoğunlukla bir yıl içinde kireçleşen kurtçuklar bazan da yıllarca canlı kalabilirler. Hatta 30 yıl sonra canlı olanların bulunduğu bildirilmiştir. İnsan bu kurtçuklu domuz etini yediği zaman, kapsül mide enzimleri tarafından eritilir. Barsağa geçen kurtçuklar gelişerek erişkin trişin haline geçerler. İnsanda yaptığı hastalığa “tirişinoz” denir.

Hastalık ve belirtileri: Barsakta yerleşen erişkin trişinin tesiriyle barsak mukozasında (iç duvarında) kanamalar, şişme ve yaralanma neticesinde bir enterit (barsak iltihabı) meydana gelebilir. (Bkz. Gastroenterit)

Kurtçuklar vücuttaki göçleri sırasında akciğerden geçerken bu organda kanamalara ve şişmeye sebep olduğundan pnömoni (zatürre) belirtileri görülür. Göç esnasında ateş yükselmesi, baş ağrısı, terleme, yüzde şişme ve deride döküntüler bulunabilir.

Trişinoz denen hastalık manzarasında, patolojik değişikliklerden çizgili kaslara ait olanlar ön plandadır. Kurtçukların yerleştiği kaslarda bir miyozit (kas iltihabı) meydana gelir. Bu kaslarda ağrı ve hassasiyet vardır, hastanın ateşi yükselir. Kurtçuk kalp kasında yerleştiğinde, bazan elektrokardiyogramla tespit edilebilen bozukluklar meydana çıkar. Nadiren beyini tutarak menenjit veya ansefalit belirtileri görülebilir. Hastaların akyuvarlarında yükselme, bazı vak'alarda % 90'a varır. Ve bu yükselme eozinofillerdedir.

Teşhisi: Yukarıda sayılan belirtiler birçok hastalığı hatıra getirebilir. Bu sebeple teşhis zordur. Domuz eti yiyen bir hastada miyozit ve kanında akyuvarların eozinofil cinsinde yükselme varsa trişinozdan şüphelenmelidir. Dışkıda trişinin erişkin veya kurtçuk şekilleri aranabilir. İshalli hastalarda bunları görme ihtimali çok fazladır. Deri içine trişinden özel olarak hazırlanan maddelerin (tişinellin) zerkiyle allerjik cevap alınırsa teşhise yardımcı olur.

Tedavi: Tesirli, hususi ilacı yoktur. Barsak kurtlarını dökücü ilaçlar tesirsizdir. En mühim tedavisi korunmadır, yani domuz eti yememektir.
 

Osiris

Kayıtlı Üye
Katılım
23 Kas 2008
Mesajlar
695
Tepkime puanı
128
Hayır bu konuda size katılmıyorum islam'da domuz etinin haram olma nedeni arap kültüründen dolayı değil

Kuran-ı Kerim'de domuz etinin haram kılındığından dolayı domuz eti haramdır.

'' O, size ölüyü (leşi)- kanı, domuz etini ve Allah'tan başkası adına kesilmiş olan (hayvan)ı kesin olarak haram kıldı. Fakat kim kaçınılmaz olarak muhtaç kalırsa, taşkınlık yapmamak ve haddi aşmamak şartıyla ona bir günah yoktur. Gerçekten Allah, bağışlayandır, esirgeyendir. (Bakara Suresi, 173) ''

Hayır,islam öncesi arap kültürüne ait çalışmaları çok okudum,kültürel bir mesele.Ayrıca bilimsel olarak atfedilen ''zararlı'' tezlerinin bir çoğu,uydurmadır.Kaldı ki,domuza gelene kadar bir çok hayvan da aynı ve benzeri sorunlar yaşama ihtimali vardır,eşit derecede.Vejeteryanlar ve veganlar bunu en iyi bilen kişiler.

Buyrun, http://www.gizlimabet.com/threads/29901-Domuz-Eti-Gerçekten-Zararlı-mı bu ve bunun gibi bir çok gerçek ve bilimsel olan makaleleri,10 dk'lık bir araştırmayla bulabilirsiniz.
 

codzombi

Kayıtlı Üye
Katılım
12 Kas 2011
Mesajlar
1,169
Tepkime puanı
119
Avrupaya gidip gelirim , oraya her gidişimde yemişimdir domuz etini , hatta tam çiğ et değilde hafif pişirilmiş çiğ et gibi olanlarını da tatma imkanım oldu . Şöyle ki aşırı yağlı ve mideye oturuyor direk . Ama lezzetli diyebilirim :D Tabi fazla kafama takmadığım için haramlık meselesini,
mideye doldururdum domuz etini. Ama artık yemiyorum , videoda da anlatılıyor nedeni =)) paylaşım için teşekkürler.
 
Ü

Üye silindi 15237

Bunu konuyu güvenilir bir fetva sitesine sordum.

Sorum şu idi ;

'' tavuk dışkı yiyormuş bu doğrumu ?

eğer doğruysa tavuk yemek haram mı ?''




CEVAP . :

Domuz dışkı yediği için değil, Allah Teala haram kıldığı için haramdır. Eğer dışkı yedği için haram kılındığı söylenirse temiz yiyecek ve yemlerle beslenmesi halinde helal olacağı gibi birtakım asılsız iddialar ortaya atılabilir.

Tavuk veya benzeri kümes hayvanlarından dışkı yiyenler olabilir. Bu, onların etinin haram olacağını göstermez. Fakat yediği pisliklerden dolayı eğer pis kokmaya başlamışsa birkaç gün (1-3 gün) bir yerde tutularak temiz yemlerle beslenmesi ve sonra kesilmesi tavsiye edilir.
 

can-dan

Kayıtlı Üye
Katılım
12 May 2010
Mesajlar
310
Tepkime puanı
66
Konum
İZMİR
A'raf Suresi 163.ayette Allah'ın Yahudilere Cumartesi günü balık avlama yasağı getirdiği anlatılır.Sebebin'' imtihan'' olduğu açıklanır.Buradan yola çıkarak diyorum ki ,domuz eti de müslümanlara imtihan amaçlı yasak edilmiştir.Doğrusunu Rabbim bilir.
Yüce Allah(cc) mealen buyuruyor ki; ''Onlara deniz kenarındaki beldeyi sor ki, onlar Cumartesi yasağını çiğniyorlardı. O zaman onlara, avlanmalarının yasak olduğu Cumartesi günleri balıklar akın akın geliyor, yasak olmayan günlerde ise gelmiyorlardı. Yoldan çıkmaktaki ısrarları yüzünden onları Biz böyle imtihan ediyorduk.''
Sevgi ve dua ile...
 

mystica

Kayıtlı Üye
Katılım
7 Kas 2008
Mesajlar
144
Tepkime puanı
20
Konum
Trabzon
İş
çalışmıyorum
İslam ve Musevilikte Haram kılınan Domuz eti Hristiyanlıkta Haram sınıfına girmemektedir ,Arap yarım adası ve içinde olduğumu coğrafyada bu dinlerin ortaya çıktığı dönemlerde buz dolabı gibi bir şey yoktu taktir ederseniz daha yeni yeni bu imkanlara kavuştuk Domuz eti inek ve koyun keçi etine nazaran yağ oranı oldukça yüksek ve kolay bozulan bir ettir hızla bakteriler üreyebilir ve 1 gün içinde sıcak iklim olan yerde tüketilmesi gerekirdi , Evcil domuzun yediğini gene kontrol edebilir insan ama yaban domuzu özellikle leşcildir İslamda ve musevilikte bu etin haram kılınmasının nedeni hızlı bozulması ve bu etin açık şekilde insan sağlığına zararlı olduğu düşüncesidir , Hristiyanlıkta ise olay farklıdır insanın azına giren değil insanı azından çıkan kirletir düşüncesi vardır yer yüzünde yaradılan her şey insanlığın hizmetine sunulmuştur her canlı her mineral ve maddeden insan istifade edecektir , lakin şahsi görüşüm bence Musevilik ve islamdaki bakış açısı daha doğru insan sağlığı daha önemlidir . Hristiyan olan kardeşlerimizde domuz eti zaten istesede kolaylıkla turkiyede bulamıyor istanbulda belli başlı bir kaç yerden temin edilebiliyor ve en azından etin temizliğinden emin olunabiliyor ve pişirme usulleride biliniyor samotraki filan işte bunlar uzun sure pişen yemeklerki bakterilerin çoğu bu ısıda ölür .
 

La-edri

Kayıtlı Üye
Katılım
21 Haz 2010
Mesajlar
2,195
Tepkime puanı
509
Ayet ile bildirilmis bir harami sorgulamak ne kadar dogru bilemiorum,Allah haram demistir olay benim icin bitmistir mantigi daha bir samimi gelior bana.
Bu birazda bir annenin cocuguna artik senin aksam 6 da yataga girmen gerektigine karar verdim demesine benzer, sebeb ?? sartmi?.Yada sebeb ne kadar etken ?

Domuz etinin neden yasak oldugu hakkinda illede bilgi isteyenlere ise su bilgiyi vermek isterim. Allah bedeninize zulum etmeyin istior.
Alkol yasak cunki sarhosluk hali ile cok pisman olacaginiz seyler yapabilirsiniz, ayrica bedenede zararli.
Domuz yasak cunki; Domuz gida diye bedene alindignda onun artiktiklari kemeiklerin sinirlerin etrafina yerlesebilior, buda cok yogun fiziki rahatsizliklara sebeb olabiliyor, cok fazla domuz yemenin getirdigi özel bir hastalik dahi var, ve bu hastaliga yakalanmis insaninlarin tipinden ve etinden anlasilir bu hastaligi tasidiklari..
Hic dusundunuzmu insanlar neden kalpkapagini bir domuzdan alabildiklerini, cunki uyum var. ve bu uyum yuzunden her dokuyu beden kendi dokusu sanabilior oraya buraya stoklayabiliyor..

Bu hayvanin kendi pisligini yiyior olmasi harama etken olabilirmi? Baska hayvanlarda pislik yiyior,Yasak cunki insanin bedenine zarari yogun domuzun eti en yag orani yüksek ettir,ve doku uyumunu arastirabilirsiniz, cok ilginc bilgilerle karsilasacaksiniz.

Ayrica domuz eti yedi diye kimse dinden cikmaz, dinden cikmak öyle basit bir olgu degildir, alkol icen zina yapan dinden ciksaydi dünyada dindar kalmazdi :D
 

BeLLa91

Kayıtlı Üye
Katılım
15 Kas 2010
Mesajlar
890
Tepkime puanı
268
İş
Asistan, öğrenci
Ayrıca şunuda eklemek istiyorum ;


DOMUZ ETİNİN HARAM KILINMASININ HİKMETLERİ :


ZEHİRLİ MADDELER

Domuz eti çok yağlıdır. Yenildiği takdirde, bu yağ kana geçer. Böylece kan, yağ tanecikleriyle dolmuş olur. Kandaki bu fazla miktardaki yağ; atar damarların sertleşmesine, tansiyon yükselmesine ve kalb infarktüsüne sebep olur. Ayrıca, domuz yağ içerisinde "sutoksin" denilen zehirli maddeler mevcuttur. Vücuda giren bu zehirli maddelerin dışarı atılması için, lenf bezlerinin fazla ÇalIŞmalarI icab eder. Bu durum, bilhassa çocuklarda lenf düğümlerinin iltihaplanması ve şişmesi seklinde kendini gösterir. Hasta çocuğun boğaz bölgesi anormal bir şekilde şişerek, adeta domuza benzer. Bu sebeple, bu hastalığa "domuz hastalığı" (skrofuloz) adı verilir. Hastalığın ilerlemesi halinde, bütün lenf bezleri cerahatlanarak şişer. Ates yükselir, ağrı başlar ve tehlikeli bir durum ortaya çıkar.

FAZLA MİKTARDA KÜKÜRT

Domuz etinde bol miktarda bulunan sümüksü bağ dokusu, kükürt yönünden çok zengindir. Bu sayede, vücuda fazla miktarda kükürt alınmış olur. Bu fazlalık ise kıkırdak, kas ve sinirlere oturarak eklemlerde iltihaplanma, kireçlenme ve bel fıtığı gibi çeşitli hastalıklara yol açar. Domuz eti devamlı yenirse, vücuttaki sert kıkırdak maddesinin yerini, domuzdan geçen sümüksü bağ dokusu alır. Bunun sonucu olarak, kıkırdak yumuşar; vücut ağırlığına tahammül edemeyerek altında ezilir. Böylece, eklemlerde bozulmalar meydana gelir. Domuz eti yiyenlerin elleri pelteleşir, yağ tabakaları teşekkül eder. Mesela yiyen kimse sporcuysa; yorgun, tembel ve hareketsiz olur. Bazı futbolcular bu sebeple mesleklerinden olmuşlardır.

AŞIRI BÜYÜME

Domuzda büyüme hormonu da çok fazladır. Doğduğu zaman birkaç yüz gram olan domuz yavrusu, altı ayda yüz kiloya (!) erişir. Bu kadar süratli gelişme, büyüme hormonunun fazlalığı sebebiyledir. Domuz etiyle fazla miktarda alınan büyüme hormonu, vücutta doku şişliklerine ve iltihaplanmalara yol açar. Burun, çene, el ve ayak kemiklerinin anormal bir sekilde büyümesine ve vücudun yağlanmasına sebep olur. Büyüme hormonunun en etkili yönü, kanserin gelişmesine zemin hazırlamasıdır. Nitekim domuz kesim işiyle uğraşanlar, erkek domuzların belli bir yaştan sonra kansere yakalandıklarını ifade ederler.

DERİ HASTALIKLARI:

Domuz etinin ihtiva ettiği histamin ve imtidazol denilen maddeler, deride kaşıntı hissi uyandırır. Ekzama, dermatit, nörodermatit gibi iltihabi deri hastalıklarına zemin hazırlar. Bu maddeler ayrıca; kan çıbanı, apandisit, safra yolları hastalıkları, toplar ve damar iltihapları gibi hastalıklara yakalanma ihtimalini artırır. Bu sebeple doktorlar, kalb hastalarına domuz eti yememelerini tavsiye ederler.



Alıntıdır

Neden haram olduğunu burda belirtmişsiniz. Çünkü insan sağlığı için sakıncalı. Alkol, sigara, uyuşturucu vb maddeler ve insan sağlığına zararlı herşey İslam dinine göre haram. Çünkü İslam dinine göre, insan kendi vücudundan sorumludur. Kendisine zararlı her tür şeyden kaçınılmalıdır.
 
Üst